Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
eskidemi yaşamak? yenidemi yaşamak?
muratla eski müzikler yeni müzikler konusunu konuşuyorduk murat dediki ben eski zamanda yaşamalıymışım dedi sonra düşündüm bende eskiden hızlı mzikleri yabancı müzikleri dinlerken şimdi türk sanayt müziği dinler oldum ve murata bazı konularda eskide yaşamak lazımmış ama bazı konulardada yenide yaşamak en güzeli.
konunun bu pozisyonunda konuyu siteye taşımak istedik ve buraya yazalım dedik.
şahsen ben eski müzikler olarak eskileri tercih ederim kafamı dinlerim,eski komşulukları tercih ederim ben evlenip evden ayrılana kadar oturdugum apartmandaki 18 hanedeki yaşayan anne baba çocuklar herkesi tanırdım şimdi yan komşumu tanımıyorum 22 dairelik apartmanda 3-5 kişiyi tanıyorum kapıda gördüklerime ben selam vermesem onlar hiç vermeyecekler,ben günaydın demesem kimse günaydın demeyecek.
eski giyim tarzını tercih ederim eski derken tabiiki çok eski olmayaynını yani normal belde pantolon normal bir saç kesimi normal bir parfüm olmalı.

Yeni çağında teknolojisi harika birşey internet denen şey olmasa buradaki dostluklar olmazdı,cep telefonu olmasa iletişim olmazdı,büyük küçük saygın çerçeve içerisindeki arkadaşlık havasında geçen ortamlar olmasa güzellikler olmazdı.
daha aklıma birçok şey geliyor zamanla yazarım inşallah.
sizler ne düşünüyorsunuz nerede olmayı tercih ederdiniz eskidemi yaşamak yenidemi yaşamak isterdiniz?Gulumse
Bul
valla nihat yaş kemale erdimi biraz daha insan duruluyor ama eski zamanda insanlar daha samimi daha candan iyilik sever dahası kibarmış (eski istanbul efendileri ) yüz yüze konuşmak varken şimdi her şeyi sanal yaşıyoruz aşklar bile sanal en azından ben böyle düşünüyorum çok ta güzel bir konu ayrıca teşekkürler Alkis
ALKOLLÜ ARAÇ KULLANMA BENZİNLİ ARAÇ KULLAN Smile
Bul
Eskiden huzur varmış şimdi diken üstünde paranoya şeklinde yaşıyoruz heran bişey oldu olacak diye. Rakı sofralarında fasılları dinliyoruz dinleniyoruz. Her yaşın olduğu gibi her çağında ayrı güzelliği var tabiki Seerf
[SIGPIC][/SIGPIC]

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Bul
Ben konuyu ikiye ayırayım.
1-Eskiden İnsalar arasında samimiyet,yadımlaşmak,bölüşmek,saygı,sevgi,hoşgörü daha sayamadığım bir çok özelliğimiz vardı şimdi yok.
2-Bu dönemde 1.maddede saydıklarımın ve sayamadıklarımın tam tersi mevcut ek olarak ekonomik yokluk zengin ve fakir diye ikiye bölündük eskiden orta direk diye tabir edilen halk şu an kalmadı her insanın kendine göre çeşitli dertler ve sağlık sorunları çoğaldı.Her iki döneminde artıları ve eksileri mevzut mecburen bu dönemi yaşamak zorundayız.
Saygı ve Sevgilerimle.
Bul
ahhhh ahhhh benim çocuk bile eski den ne güzelmiş diyo dedelerinden duyduğu kadarıyla ama şimdi kendisi pc başından kalkmıyo ne hikmetse,ama sadece futbol oynuyo ,Bobo ben de şahsen çocukluğumu hatırladımda kocaaaa köyde yalova dahil diğer köyler dahil herkes birilerini tanırdı.kimse bir yere gittiği zaman yabancılık çekmez kapısını çalar sohbet ederdi .bunları ben bizzat yaşadığım için yazdım .hala daha o arkadaşlarımla görüşürüz fakat rastgeldiğimiz yerde özellikle aramak yok .şu zamanda her şey maddiyata döküldü bu bir gerçek.Rolleyes yaw yazmaya kalksak 45 yaş üzeri arkadaşlar ,yemin ederim roman olur ,ders olur,.....amma uzak değil eskiye dönüş başladı,arkadaşlar bundan emin olun yakın zamanda herkes birbirini komşusunu eşini dostunu tanıcak.öyle muhabbet edecek Affet
nihat konu için teşekkürler işallah bi gün böyle muhabbetide herkesle beraber topluca yaparız Affet
*Erden tuna 1963 YALOVA

