Aslında Nihat senin bu sarı sırtlıları almadan önce kullandığın ve verim aldığın crystal minnowun suspending serisi clown modeliydi. eskiden foruma koymuştun resmini.
benim resimde eklediğim modeldi. ben ondan arıyorum asıl bulabilirsem alacağım.
balıkoltası yazdı:Aslında Nihat senin bu sarı sırtlıları almadan önce kullandığın ve verim aldığın crystal minnowun suspending serisi clown modeliydi. eskiden foruma koymuştun resmini.
benim resimde eklediğim modeldi. ben ondan arıyorum asıl bulabilirsem alacağım.
evet birol ondan 1 tane var bende ama artık kaplaması soyuldu bulursan banada al 1 tane bende bakıyorum 9 cm olanını.yalnız farkı nedir bu ikisinin yüzmelerimi farklı ?
LeVrEkCi yazdı:evet birol ondan 1 tane var bende ama artık kaplaması soyuldu bulursan banada al 1 tane bende bakıyorum 9 cm olanını.yalnız farkı nedir bu ikisinin yüzmelerimi farklı ?
Tamam kendime alırken 2 tane alırım ozaman. bunun farkı suda asılı kalan model olması. yani aynı derinliğe iniyorlar fakat bunu çekmeyi bırakınca olduğu yerde kalıyor. yukarı çıkmıyor yüzen modellerdeki gibi.
bu rapala benimde boğazda kurşunsuz gece rapalası atarken işime yarıyor. bazen durduruyorum çekmeyi, olduğu yerde kalıyor.
balıkoltası yazdı:Tamam kendime alırken 2 tane alırım ozaman. bunun farkı suda asılı kalan model olması. yani aynı derinliğe iniyorlar fakat bunu çekmeyi bırakınca olduğu yerde kalıyor. yukarı çıkmıyor yüzen modellerdeki gibi.
bu rapala benimde boğazda kurşunsuz gece rapalası atarken işime yarıyor. bazen durduruyorum çekmeyi, olduğu yerde kalıyor.
güzelmiş ama gerçekten iyi balık alıyordu benimde dönüşlerde işime yarayacak bu model dönüşlerde iç kamıştaki rapala bir süre çalışmıyor o ara az dipte durması çok iyi.bulursan banada al bi zahmet 9 cm lik ama.teşekkürler.
birde benim kancalar kötü durumda birol ne önerirsin rapala kancalarının iyileri hangisi ne takmam lazım bu konuda fazla bilgim yok,genelde orjinal kancalarla av yapıyorum ama o kanca paslandımı veya açıldımı yerine ne bulursam takıyorum buda rapalanın çalışmasını bozuyordur mutlaka.
LeVrEkCi yazdı:güzelmiş ama gerçekten iyi balık alıyordu benimde dönüşlerde işime yarayacak bu model dönüşlerde iç kamıştaki rapala bir süre çalışmıyor o ara az dipte durması çok iyi.bulursan banada al bi zahmet 9 cm lik ama.teşekkürler.
birde benim kancalar kötü durumda birol ne önerirsin rapala kancalarının iyileri hangisi ne takmam lazım bu konuda fazla bilgim yok,genelde orjinal kancalarla av yapıyorum ama o kanca paslandımı veya açıldımı yerine ne bulursam takıyorum buda rapalanın çalışmasını bozuyordur mutlaka.
Yo-zurilerin orijinal kancaları çok güzel, VMC. Karaköyde spottada vmc üçlü iğneler var ama yo-zurilerdekiyle aynı seri değil. biraz daha uzun saplı. tam istediğimi bende bulamıyorum maalesef. malzemecileri iyice dolaşmak lazım. çünkü kaliteli iğneler geldi artık piyasaya ama her malzemecide bulunmuyor. Daiichi iğnelere güzel diyorlardı ama nerde var, kim satar bilmiyorum.
vmc iğnelerin yozurilerin üstündeki gibi olan mat perma steel olanları spotta var, birde onların parlak olanları var. ben onlarla idare ediyorum.
mümkün olduğu kadar rapalanın orijinal iğnesiyle aynı büyüklükte olanını takmaya çalış.
Faruk abicim süper bir paylaşım olmuş, bir de yanlarına marka ve modellerini yazarsak bence tüm arkadaşlar fayladalın diye düşünüyorum.
geçen sene çeşme den almış olduğu rapala xrap 10 SB,
süper iş yapmıştı, akya ve turna yakalıdtan sonra maalesef denize gitmişti,
bir incelemeni tavsiye ederim.
[SIZE="2"]Küçük balıklara yaşama şansı veren ve doğayı kirletmeyen tüm dostlara rastgele. [/SIZE]
Salih Reis yazdı:Faruk abicim süper bir paylaşım olmuş, bir de yanlarına marka ve modellerini yazarsak bence tüm arkadaşlar fayladalın diye düşünüyorum.
geçen sene çeşme den almış olduğu rapala xrap 10 SB,
süper iş yapmıştı, akya ve turna yakalıdtan sonra maalesef denize gitmişti,
bir incelemeni tavsiye ederim.
tesekkurler Salih...marka ve modelleri yazmak aklima gelmedi degil..fakat ben rapala aldigimda(kullanacaksam) hemen ambalajini yirtip rapala kutuma koyuyorum...onun icin modellerini bilmiyorum..aslinda yazilsa iyi olurdu
rapala xrap 10 SB..demissin bir bakacagim..sagol