Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
kum midyesi
#1
arkadaşlar kum midyesi hakkında bilgi istiyorum nasıl yenir.araştırdım fakat tatmin edici bilgiye ulaşamadım birebir pişirip yiyen varmı aramızda lütfen yardım çünki burda baya bol var.Gulumse
BALIĞI BOL OLDUĞUNDA USTALAR AZ OLDUĞUNDA ACEMİLER TUTARBobo
İSTAVRİTCİ
Bul
Cevapla
#2
mehmet ali abi hiç kum midyesi yemedim marmaranın kum midyesi zaten yenmez o kadar piski denizin dibi aslında dip balıkları bile yenmez marmaranın ama karadenizin kum midyesi meşhurdur çok beleyici ve kuvvetli bir besindir.büyük boyda olanlarını bulursan sanıyorum çok lezzetli olacaktır yalnız aman dikkat çok kuvvetlidir fazlası zarar Gulumse
Bul
Cevapla
#3
LeVrEkCi yazdı:mehmet ali abi hiç kum midyesi yemedim marmaranın kum midyesi zaten yenmez o kadar piski denizin dibi aslında dip balıkları bile yenmez marmaranın ama karadenizin kum midyesi meşhurdur çok beleyici ve kuvvetli bir besindir.büyük boyda olanlarını bulursan sanıyorum çok lezzetli olacaktır yalnız aman dikkat çok kuvvetlidir fazlası zarar Gulumse
nihat yemeyi düşünüyorumda nasıl yapılacağını bilmiyorum diğer adıda cik cik miş
BALIĞI BOL OLDUĞUNDA USTALAR AZ OLDUĞUNDA ACEMİLER TUTARBobo
İSTAVRİTCİ
Bul
Cevapla
#4
Kum Midyesi (Venus Gallinae) İtalyada Vongole olarak geçer italyanlar kum midyesini spagetti sosu olarak Suyunuda (Brodo) Çorbaya katarlar.

Ben Kum Midyesini şaraplı ve kaşarlı yaparım çok güzel olur. İsteyen olursa 130 gr kavanolarda konsevesini gönderebilirim
Bul
Cevapla
#5
istavritci yazdı:nihat yemeyi düşünüyorumda nasıl yapılacağını bilmiyorum diğer adıda cik cik miş

Benim bildiğim,kabuğunu kaldır içine bolca limon afiyet olsunSiyirdim
Bornova - izmir
Bul
Cevapla
#6
Lapsetur yazdı:Kum Midyesi (Venus Gallinae) İtalyada Vongole olarak geçer italyanlar kum midyesini spagetti sosu olarak Suyunuda (Brodo) Çorbaya katarlar.

Ben Kum Midyesini şaraplı ve kaşarlı yaparım çok güzel olur. İsteyen olursa 130 gr kavanolarda konsevesini gönderebilirim
oktay bey tarifini yazarsan çok memnun oluruz .birde kavanoz işini kendinizmi yapıyorsunuzGulumse
BALIĞI BOL OLDUĞUNDA USTALAR AZ OLDUĞUNDA ACEMİLER TUTARBobo
İSTAVRİTCİ
Bul
Cevapla
#7
orhanekmekci yazdı:Benim bildiğim,kabuğunu kaldır içine bolca limon afiyet olsunSiyirdim
orhan bey kaya midyesini öyle yapıyoruzda bu başka gibi sankiBobo
BALIĞI BOL OLDUĞUNDA USTALAR AZ OLDUĞUNDA ACEMİLER TUTARBobo
İSTAVRİTCİ
Bul
Cevapla
#8
ayrı bir tür mü bu kum midyesi ilk duydum m.ali abi eğer tarifini bulursn bizle de payalaş belki bir gün ihtiyacımız olur şimdiden afiyet olsun...
[Resim: image.php?type=sigpic&userid=3830&dateline=1240958519]
Bul
Cevapla
#9
afiyet olsun mehmet ali abi ben bu zamana kadar hiç yemedim ama hani bir laf vardır denizden babam çıksa yerimdiye ona katlıyorumWinkSiyirdimBobo
Bul
Cevapla
#10
orhanekmekci yazdı:Benim bildiğim,kabuğunu kaldır içine bolca limon afiyet olsunSiyirdim

Kum midyesi çok ufaktır sizin dediğiniz Tarak onu ancak bu şekilde yersiniz
Bul
Cevapla


Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi