Yorumları: 1,270
Konuları: 189
Evet her konuda olduğu gibi amatör balıkcılıktada bağzı arkadaşlarımız bazı avlanma ceşitlerine daha ağırlık verirler derin su avına benim gibi sık,sık uğraşanlar veya kıyıdan atcek konusunda ustalaşmış püf noktalarını bilen dostlar sırtı dedinmi bütün teknikleri denemiş tecrubeli arkadaşlarımız vardır benim burada fikir almak istediğim konu ise kısa bir müddet evvel hediye olarak bana getirilen üc adet rapala .Rapala ile avcılık konusunda değerli tecrubeleri olan üstadlarımızdan bu rapalaların hangi maksatla ve ne icin kullanıldığına dair düşünce ve önerilerini sormak.Şimdiden cevap vericek arkadaşlarıma teşekkür ederim iyi günler.
Yorumları: 1,719
Konuları: 82
08-02-2009, 19:58
(Son Düzenleme: 08-02-2009, 20:24, Düzenleyen: tomy77.)
rauf yazdı:Evet her konuda olduğu gibi amatör balıkcılıktada bağzı arkadaşlarımız bazı avlanma ceşitlerine daha ağırlık verirler derin su avına benim gibi sık,sık uğraşanlar veya kıyıdan atcek konusunda ustalaşmış püf noktalarını bilen dostlar sırtı dedinmi bütün teknikleri denemiş tecrubeli arkadaşlarımız vardır benim burada fikir almak istediğim konu ise kısa bir müddet evvel hediye olarak bana getirilen üc adet rapala .Rapala ile avcılık konusunda değerli tecrubeleri olan üstadlarımızdan bu rapalaların hangi maksatla ve ne icin kullanıldığına dair düşünce ve önerilerini sormak.Şimdiden cevap vericek arkadaşlarıma teşekkür ederim iyi günler.
![[Resim: 122yuc6.jpg]](http://i39.tinypic.com/122yuc6.jpg)
![[Resim: 2mmzl82.jpg]](http://i40.tinypic.com/2mmzl82.jpg)
abi sırtı karpuz kabuğu gibi çizgili olanların sinart ve palazlar için etkili olsudunu duymuştum bildiklerimi akatarıyım dedim rasgele..
^^#HER ŞEY KEŞKE BALIK TUTMAK KADAR ZEVKLİ OLSA#^^
>>><<BARIŞ-yalova77>><<<
Yorumları: 25,969
Konuları: 290
08-02-2009, 20:13
(Son Düzenleme: 08-02-2009, 20:25, Düzenleyen: Albatros-gr.)
Rauf abi en bastakine bir sey demiyorum,fakat ikinci olana bende benzeyen var guzel is yapiyor(sinagrit,melanur,safrit v.s.).en alttaki icin bir arkadasim ona benzer ile palamut tuttugunu soyluyor.
Yorumları: 2,905
Konuları: 44

abicim bir bilgim yok genede allah büyüktür at bakalım ne dek geliyo
Yorumları: 2,649
Konuları: 156
En alttakine çanakkaledeki balıkçılar karpuz diyorlar. lüfer avında çok başarılıymış. yine egede palamut avında da oldukça iyi diyorlar.
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
rauf abi üçünüde hiç kullanmadım ama en alttaki şekil itibarı ile lüfere iş yapar gibi görünüyor.
bu rapalaların her türlüsü iş yapar gibime geliyor özellikle marka olanlar kesin balık alıyor marka olmayanlarda zamanla zaten marka olup hem pahalanacak hem iş yapmış olacaklar.1-2 sene içinde ucuz ama iş yapanlar eger fiat artırmazsa piyasanın tek hakimi olacaklar gibiye benziyor.
Yorumları: 1,372
Konuları: 32
Hangisi ne iş yapar bilmiyorum ama hepsi cezbedici görünüyor. İnşallah hepsi güzel avlar yapar kaptan. Rastgele
BENİM İÇİN "EN BÜYÜK BALIK; HENÜZ TUTACAĞIM BALIKTIR"...................1967 DÜZCE[SIGPIC][/SIGPIC]
Yorumları: 22,029
Konuları: 258
Faruk,daha öncede belirtiğim gibi 40metrede avlanıyorum,bu derinlikte kullandığım rapala mavi-lacivert orta suda yeşil,pembe renkli rapalayı kullanıyorum.Son fotodaki gagalıklı olanı kullanmadım.Bendeki olanları gündüz ışığında fotosunu çekip konuya eklerim.

rasgele.
Bornova - izmir
orhanekmekci yazdı:Faruk,daha öncede belirtiğim gibi 40metrede avlanıyorum,bu derinlikte kullandığım rapala mavi-lacivert orta suda yeşil,pembe renkli rapalayı kullanıyorum.Son fotodaki gagalıklı olanı kullanmadım.Bendeki olanları gündüz ışığında fotosunu çekip konuya eklerim.
rasgele.
Abi bizi 40 metredeki degilde,20 metredeki is yapan ilgilendiriyor..daha once aciklamistim(40m bizim icin cok uzak)o gagali olan tekne ile sirti yaparak cekiyorsun..cok cektim ama bakan olmadi