Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Moralİm bozuldu
Arkadaşlar bildiğinz gibi ülkemiz önemli bir toplantıya evsahipliği yapıyor.Geleceğe yönelik olumsuzluğa kapılmak istemiyorum ama hem ana konuyu hem de yazının son satırlarını sizlerle paylaşmak istedim.

Suya ulaşmak için günde 20 kilometre yürüyenler var

Özden ATİK / İSTANBUL
[Resim: 7602980.jpg] 5. Dünya Su Forumu’na karşı düzenlenen Alternatif Su Forumu’na, 28 yaşındaki Kenyalı Ikal Angelei’nin duygusal konuşması damga vurdu.

Bilgi Üniversitesi Santralİstanbul’daki forumda, Turkana Gölü Arkadaşları Grubu adına konuşan Angelei, halkının suya ulaşabilmek için günde 20 kilometre yol yürüdüğünü, zaman zaman göçebe kabilelerin saldırıları nedeniyle öldürüldüklerini söyledi. Angelei, üç aylık bir bebeği annesinin kucağında öldürülmüş halde gördüğünü anlatırken ağlamaya başladı. Salondakiler, Angelei’nin gözyaşlarını alkışlarla destekledi. Forumda, 5. Dünya Su Forumu’nun önemli gündemlerinden birinin Türkiye’deki su kaynaklarının ve baraj gibi yatırımlarının özelleştirilme sürecine açılması olduğu, insanların kamusal mülkiyetinde olan suyun özel mülkiyet olarak kullanılamayacağı belirtildi.
Bul
Türk su kaynaklarının küresel güçler tarafından yönetilmesi forumu diyelimNayirolamaz bu güçler insanların sağlıklı su kullanmalarını sağlayacağım diyeceğine afrikadaki bu insanlara neden yardımcı olmazlar Hadiordan
Bornova - izmir
Bul
orhanabi iyi bir konuya nokta koymuşsun bizler suyu boşa akıttıkça ekmekleri çöpe attıkça stsene adam olmayız
ERDEK TURAN KÖYDEN SELAMLAR
Bul
orhanekmekci yazdı:Türk su kaynaklarının küresel güçler tarafından yönetilmesi forumu diyelimNayirolamaz bu güçler insanların sağlıklı su kullanmalarını sağlayacağım diyeceğine afrikadaki bu insanlara neden yardımcı olmazlar Hadiordan
orhan abi adamalar hiç sömüreceği devlete yardım edrmi yawSiyirdimSnifsinfWink
Bul
orhanekmekci yazdı:Türk su kaynaklarının küresel güçler tarafından yönetilmesi forumu diyelimNayirolamaz bu güçler insanların sağlıklı su kullanmalarını sağlayacağım diyeceğine afrikadaki bu insanlara neden yardımcı olmazlar Hadiordan

Abi cok haklisinda..bu dunyada her sey cikarlar uzerine kurulukHadiordan..degilmi?
Bul
ufuktan26 yazdı:Arkadaşlar bildiğinz gibi ülkemiz önemli bir toplantıya evsahipliği yapıyor.Geleceğe yönelik olumsuzluğa kapılmak istemiyorum ama hem ana konuyu hem de yazının son satırlarını sizlerle paylaşmak istedim.

Suya ulaşmak için günde 20 kilometre yürüyenler var

Özden ATİK / İSTANBUL
[Resim: 7602980.jpg] 5. Dünya Su Forumu’na karşı düzenlenen Alternatif Su Forumu’na, 28 yaşındaki Kenyalı Ikal Angelei’nin duygusal konuşması damga vurdu.

Bilgi Üniversitesi Santralİstanbul’daki forumda, Turkana Gölü Arkadaşları Grubu adına konuşan Angelei, halkının suya ulaşabilmek için günde 20 kilometre yol yürüdüğünü, zaman zaman göçebe kabilelerin saldırıları nedeniyle öldürüldüklerini söyledi. Angelei, üç aylık bir bebeği annesinin kucağında öldürülmüş halde gördüğünü anlatırken ağlamaya başladı. Salondakiler, Angelei’nin gözyaşlarını alkışlarla destekledi. Forumda, 5. Dünya Su Forumu’nun önemli gündemlerinden birinin Türkiye’deki su kaynaklarının ve baraj gibi yatırımlarının özelleştirilme sürecine açılması olduğu, insanların kamusal mülkiyetinde olan suyun özel mülkiyet olarak kullanılamayacağı belirtildi.
Sayın hocam öncelikle gerçek dostluk ve samimiyetin netine hoşgeldiniz. Güzel paylaşımlar dileklerimi sunarım. Su konusunda bu daha iyi günlerimiz, dünyanın dörtte üçü su ile kaplı olmasına ve dört bir tarafımızın suyla kaplı olmasına rağmen Türk halkı olarak biz bile susuzluk yaşıyoruz. Allah sonumuzu hayır etsin. Barajların doluluk oranı bizi yanılmasın, iki seneye kalmaz kuraklık yaşamaktan korkuyorum. Çalışmak ve bu hususta tedbir almak gerekli.
Bul
dünyamızı teknoloji ile güzelleştirirken bir yandanda kirleterk ekolojik dengeyi bozarak yok ediyoruz,allah sonumuzu hayır etsin.
ahmet ersoy 1957 Kadıköy-İstanbul
Bul
hindistanda bir kasabanın su hizmetlerini hollandalı bir şirkete vermişler şirket bütün kasabya su getirmiş fakat su çok pahalı olduğu için fakir halk evlerin üzerine bidon fıçı gibi şeyler koyup yağmur suyu biriktirmeğe başlamışlar fakat anlaşmada suyun bütün haklarını da almış yani hem toprağın altı hemde yağmuru ve bidonları kaldırmak mecburiyetinde kalmışlar buyurun buradan işte su formu yorum yazmıyorum saygılar herkeze rast gele Nayirolamaz
Bul
Laf aramızda bizim sular da satılır mı böyle diye korkuyorum.Nayirolamaz
Bul
Ufuk hocam burası türkiye özelleştirmeden bol bişey yok yakında nefes alma vergisi çıkarsa şaşırma..Happy
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi