Yorumları: 7,892
Konuları: 199
Kayıt Tarihi: 14-01-2006
10-12-2008, 03:12
(Son Düzenleme: 10-12-2008, 03:14, Düzenleyen: MaVrUşGiL.)
Kimileri için katliam. Kimileri için ise ibadet olarak nitelendirilen ve bizim için inancımızın gereği sünnetlerden biri olan kurban bayramında, televizyonda izlediğim ve denizin kıyıyla buluştuğu yerdeki kızıllığın yoğun olduğu noktalarının görüntüleri, bizler için ne gibi avantajlar doğuracağını düşünerek bu konuyu açtım.
Gerek ben ve gerek diğer dostlar bu yemleme taktiğinin doğal yolla oluşunu hem bilgileri ile hemde tecrübeleri ile değerlendirmemizi sağlayacaktır.
Örneğin memleketimde (küçük bir ilçe) mezbaha pazartesi ve cuma günleri kesim yapardı, bu kesim sırasında çıkan kan kentin içerisinden geçen ırmağa boşaltılırdı. O bölgede o günler çok ve iri avlar yapılırdı.
Trabzon'da öğrenciliğim sırasında sınavlar nedeni ile bir kurban bayramında orada kalmıştım. Bayramın 2. gününden sonra (oradakiler bilirler) moloz ve ganita arasında verimli avlar yapılmıştı. Özellikle sarıkulak kefal.
Amatör balıkçılıkla ilgili kitap ve kaynaklarda kanla yapılan yemlemelerden haretle bahseder, hazır doğalı varken değerlendirmek dileğiyle...
Yorumları: 1,135
Konuları: 85
Kayıt Tarihi: 28-09-2006
güzel bir paylaşım.gerçektende serkana abi seninde sölediğin gibi doğal yemleme daha mantıklı.Yanlız şöyle birşey var özellikle küçük ve büyükbaş hayvanın balığa ne tür bi fayda sağladığı önemli.
Bi de bu konuda şuda dikkatimi çekti kii--demekki sadece köpek balıkları ve piranalar değil genelleme olarak tüm balıklar kanı besin maddesi olarak kullanmakta.Buradan çıkan sonuç bunu gösteriyor.Paylaşımın için teşekkürler abi.Saygılar.
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
Kayıt Tarihi: 21-12-2005
sakat iş bu aralar neyse kış denize girilmiyor kurban yaza yaklaşınca kötü olacak köpekbalıklarını çekecek kıyıya.
ama diğer balıklarıda çekerse güzel balık tutulabilinir.bir tanıdıgım yemleme yaparken bir önceki avda tutup yerken kestiği balıkların parçalarını kullanırmış ve her zaman bol balık tutar.
bu yemleme konusu çok önemli kısmet olusa seneye yemlemeye daha önem vereceğim.kanla karışık balık parçaları midyeler karedeslerden hazırlanmış bir karışım bırakmak lazım suya.
Yorumları: 22,029
Konuları: 258
Kayıt Tarihi: 07-02-2007
LeVrEkCi yazdı:sakat iş bu aralar neyse kış denize girilmiyor kurban yaza yaklaşınca kötü olacak köpekbalıklarını çekecek kıyıya.
ama diğer balıklarıda çekerse güzel balık tutulabilinir.bir tanıdıgım yemleme yaparken bir önceki avda tutup yerken kestiği balıkların parçalarını kullanırmış ve her zaman bol balık tutar.
bu yemleme konusu çok önemli kısmet olusa seneye yemlemeye daha önem vereceğim.kanla karışık balık parçaları midyeler karedeslerden hazırlanmış bir karışım bırakmak lazım suya.
Nihat biz buna mazmuz deriz,kıyıdan olsun,tekneden olsun balığı cezbeder.Rasgele.
