Tekne ile balikcilik yaparken,gerekli olan cihazlardan biri.Piyasada cesitli marka ve modelleri bulunur.
Sonar bilgileri,teknenin arkasina konulan goz(foto2)sayesinde aktarir.Bu goz suya koni seklinde attigi isinlarin sayesinde su altindaki bilgileri elde eder.
Teknenizin altinda veya etrafinda bulunan baliklari ,ufak-orta-buyuk olarak,kac metrede oldugunu belirterek sematik sekil olarak ekranda gosterir.Deniz dibinin yumusak veya sert(taslik)zemin oldugu hakkindada size bilgi verir.Tabii sadece bunlarla kalmaz...menusunda,derin su-sigi su alarmi,balik alarmi,deniz suyu sicakligi v.s. gibi bir cok secenek daha bulunmaktadir.Balikbulucuyu teknenize koyarken,sizin balikciliginizi engellemiyecek bir yere koyun.(foto3)
Konuya fikra gibi bir animla son vermek istiyorum.Ilk sonar`imizi aldigimizda,zipkincilik yaparken,gozun altindan dipten yuzerek(deneme icin)gecmistim.Ekranda beni buyuk balik olarak gostermisti.Teknedeki arkadasim bana:<<bu makina aptal yaw ,seni buyuk balik gosterdi>>demisti.
harslan1978 yazdı:abi bilgiler için teşekkürler, acaba yunanistanda dahamı pahalı bu sonar, bu yaz alacağım, olmazsa yunanistandan gettireyim
Ne marka istedigini ve modelini yazarsan ,sana fiiatini bildiririm.
Reklam olmasin diye benimkinin markasini kapattim.benimki 165 evro .
bana bunu ikinci motoru alirken hediye verdiler.asil benim begendigim baska marka.
ben bu cihazların tümüne karşıyım,bir zamanlar amcamın oglu almıştı birtek istavritte çok işe yarıyordu,herkes biryerde 2-3 istavrit çekerken o balıgı bulup 10 ar 10 ar alıyordu dolayısıylada bütün tekneler o nereye herkes oraya gidiyordu.
ben balığı kendim arayıp bulmalıyım zaten belli yerlerde avlanıyorum o nedenle fazla yer aramamada gerek yok.
30 seneyi aştı denizin içinde büyüdüm bugüne kadar teknemde cep telefonu,fotograf makinesi,radyo hariç tek elektronik cihaz olmadı olamazda.
kullanana saygım var ama ben almıyayım
LeVrEkCi yazdı:ben bu cihazların tümüne karşıyım,bir zamanlar amcamın oglu almıştı birtek istavritte çok işe yarıyordu,herkes biryerde 2-3 istavrit çekerken o balıgı bulup 10 ar 10 ar alıyordu dolayısıylada bütün tekneler o nereye herkes oraya gidiyordu.
ben balığı kendim arayıp bulmalıyım zaten belli yerlerde avlanıyorum o nedenle fazla yer aramamada gerek yok.
30 seneyi aştı denizin içinde büyüdüm bugüne kadar teknemde cep telefonu,fotograf makinesi,radyo hariç tek elektronik cihaz olmadı olamazda.
kullanana saygım var ama ben almıyayım
Ben bunu baliktan cok....denizin icinde taslik bolgeleri bulmak icin kullaniyorum.
Faruk arkadaş paylaşım için teşekkürler
Benim de görüşüm bu sonarlar bizim gibi amatörlere hiç faydası yok ,daha çok insanı karıştırıyorlar ( balık var dediği yerde ,hiç balık tutmadık ) ,en iyisi balıkları rast gele bulmak
bak derinliği göstermeleri bir bakıma iyi ,