Yorumları: 2,720
Konuları: 11
Arkadaşlar kısa bir süredir verici-alıcı loop ( halka ) anten tasarımı üzerine araştırmalar yapıyorum.Yapmayı düşündüğüm antende 300 Hz.- 100 kHz. frekansları arasında manyetik alan üretmeyi planlıyorum.Bir de planladığım antenin çapı 50-70 cm. arası olacak.Amatör telsizcilerin de ilgi alanına giren bu konuda bilgisi olan arkadaşlarımız varsa ve bana yardımcı olabilirse çok sevinirim.Saygılar...
" Çoğu zaman mesele Tanrı'nın ne olduğu değil , bizim onda ne gördüğümüzdür.Sevgi dolu olanlar merhameti görür , zalim olanlar şiddeti . Zeki olanlar aklı görür , aptal olanlar kör inancı , alimler bilimi görür , cahiller mucizeyi "
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
nedim mesleğim elektronik olmasına ragmen meslegimi yapamadım ögrendiklerimde ancak evde ufak tefek şeyleri yapmakta kullanıyorum.bu konu hakkında hiçbir fikrim yok ama
http://www.atasatforum.com/v6/ siteside bizim sitemizdir orada da yardımcı olabilirler veya orada olupta buradada olan üyelerimiz var konuyu görünce sanıyorum fikir verenler olacaktır.
inşallah başarılı olursun kolay gelsin.
Yorumları: 16,360
Konuları: 492
nedim ben amatör teslsiz kullandım ama bu konularda fazla bi bilgim yok tam dalga anten hala çatıda duruyo .telsizde evde ara sıra arabaya takıyom işte
*
Erden tuna 1963 YALOVA
YA SEV YA TERKET
Yorumları: 7,892
Konuları: 199
Nedim abi, bu konuyu bilme ihtimali olan bir kaç arkadaş var. Onlara sorarım sana yardımı olacak bir şey söylerlerse sana iletirim.
Yorumları: 22,029
Konuları: 258
Nedim,Araştırıp geliştirmek istediğin calşmalarında sana kolaylıklar dilerim kardeşim
Bornova - izmir
Yorumları: 15,531
Konuları: 117
allah yardımcın olsun nedimim
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir
"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Yorumları: 657
Konuları: 8
nedim sana bir arkadaşım var demiştim oda anlamam dedi ama soruşturuyorum bilgin olsun
ALKOLLÜ ARAÇ KULLANMA BENZİNLİ ARAÇ KULLAN
Yorumları: 2,720
Konuları: 11
Hepinize ayrı ayrı teşekkürler ediyorum

Biraz bekleyebilirim.Nihat ben aslında forumda bir çeşit ön araştırma yapmaktayım.Aslında deneme yapabilirim ancak buralarda bulamadığım , ancak İstanbul'da bulabileceğim LCR-metre cihazı aldığımda ve denemelere başladığımda bu konu ile ilgili forumlara üye olmayı düşünüyorum.Atasat'a da mutlaka üye olacağım.Çünkü bu elektromanyetik konusunun içinde TV yerel yayın ve Uydu alıcı antenleri de giriyor.Örneğin 16.000 Euroya satılan yat ve araçlar için 360 derece (sonsuz) açılı bir antenin de yapılabilirliğini araştıracağım

Bu başlangıç o konuya da geleceğmin göstergesi zira loop antenlere sardım kafayı

Saygılar...
" Çoğu zaman mesele Tanrı'nın ne olduğu değil , bizim onda ne gördüğümüzdür.Sevgi dolu olanlar merhameti görür , zalim olanlar şiddeti . Zeki olanlar aklı görür , aptal olanlar kör inancı , alimler bilimi görür , cahiller mucizeyi "
Yorumları: 16,360
Konuları: 492
kolaylıklar dilerim nedimim

*
Erden tuna 1963 YALOVA
YA SEV YA TERKET
Yorumları: 2,536
Konuları: 126
çalışmaların son halini merak ediyorum şimdiden saygılar.
NE MUTLU TURKUM DIYENE.
HER ERKEK DOĞASI GEREĞİ AVCI DOĞAR