Yorumları: 1,343
Konuları: 94
ava giderken herşeye hazırlıklı olmazsanız, benim gibi avlanırsınız.
çipura tutmak için gitmiştim bugün.yem sübye aldım.1-2 saat bekledim tık yok.2 oltam var.birine bir tane istavrit takılmış.istavriti tek iğneye takıp canlı attım.belki avcı olur diye.diğer oltaya bakarken istavrit olan oltayı kofana salladı ama iğneyi almamış.balığı götürmüş deyip çekerken tam kenarda istavritin üstüne atladı yarısını alarak götürdü.sadece kuyruğu kaldı.kuyruğunu iğneye takıp attım.oltayı sağlam bir yere koydum.üzerinede 2 kg.bir taş koydum.diğer oltayla ilgilenirken yarım saat sona oltaya bir baktım toz içinde uçuyor.peşinden koştum ama yetişemedim.olta denizde uçuşa geçti.sonrada dibe doğru dalıp gitmeye devam etti ama ne hızla.6-7 kg. lık bir kofana benim oltayı götürdü.şimdi oltayla istavrit avlayıp yiyormuş duyduğuma göre.
Yorumları: 65
Konuları: 7
ozoca51 yazdı:şimdi oltayla istavrit avlayıp yiyormuş duyduğuma göre.
slm dostum yukardaki satırların koparttı beni

benim deilde arkadaşımın başınada bunu anımsatan komik bi olay gelmişti bundan 2-3 yıl önceydi daha fosforu keşfetmemiştik ve balık vurduğunu anlamak için oltamıza zil takıyoduk o gece balık açıktaydı arkadaşa tüm gücüyle ileri atmaya çalış dedim o da gerildi ve salladı zili atarken oltanın ucunda unutmuş tabi atarken fırladı zil yerinden pııııı........ııııııııııv denen bi sesle uzaklaşırken durumun farkında olmayan arkadaş aziz epey uzağa attım herhalde baksana hala düşmedi olta hala zilin sesi geliyo diyodu tabii ben bu sırada yerlerdeyim

hala takılırız arada buralarda o kopan zilli takıma atlayan balık dolaşır diye,şıngır şıngır:0507:herkese rastgele...
Yorumları: 6,094
Konuları: 112
yıl 2004 yine yayındayız kısaca anlatım bari gecenin ikisi zil çaldı biz fırladık yerimizden bakıyoruz ama yatan olta yokzil seside kesildibizimkilerden biri hemen olta saymaya başladı oda ne biri yok aha gitti oltada balıkda derken oltayı suyun içinde görmemizle atlamamız bir oldu oltayı elime aldım oltayı boşaltarak kıyıya çıktım başladım sarmaya ama ne gelen var nede oltaya asılan ben akıllı hala sarıyorumarkadaş lambayı bir tuttu oltada misina yok gitti derken suyun içinde bu sefer hayal meyel ipi gördük hadi bidaha suya cumburlop daldım misinayı tuttum bu sefer kıyıyaçıkmaya çalışıyorum zorlada olsa karaya ayak bastım yayın bu adamı aldımmı giderneyse zorla misinayı oltaya bağlayıp tekrar asıldık bu sefer biri öbür taraftan asılıyor balık var deyip başladık beklemeye 15 dakika kadar uğraştıktan sonra balığı kıyıya kadar getirdik ben yine suya bu sefer balığı kakıçlayıp alacam o zifri karanlıkta inanın yayını görünce irkildim hemen yanımdaydıkakıcı vurmamla kıyıya doğru geri geri bir gelişim varmış arkadaşlar bile noluyo diyornoluyosu varmı dedim kıyıdakilerden birinin yardımıyla yayını alıp karaya attık eh fena değildi ama karanlıkta inanın tırstım balıktancanavar gibi gözüktü bir anda banameret torutopu 20 kilo kadardı ama bizi zıplattığıyla kaldı karanlık derken kıyıdan 8ila 10 metre giriyorum suya balığı ancak öyle alabiliyoruz kıyıyı gördümmü çılgın bediş gibi uğraş dur işin yoksaamma kısa oldu haa
Yorumları: 1,335
Konuları: 27
Çok hoş bir av olmuş belliki allah daha büyüklerini nasip etsin inşallah