Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
yem soluncan
merhaba arkadaşlar ben size canlı yem konusunda yardımcı olmak isterim eğer bilecikten geçip bir yerlere gidecekseniz bir hafta önceden söylerseniz size soluncan toplaya bilirim benim kavaklığımda bir soluncanlar var akılara durgunluk verecek derecede
Bul
teşekkürler ahmet boru kurdu için aynı şeyi söyleyebilseydin o zaman çok misafirin olurdu yinede ilgine teşekkürler
Bul
ahmetim teşekkür ederiz bakarsın gün olur uğrarız yanınaAlkisAlkis
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
ahmet denk gelirse erolla uğrar alırız oralarda dereye falan gidersek bataklık yokmu sülük çıkartmak için senin kavaklığın olduğu yerlerde ?yinede ilgine teşekkürler.
*Erden tuna 1963 YALOVA

YA SEV YA TERKET

[Resim: image.php?type=sigpic&userid=1515&dateline=1220305074]
Bul
Ahmet bizim işimize yarayabilir bakarsın bir gün seni rahatsız edebiliriz..Şimdiden teşekkürler..
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
teşekkürler ahmet.yakın olsaydık fena olmazdı.
bir ara kamil abi teneke içinde evde solucan yetiştirme teknikleri vermişti.ama hanım bir duysa bir görse duman olurum.o yüzden yaz geldimi solucan telaşına düşüyoruz.gerçi bu sene benim için balık hiç olmadı desem doğru olur.yılda 1-2 kez balığa giden insan paslanmaz mı.
[Resim: hareketlileoparob5.gif]
[Resim: kpekolubi1.gif][url=http://img528.imageshack.us/my.php?image=y1prifipo8hfzbgszwclxsvnv3.gif][/url]
Bul
nedemek arkadaşlar elimden geleçek bir şey olursa seve seve yardım ederim sülük için arkadaşlar birkaç yer söylediler ama gidip yoplamak nasp olmadı onunda yerini keşfedersem neden olmasın tabiki gönderirim veya gelir alırsınız yazında benim için sorun olmuyor bahçemde yazın daha çok buluyorum sulama yaptıktan sonra kumgibi soluncan oluyor yetiştirmeyi biliyor sanız siza yavruda vere bilirim ondanda bahcede çok var bir ara ben deburadaki göletlerden birine veya sakaryaya bir Organizasyon yapmayı düşünüyorun nasip olursaAlkisAlkis
Bul
artık yaza olur inşallah.
[Resim: hareketlileoparob5.gif]
[Resim: kpekolubi1.gif][url=http://img528.imageshack.us/my.php?image=y1prifipo8hfzbgszwclxsvnv3.gif][/url]
Bul
Solucanlar hakkında bende bildiklerimi paylaşmak istiyorum arkadaşlar solucan gerçekten balıkçılıkta önemli bir yem sizlerle benim solucanları nasıl ürettigimi yazarak başlıyorum detaylı bir konu ama ben basit olarak 10 kiloluk hazır yoğurt kabını alıp kapağını havyayla bolca deliyorum hava alması için sonra kovanın içine 10 santim yükseklige kadar kuru ağaç gazeli koyup bunun üzerine çiçek toprağı koyuyorum bu arada topraktan çıkardığım bolca solucanları kovaya koyuyorum üstünü toprakla örtüyorum şayet bulabilirsem toprağın içine kökleri olan cimen otlarından koyuyorum solucan çok ince kökleri çok sever bildigimiz yer elmasını toprağa parçalıyarak koyuyorum sonra bunlar yeşeriyor ve kökleri solucana yem oluyor arasıra patates ve yulaf ezmesi ekmek kırıntıları ve yemek artıkları koyuyorum böylece solucanlar yaşama devam ediyor şimdi burda önemli şeyler kovaya fazla su koymamak toprak sadece nemli olacak sakın fazla su koymayın kapak devamlı kapalı olacak evin bodrumunda bir kenara kovayı koyabilirsiniz bu arada yer soğuk olmamalı donma ihtimali olmasın yaklaşık iki ay sonra kovada yeni solucanlar oluşacak ve siz bir yandan ava giderken solucan alacaksınız kovadan bir yandanda solucanlar çoğalacak dolayısıyla elinizin altında on iki ay solucanınız olacak malum kışın solucan zor bulunur ama bu yolla herzaman solucanınız olacak önemli yukarıda anlattığım gibi su az verilecek nemli olacak bu arada solucanlarınız iri ve temiz bir görünüme kavuşacak en azından pislikli bir yerden solucan arama derdiniz olmayacak faydalı olabildimse ne mutlu bana hoşça kalın arkadaşlar oltam
Bul
oltam yazdı:Solucanlar hakkında bende bildiklerimi paylaşmak istiyorum arkadaşlar solucan gerçekten balıkçılıkta önemli bir yem sizlerle benim solucanları nasıl ürettigimi yazarak başlıyorum detaylı bir konu ama ben basit olarak 10 kiloluk hazır yoğurt kabını alıp kapağını havyayla bolca deliyorum hava alması için sonra kovanın içine 10 santim yükseklige kadar kuru ağaç gazeli koyup bunun üzerine çiçek toprağı koyuyorum bu arada topraktan çıkardığım bolca solucanları kovaya koyuyorum üstünü toprakla örtüyorum şayet bulabilirsem toprağın içine kökleri olan cimen otlarından koyuyorum solucan çok ince kökleri çok sever bildigimiz yer elmasını toprağa parçalıyarak koyuyorum sonra bunlar yeşeriyor ve kökleri solucana yem oluyor arasıra patates ve yulaf ezmesi ekmek kırıntıları ve yemek artıkları koyuyorum böylece solucanlar yaşama devam ediyor şimdi burda önemli şeyler kovaya fazla su koymamak toprak sadece nemli olacak sakın fazla su koymayın kapak devamlı kapalı olacak evin bodrumunda bir kenara kovayı koyabilirsiniz bu arada yer soğuk olmamalı donma ihtimali olmasın yaklaşık iki ay sonra kovada yeni solucanlar oluşacak ve siz bir yandan ava giderken solucan alacaksınız kovadan bir yandanda solucanlar çoğalacak dolayısıyla elinizin altında on iki ay solucanınız olacak malum kışın solucan zor bulunur ama bu yolla herzaman solucanınız olacak önemli yukarıda anlattığım gibi su az verilecek nemli olacak bu arada solucanlarınız iri ve temiz bir görünüme kavuşacak en azından pislikli bir yerden solucan arama derdiniz olmayacak faydalı olabildimse ne mutlu bana hoşça kalın arkadaşlar oltam

Bilgiler için teşekkürler Abdullah abi
Sazanları özledim...
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi