Yorumları: 2,512
Konuları: 82
Kayıt Tarihi: 16-01-2007
arkadaşlar kum midyesi hakkında bilgi istiyorum nasıl yenir.araştırdım fakat tatmin edici bilgiye ulaşamadım birebir pişirip yiyen varmı aramızda lütfen yardım çünki burda baya bol var.
BALIĞI BOL OLDUĞUNDA USTALAR AZ OLDUĞUNDA ACEMİLER TUTAR

İSTAVRİTCİ
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
Kayıt Tarihi: 21-12-2005
mehmet ali abi hiç kum midyesi yemedim marmaranın kum midyesi zaten yenmez o kadar piski denizin dibi aslında dip balıkları bile yenmez marmaranın ama karadenizin kum midyesi meşhurdur çok beleyici ve kuvvetli bir besindir.büyük boyda olanlarını bulursan sanıyorum çok lezzetli olacaktır yalnız aman dikkat çok kuvvetlidir fazlası zarar
Yorumları: 2,512
Konuları: 82
Kayıt Tarihi: 16-01-2007
LeVrEkCi yazdı:mehmet ali abi hiç kum midyesi yemedim marmaranın kum midyesi zaten yenmez o kadar piski denizin dibi aslında dip balıkları bile yenmez marmaranın ama karadenizin kum midyesi meşhurdur çok beleyici ve kuvvetli bir besindir.büyük boyda olanlarını bulursan sanıyorum çok lezzetli olacaktır yalnız aman dikkat çok kuvvetlidir fazlası zarar 
nihat yemeyi düşünüyorumda nasıl yapılacağını bilmiyorum diğer adıda cik cik miş
BALIĞI BOL OLDUĞUNDA USTALAR AZ OLDUĞUNDA ACEMİLER TUTAR

İSTAVRİTCİ
Yorumları: 4,292
Konuları: 476
Kayıt Tarihi: 20-12-2005
Şehir: Çanakkale
Kum Midyesi (Venus Gallinae) İtalyada Vongole olarak geçer italyanlar kum midyesini spagetti sosu olarak Suyunuda (Brodo) Çorbaya katarlar.
Ben Kum Midyesini şaraplı ve kaşarlı yaparım çok güzel olur. İsteyen olursa 130 gr kavanolarda konsevesini gönderebilirim
Yorumları: 22,029
Konuları: 258
Kayıt Tarihi: 07-02-2007
istavritci yazdı:nihat yemeyi düşünüyorumda nasıl yapılacağını bilmiyorum diğer adıda cik cik miş
Benim bildiğim,kabuğunu kaldır içine bolca limon afiyet olsun
Bornova - izmir
Yorumları: 2,512
Konuları: 82
Kayıt Tarihi: 16-01-2007
Lapsetur yazdı:Kum Midyesi (Venus Gallinae) İtalyada Vongole olarak geçer italyanlar kum midyesini spagetti sosu olarak Suyunuda (Brodo) Çorbaya katarlar.
Ben Kum Midyesini şaraplı ve kaşarlı yaparım çok güzel olur. İsteyen olursa 130 gr kavanolarda konsevesini gönderebilirim
oktay bey tarifini yazarsan çok memnun oluruz .birde kavanoz işini kendinizmi yapıyorsunuz
BALIĞI BOL OLDUĞUNDA USTALAR AZ OLDUĞUNDA ACEMİLER TUTAR

İSTAVRİTCİ
Yorumları: 2,512
Konuları: 82
Kayıt Tarihi: 16-01-2007
orhanekmekci yazdı:Benim bildiğim,kabuğunu kaldır içine bolca limon afiyet olsun
orhan bey kaya midyesini öyle yapıyoruzda bu başka gibi sanki
BALIĞI BOL OLDUĞUNDA USTALAR AZ OLDUĞUNDA ACEMİLER TUTAR

İSTAVRİTCİ
Yorumları: 1,919
Konuları: 47
Kayıt Tarihi: 12-07-2008
ayrı bir tür mü bu kum midyesi ilk duydum m.ali abi eğer tarifini bulursn bizle de payalaş belki bir gün ihtiyacımız olur şimdiden afiyet olsun...
Yorumları: 2,905
Konuları: 44
Kayıt Tarihi: 25-05-2008
Yorumları: 4,292
Konuları: 476
Kayıt Tarihi: 20-12-2005
Şehir: Çanakkale
orhanekmekci yazdı:Benim bildiğim,kabuğunu kaldır içine bolca limon afiyet olsun
Kum midyesi çok ufaktır sizin dediğiniz Tarak onu ancak bu şekilde yersiniz