Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Yozgattan kesİkkÖprÜye
Herkese merabalar. Uzun zaman oldu . İşten çok fazla vakit bulamıyoruz malum.
Neyse uzun zamandır müteaahhitliğini yaptığımız fabrika bir ay önca birbalık avı organizasyonu yaptı. Ama bir türlü fırsat olmamıştı. Nihayet cumartesi öğleden sonra çıktık. Ama gideceğimiz yer konusunda tam bir karara varamamışlardı. Bende ne olur ne olmaz diye, kesikköprüye gidebiliriz diye malzemelerimin arasına turna için bir adet kaşık aldım. Ama daha önce hiç turna avına gitmemiştim. Biz hirfanlıda sazan avına gideceğiz diye bekliyorduk. Ama öyle olmadı . İyikide olmamış. Neyse kesikköprüye vardıktan sonra oltalar atıldı. Sazan bekliyoruz. Ama yok. Yemekler yenildivs.vs. Ben bir adet kamışımı turna avı için hazırladım. Kaşığı taktım sabahı bekliyorum. Neyse sabah oldu. Tabi hiç sazan yok. Sadece bir kaç tane kadife var. Ben oltamı attım çok geçmeden bir adet turna aldım. Çok hoşuma gitti. Yerimi değiştirdi. Biraz daha sakin bir yere gittim. Ordanda dört adet turna aldım. Size sadece iki adet turna fotosu gönderiyorum. Diğer resimler henüz çıkmadı. Yalnız ben turna avını çok sevdim. Sizlerden ricam, bu kouda tecrubeli arkadaşlardan bilgi almak. Turna avı için yemler, avlanma saatleri püf noktaları, turnayı pişirmenin püf noktaları. Yardımcı olursanız sevinirim. İlk fırsatta kesikköprüye tekrar gideceğim. İlk üç fotoğraf hirfanlı barajından.
Herkese saygılar

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Şahbaz 1970-Yozgat
Şansın bol, oltan keskin olsun
Rastgele
Bul
Neye niyet neye kısmet, yinede turna konusunda hiç tecrübeniz olmadığı halde 4 adet turna almışsınız hele birde bu konuda bilgili olsaydınız demekki kesikköprüyü süpürecekmişsinizBobo ne denebilirki tebrikler..AlkisAlkisAlkis bereketli olsun.

Sanırım turna konusunda seni bilgilendirecek arkadaşlar çıkar, ama yinede eski konuları bir araştır mutlaka yazılmış bir kaç mesaj bulabilirsiniz.
Teşekkürler arkadaşım. Evet ilk defa turna tuttum. Acemi şansı olsa gerek
Şahbaz 1970-Yozgat
Şansın bol, oltan keskin olsun
Rastgele
Bul
gerçekten birde bilginiz olsa ne olacaktı kimbilirGulumse bereketli olsun afiyet olsun rastgele.peki siz turnaları tutunca diğer arkadaşlar ne yaptı çıldırmadımı Bobo
Bul
tatlısuda hiç turna tutmadım. bizim buralarda yok. ama denizde turna tutmak bambaşka. sırtıya çok geliyor. biz bu deniz turnalarına burada "luço" diyoruz.
Bul
bereketli olsun Alkis
*Erden tuna 1963 YALOVA

YA SEV YA TERKET

[Resim: image.php?type=sigpic&userid=1515&dateline=1220305074]
Bul
turnayı sabah hava aydınlanırken ve gün batımına yakın yakalama şansın daha fazla..yinede gözle takiplede yapabilirsin turnanın yemlendiği zaman su üstünde ki hareketlilik turna tutma zamanıdır..bot varsa daha verimli avlar yapabilirsin...turnanın kırmızıya karşı hassas olduğunu biliyorum meps yani kaşık **** lik kırmızı noktalı olanları tercih et çok açık havalarda bakır ve pirinç madenleri renginde mepsleeri kullan..rapala ile avlanmak istersen baş tarafı kırmızı olanı seç.. yinede avlandığın bölgede denediğin sahte yemlerden muhakkak birine daha iyi vuruşlar alırsın..zamanla bize buradan bilmediğimiz konuları anlatacağına eminim..anlatmakla bir şey olmuyo deneye deneye tecrübe oluyor..bir yerden iri bir turna alırsan muhakkak oralarda ona yakın büyüklükte turnalar vardır...at çek yapmaya devam..........SiyirdimAlkis

turnalar çok güzel görünüyor bence sana anlatacak birşey kalmamışSiyirdimAlkisRose
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
Güzel av olmuş tebrikler. Turna en iyi eylül ve ekim aylarında bereketli olur. Bu zamanları iyi değerlendirmek lazım. Turna ; güneşin doğuşu ve batışının tam orta saatlerinde en iyi av verir. Sabah 10 dan öğlen en geç 4 e kadar yakalabilir genellikle. Kaşıkla yakalaması çok zevklidir. Ama isterseniz canlı balık kullanarak şamandıralı takım da kullanabilrsiniz. Turna bir kere yedim onu da fırında yapmıltık güzel olmuştu , sizde fırında deneyebilirsiniz. Kaşık konusunda da 2 no kaşık bence idealdir. Daha fazla bilmek istedikleriniz varsa bana sorabilirsiniz. Rasgele
Sazanları özledim...
Bul
araphüso26 yazdı:turnayı sabah hava aydınlanırken ve gün batımına yakın yakalama şansın daha fazla..yinede gözle takiplede yapabilirsin turnanın yemlendiği zaman su üstünde ki hareketlilik turna tutma zamanıdır..bot varsa daha verimli avlar yapabilirsin...turnanın kırmızıya karşı hassas olduğunu biliyorum meps yani kaşık **** lik kırmızı noktalı olanları tercih et çok açık havalarda bakır ve pirinç madenleri renginde mepsleeri kullan..rapala ile avlanmak istersen baş tarafı kırmızı olanı seç.. yinede avlandığın bölgede denediğin sahte yemlerden muhakkak birine daha iyi vuruşlar alırsın..zamanla bize buradan bilmediğimiz kouları anatacağına eminim..anlatmakla bir şey olmuyo deneye deneye tecrübe oluyor..bir yerden iri bir turna alırsan muhakkak oralarda ona yakın büyüklükte turnalar vardır...at çek yapmaya devam..........SiyirdimAlkis

turnalar çok güzel görünüyor bence sana anlatacak birşey kalmamışSiyirdimAlkisRose

Hüseyin abi yanlışım varsa düzelt ama benım bıldıgım gunes en tepedeyken turna yakalama sansı en yuksektır. Yanı senın dedıgın gıbı gunes dogarken ve batarken kı zaman dılımının ortası.
Sazanları özledim...
Bul
bereketli olsun
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Yozgattan kesİkkÖprÜye-2 zabhas 20 3,455 14-11-2008, 13:53
Son Yorum: zabhas
  Sazanlar Yozgattan-2 zabhas 9 1,697 18-01-2008, 17:11
  Sazanlar Yozgattan zabhas 20 3,110 11-01-2008, 09:37