Yorumları: 1,270
Konuları: 189
[attachment=811]eşkinanın avlanmasının yasak biliyorum belki bağzı aylar tutulabilir onu bende bilmiyorumda bu arada siyah mercan diye bir türün olduğunu ve avının yasak olduğunu yeni öğrendim.gecen hafta alanya metroda balık reyonunda yine eşkineler vardı ve fiatı 12.500 tl idi resimlerini cektim yakında sitemize yüklicem,yanlız onun yanında siyah mercan satılıyordu ben pek mercana benzetemediğim icin kel alaka deyip gectim.keşke resmini cekse idim yanlız şunu unutmadan yazayım eşkinanın geldiği yer bile yazılı idi İZMİR diyordu böyle büyük marketlerin illegal balıkları alacağını zannetmiyorum.izmirli arkadaşlardan bir ricam var acaba levrek,cıpra gibi balıkların cifliği olduğu ve üretim yapıldığını biliyorum eşkinada üretiliyormu ?bir araştırıp bu konuyu sitede belirtsinler.yoksa bu yasakların bir önemi yok ya takip etsinler yada bunları kaldırsınlar .konu ile ilgilenecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
rauf yazdı:[attachment=811]eşkinanın avlanmasının yasak biliyorum belki bağzı aylar tutulabilir onu bende bilmiyorumda bu arada siyah mercan diye bir türün olduğunu ve avının yasak olduğunu yeni öğrendim.gecen hafta alanya metroda balık reyonunda yine eşkineler vardı ve fiatı 12.500 tl idi resimlerini cektim yakında sitemize yüklicem,yanlız onun yanında siyah mercan satılıyordu ben pek mercana benzetemediğim icin kel alaka deyip gectim.keşke resmini cekse idim yanlız şunu unutmadan yazayım eşkinanın geldiği yer bile yazılı idi İZMİR diyordu böyle büyük marketlerin illegal balıkları alacağını zannetmiyorum.izmirli arkadaşlardan bir ricam var acaba levrek,cıpra gibi balıkların cifliği olduğu ve üretim yapıldığını biliyorum eşkinada üretiliyormu ?bir araştırıp bu konuyu sitede belirtsinler.yoksa bu yasakların bir önemi yok ya takip etsinler yada bunları kaldırsınlar .konu ile ilgilenecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
resim alıntıdır.
Yorumları: 65
Konuları: 7
slm rauf abi,öncelikle verdiğin bilgiler için teşekkürler abi ben sadece levrek,çipra yanılmıyosam bi de orkinos çiftliklerinin olduğunu duydum bi de gündem de sizin oraların balığı olan lahoz balığınıda yetiştirmeyi düşündüklerini ve bunla ilgili deneyler yapıldığını okumuştum 2-3 ay önce bir yerde yani eşkina çiftliği yok dediğin gibi eğer o balık açıkca o tezgahta satılıyosa yasağın ne anlamı kaldı bence hem o markette hem de o markete o balığı satana ceza kesilmeli:0521herkese rastgele...
Yorumları: 4,292
Konuları: 476
İşin içine Ticaret girdimi akan sular duruyor sanırım
Yorumları: 65
Konuları: 7
valla öle abicim

rastgele...
eşkinaların hesinin boyu aynı idi yani ciftlik cıprası veya levreği gibi onun icin sordum belki ciftlikte yetiştiriyorlar diye bakalımbelki başka cevaplar gelir!.
Yorumları: 11
Konuları: 4
AÇIKLAMA bu konuda bende izmir metro mağzasında eşkinayı görünce şaşırıp kalmıştım ve hemmen müdüriyete gittim ve açıklama istedim açıkla şöyleydi ( bu eşkinalar üretme çifliklerindendir ve isterseniz faturasını ibraz edebiliriz) faturayı görünce pınar balık çiflikleri nin bir ürünü olduğunu gördüm..bilğilerinize ...
teşekkürler melih reis konuya gösterdiğin ilgi icin demekki levrek,cıpra,orkinos tan sonra eşkinada yetiştirilyor öğrenmiş olduk iyi günler iyi avlar.
Yorumları: 11
Konuları: 4
Bu yetiştirme konusunun en önemli tarıfını belirtmek isterim eger yetiştirile biliyorsaki görünen o ...o zaman bazı girişimlerle yetiştirilen bu balıkların doğal hayatada salına bilmesi olasılığı mevcut yanii... bundan 8 sene önce yanlış hatırlamıyorsam sevgili RAHMETLİ BELEDİYE BAŞKANIMIZ AHMET PİRİŞTİNA , izmir körfezine yavru cupra bıraktırmıştı binlerce ve bu gün biz izmirde cuprayı bu kadar çok avlıyorsak RAHMETLİ BELEDİYE BAŞKANIMIZA BORCLUYUZdiye bilirim..umarım gelecekte böyle davranışlar gösteren devlet büyüklerimiz çıkar..
Yorumları: 4,292
Konuları: 476
MELİH_REİS bilgilendirmeniz için teşekkür ederim