YA SEV YA TERKET

[Resim: image.php?type=sigpic&userid=1515&dateline=1220305074]
Bul
inşallah erden abi ben bu muhabbetleri büyük organizasyonlarda doya doya yapmak isterdim oda olur inşallah,
eskiden olan çoğu şey zamanla bencede geri dönecek çok eskiler olmasada 70 li 80 li yıllar aranır oldu,ben sokakta büyüdüm bisiklete binerek,misket oynayarak,agaçlara çıkarak,boğazda o akıntıda yüzerek vs aklıma gelmeyen birçok şey daha var,şimdi benim çocuğumu boğazda yüzdürsem hanım kıyameti kopartır babam daha ufacık çocukken kollarımdan tutup atmıştı yüzmeyi ögrenmiştim.
galiba birazda ailelerde bitiyor iş.
ahhhhh ahh daha kötüye gitmeden bunları görüp eskileri yaşatmak lazım çocuklara.
Bul
Bizler İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerde yaşamayan insanlar bu konuda biraz daha iyi durumda gibi. Örneğin benim semtimin çoğu birbirini tanır. Ama dedikleriniz bir yandan doğru. Kimse kimsenin derdini dinlemez oldu. Her hangi bir durumda paraya ihtiyacın vardır, sonra verirsin diye para alış verişi yaptığımız zamanlar oldu. Şimdi aman benden bir şey istemesin diye geçmiş olsuna, başsağlığına bile giderken düşünür hale gelindi ne yazıkkı. Eeee Avrupa birliğine giriyoruz ya. işte böyle yavaaaş yavaaaaş, Snifsinf
Bul
Abi ben teknoloji yonunden pek eskilere donmek istemezdim isin dogrusuHadiordan
Fakat muzik konusuna gelince sanat muzigine laf soyletmem,uzerine yoktur diye dusunuyorum,birde eski arkadasliklar ve misafirlikler daha saf ve temiz idi gibi geliyor bana..bu zamanda zamanin getirdigi ihtiyaclar hayati ve gecim sartlarini biraz zorluyor...iste bundan insanlarin hayatla mucadelesi,eski dostluklarin onune geciyorSeerfYa unuttum..birde bizim delikanlilik yillarimizda Umit Besen vardi abi ..biz onun sarkilari ile mest olurduk
Bul
Arkadaşlar benim çocukluğum bakırköyde geçti sahilde çay bahçesinde herkes birbirini tanırdı ayrıca mahallemizde rum ve ermeni çoktu bayramlarda ziyaretlerimiz olurdu aramızda hiç bir sorun yoktu müzik içinde eski müzikleri gerçekten arıyorum sanat müziği olsun yabancı müzik olsun zaten herkes eski müzikleri düzenleyip duruyor yeni birşey üretemiyorlarki teknolojide ise şimdiler çok şanslı beş yaşındaki çocuğun bile cep telefonu ve pc si var eskiler anlatmakla bitmez güzel günlerdi onlar
ÇORLUDAN SELAMLAR 1962

Bul
Eskiden iki tekerlekli patlak lastikli bisikletim vardı.Jantın üzerinde bisiklet sürerdim.Ayakkabı giymesini sevmez lastik çizme giyerdim hemde mayıs ayında ayağım sıcaktan pişerdi.Kışın karda çelik çomak oynama,kızak kayma,futbol oynama ile çocukluğumu yaşadım.İlkokul 4.sınıftayken babam bana mobilet almıştı.Sınıf arkadaşımdada mobilet vardı.Arkadaşımla mobiletimize binip öğretmenimizin yanına bayramlaşmaya gitmiştik öğretmenimiz mobilet sürdüğümüze inanamadı.Arkamızdan baktı çünkü ayaklarımız yere değmiyor kısa kalıyordu.Misket oynamada şansım yoktu fakat iki kova gazoz kapağım vardı.Bir zaman sapan kullandım sonra havalı tüfek derken 13 yaşındayken av tüfeğini evden habersizce camdan arkadaşa verip acısu diye bir dere var onun içinde kurbağa,arazidede hedefe atış yapardık ve alıştıktan sonra sığırcık ve güvercin avlardım.Yaz aylarında da göllere sazan ve kefal avlamaya giderdik bisan bisikletim vardı.Akşamları mahallenin çocukları toplanırdık oyunlar oynardık büyüklerde bizlere katılırdı.Lise yıllarında babamın işyerinde dururdum.Yaşıtlarım serbest serbest gezerken ben iş yerinde tıkalı kalırdım. Arasıra kaçamak yapıp bilardo salonuna atardık kendimizi akşamlarıda bilardo salonundan çıkmazdık işi astığımda babam kızacak diyede korkardım.Babam bir müzik seti aldı kabinli ve çift kaset çalar annemler gezmeye gidince açardım sesini bangır bangır çalardı.Ders çalışmayı sevmezdim.Çalışıncada yazılılarım iyi geçince mutlu,zayıf alınca iyi olmazdı.İki defa sınıfta kaldım.Mahallede herkesi tanırdık iyiyi bilir kötüye yanaşmazdım.Bolda köpek,kedi,kümes hayvanı besledim.Komşuluk eskiden çok iyi idi şimdiki komşular yaramaz.Bende böyle çocukluk yılları yaşadım.
Memleket SİVAS/Şarkışla
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi