Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ben yandim siz yanmayin
2006 haziran.Teknem ve motorum epey eskimisti.Yeni bir 4,60 tekne ve yeni bir 25lik yamaha(fourstroke)aldim.Fener limanina bagladim.Gecen sene(2008)subat ayi,yeni aldigim motoru bir gece caldilar.SnifsinfBulunur diye 3 ay bekledim.Bulunmayinca baska bir 20lik yamaha(fourstroke)aldim.
Limanin isikli ve devamli insan bulunuyor olmasi gibi nedenlerden,bildigim takdirde bazi onlemleri almamistim. Eger siz teknenizi kisin liman gibi yerlere birakiyorsaniz,su onlemleri almanizda fayda var:
1-Motorunuzu teknenin uzerine vidalayin.Vidalari siktiktan sonra,distan vida pasolarini bozun veya demir macunu ile kapatin.(hirsiz vidalari kesmekle ugrasmaz,siz motoru cikarmaniz gerektiginde biraz ugrasirsiniz)FOTO2
2-Motoru tekneye baglayan kelebek vidalarina makasla kesilmeyecek kilit koyun(calinan motorumda basit kilit vardi,foto 3teki degil)FOTO3
3-Eger teknenizi uzun zaman(kis boyu)kullanmayacaksaniz,buzileri gevsetip yeniden kapaklari uzerine koyun ki,baskalari motoru calistiramasinlar.
Bunlar ufak bir kac onlem,motorunuzu kurtarabilir,ben yandim-siz yanmayinNayirolamaz.

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
abi gerçekten çok üzücü bi olayNayirolamazinşallah bu aldığın önlemler yeterli gelir..geçmiş olsun...
Nazar etme ne olur;at çek seninde olurSmile
Bul
manisalıdeli yazdı:abi gerçekten çok üzücü bi olayNayirolamazinşallah bu aldığın önlemler yeterli gelir..geçmiş olsun...
Sagol Feridun. Su anda ilk fotoda gordugun gibi teknemi koye kayinpederlere biraktim.Eger ilk motorda bastaki iki onlemi almis olsaydim calamiyacaklardi...
Bul
Faruk reis demekki bu motor çalma olayı oralardada oluyormuş bizim gibi amatör balıkçılar için en kötü şey geçmiş olsun türkçede bir laf vardır atı sağlam kazığa bağlamak diye sende artık öyle yapmışsın bilgiler için teşekkürler rastgele
ÇORLUDAN SELAMLAR 1962

Bul
geçmiş olsun Faruk abi..
Türk'e kefen giydirmek hangi itin haddine!!!!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bul
eşref sürek yazdı:Faruk reis demekki bu motor çalma olayı oralardada oluyormuş bizim gibi amatör balıkçılar için en kötü şey geçmiş olsun türkçede bir laf vardır atı sağlam kazığa bağlamak diye sende artık öyle yapmışsın bilgiler için teşekkürler rastgele
Sagol Esref,son 2 senedir buralarda acaip motor calma olayi hortladi.O gece benimki ile beraber 7-8 tane daha ufak gucte olan motorlardan goturduler.Ayni kis aylarinda baska limanlardanda caldilarSnifsinf
Bul
bucalı yazdı:geçmiş olsun Faruk abi..
Sagol Baris tesekkur ederim
Bul
faruk abi gecmis olsun bayada paradır yenisi of of allah bildigi gibi yapsın abi ne diyelim.
NE MUTLU TURKUM DIYENE.
HER ERKEK DOĞASI GEREĞİ AVCI DOĞAR
[Resim: 3796.jpg]
Bul
geçmiş olsun faruk.
Bul
Tropheus yazdı:faruk abi gecmis olsun bayada paradır yenisi of of allah bildigi gibi yapsın abi ne diyelim.
Sagol Sedat,calinan 25ligi 3700 evroya almistim,sonra aldigim 20ligi 3400 evroya aldim
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: