11-09-2006, 23:09 (Son Düzenleme: 30-10-2008, 15:59, Düzenleyen: BALIK and OZAN.)
MALZEMELER
1 kg iskorpit balığı.yarım bağ maydonoz,3 diş sarmısak,3 adet defne yaprağı,az miktar çekilmemiş karabiber,yeteri kadar tuz,3 yemek kaşığı un,1/2 ç.bardağı sirke,1/2 limon,1 yumurta sarısı.
YAPILIŞI
balıklar ayıklandıktan sonra başlarıyla birlikte 2 lt suda maydonoz,defne yaprağı,karabiber,tuzla birlikte haşlanır..(balıkların tulumununu çıkarmaya gerek yok).haşlanırken üstte oluşan köpük alınır.haşlanan balıklar bir kapta kılçıklarından ve tulumundan ayrılır.etler küçük parçalara tane tane bölünür..tencerede unu 1 kaşık tere yağıyla kavurun.bunaa 1.5 lt su ilave edip kaynayana kadar karıştırın.sirke ve sarmısağı ilave edin.kıvamı ne sulu nede koyu olacak.kaynadıktan sonra balık etlerini atın.(yarım limon ,yumurta sarısını çırp,çorbaya ilave et .bunları balıklar beş dakika kaynadıktan**sonra ilave et.)
AFİYET OLSUN....:0523:
Paylaşım için çokkkk sağol.Balığı yakalayanlar için denemekte fayda var.Ama ya yakalayamayanlar .Mesela ben.Benim deneme şansım yok hatta hiç yok.Anamın özene bezene yaptığı tarhana benim için en ideali gibi gözüküyor.
beyler bakın çok ayıp oluyo ya yine öğle vakti oldu yine aynı muhabbet başladı beyler burası unkapanı yok böyle şeyler daraltmayın beni çorba morba yok... Okudukça kokusu burnuma geliyor hafif hafif düşünsene sıcakkkkkkk, terbiyeli, hadi bırakın bu işleri ya aten denizim geldi daraldım gitmek istiyorum.....
Adam birde utanmadan resim koymuş oraya bakarmısın ya aman allahım.... yok kesin benim balık çorbası içmem lazım. kesin şişti şişecek inanınki bak sorumlusu siz olacaksınız. Kaybedeceksiniz beni .
yaw eskiden yeniköyde teknede içerdik teknelerde kalktı istinyeye dükkanlara taşındı kötü oldu teknede zebk yapardım sabahları çorba içerdim şimdi bina içi oldu açmıyor beni