Bornova - izmir
Yorumları: 2,720
Konuları: 11
Kayıt Tarihi: 25-01-2008
Evet çok doğru bir tespit Serkan'cım.Bizim burada da mezbahane'nin önü kefal kaynardı resmen.Tabi bir de levrek çok olurdu.Ama balığı biraz kokutup mazmozlamak çok faydalı olur.Tatlısu avcılarının çok kullandığı bir yöntem bu.Bizim buralarda akıntı güçlü olduğu için uygulanması çok zor.
Paylaşım için teşekkürler
" Çoğu zaman mesele Tanrı'nın ne olduğu değil , bizim onda ne gördüğümüzdür.Sevgi dolu olanlar merhameti görür , zalim olanlar şiddeti . Zeki olanlar aklı görür , aptal olanlar kör inancı , alimler bilimi görür , cahiller mucizeyi "
Yorumları: 15,531
Konuları: 117
Kayıt Tarihi: 29-04-2006
aynen katılıyorum yemleme çok önemli tutacağın balığa göre yemleme gerekiyor..bir yabancı belgeselde seyretmiştim kılıç balığı avı zannedersem(köpek balığıda olabilir) yağlı olan balıkları kayığın arkasına bağlıyorlar öyle geziyorlardı
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir
"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Yorumları: 1,618
Konuları: 37
Kayıt Tarihi: 03-08-2006
Serkan güzel bir konuya el atmışsın.Haliyle buda tabii yemleme oluyor (mazmuz),sağdece kan değil onun için de küçük artıklarda vardır.tahminim bir hafta oralar güzel av verir diye düşünüyorum.
F.Mehmet koray 1948 Ank.
Yorumları: 899
Konuları: 26
Kayıt Tarihi: 20-03-2007
gittiğim bri tatilde görmüştüm adamlar iskelede toplanmış kefal avlıyorlardı ama tek tük sardalya ile gençten bir çocuk iskelenin başındaki balıkçıdan ne kadar balık artığı ve iç organları varsa resmen para ile satın aldı yaklaşık bir soğan çuvalı kadar ve ve bir ipe bağlayarak iskelenin diğer ucundan balık tutulmayan tenha bir yerinden aşağıya gizlice bir iple saldı eee sonrası malum çok değil 5-10 dakika kadar sonra at çek yapmaya başladı resmen bizim ihtiyarlar akşama kadar 3-5 kefal tutup evin yolunu tutarken o arkadaş kimseye çaktırmadan nerdeyse 5-6 kilo kefal yakaladı bir iki saat içinde

bunu işlemi çoğu kez sandaldan nedeyeyim diye düşndüm ama bir türlü fırsat olmadı narlı gibi bir yerde örneğin değişik balık türlerinin barındığı yerde kesin güzel iş yapar diye düşünüyorum
Yorumları: 16,711
Konuları: 238
Kayıt Tarihi: 29-03-2007
sardalye kellesi ve içorganlarını diğer balıklarda olabilir kadın çorabın içine koyup yada buna benzer olabilir tekne demirliyken kıç tarafından dibe indiriyoruz yani mazmuz yapıyoruz balıklar kokuya geliyor güzel av yapma fırsatı olmuş oluyor.
Yorumları: 3,396
Konuları: 133
Kayıt Tarihi: 11-07-2008
Değerli Arkadaşlarım...
Özellikle etçil gıdalar ile beslenen balıklar mutlaka kan kokusuna yönelir.Bir çok balığın avlanmasında kan kokusu başlıbaşına bir cazibe unsuru olarak kullanılıyor.
Benim yayın balığı için kullandığım yem canlı olmasına rağmen iğnenin bağlandığı kısma daha önceden dışarıdan getirdiğim kan kokusu taşıyan yağlı bir madde sürüyorum.
Bu oltanın diğer oltalardan daha fazla balık yakaladığını rahatça söyleyebilirim.
Bu uygulamanın bir çok deniz balığında da sonuç verdiğine şahidim.
Sevgiler...