Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
malzemelerin kışlık bakımını nasıl yapılmalı ?
arkadaşlar malzemelerin kışlık bakımını nasıl yapıyorsunuz? malum önümüz kış takımları kaldırıyoruz paylaşımlarınızı bekliyoruz.
Bul
Bizim buralarda sezon kapanmadığı için kışlık bakım yapan yoktur diye düşünüyorum.Ustam, bilgi için teşekkürler.Saygılar
Bul
tekne ile avcılıkta kullandıgım malzemeleri tatlı suyla yıkayıp kurutup rutubetsiz biryerde bırakıyorum arabada devamlı makine taşıdıgım için onlara bişey yapamıyorum ama bagajdada rutubet oldugu için 2 senede bir takım yenilemek zorunda kalıyorum
Bul
üzerinde metal olan herşey nemden etkilenir. Eğer nemli ortamlarda misina,çapari vs bir malzeme bırakacaksanız. o şekilde bırakın. sudan çıkarttınız tatlı su ile yakayınız. bi gazete kağıdına sarınız. o şekilde bırakınız hava sirkülasyonu önemlidir. eğer teknede bırakacaksanızki genelde benim öyle oluyor. bütün çapariler teknede tavanda bulunan 2 tane menfez var krom onlar açık ön camıda açık bırakıyorum hava sirküle ediyor böyle oluncada zaten nemden etkilenmiyor. diğer kalan takımların hepsi odada duruyor.

sevgiler.
bakımmı ne bakımı biz daha makineyi şöyle bir düzgünce kaldırmak nasip olmadı dolaba gideceğimiz zaman belli olmadığı için her an tetikte bekliyor bagajda
Bul
Makinenin içinde yeni alındığı zaman az miktarda gres yağ olur dişlilerin üzerinde bir parça gres yağ mevcuttur.Bu zamanla kullanırken oltayı kıyıda avlandığımız zaman yere koyarken takım değiştirir,iğne bağlarken vb.içerisine ince kum taneleri ve toz gibi etkenler girerek gres yağa yapışır.Buda haliyle dişlilerin arasına girerek makineden yavaş yavaş ses çıkarmasına neden olabilir.
Makinenin içini açıpta tekrar gres yağla yağlamaya çalışmayın anlamadığınız takdirde tekrar takmakta güçlük çeker veya makinenin önceki randımanını alamayabilirsiniz.
Makinenizin içinde kum tanecikleri girerde ses yapacak olur veya bunu anlarsanız makinenin kafasını çıkardıktan sonra bir enjektöre benzin çekerek makineden bir kaç vida sökerek yarattığımız bir boşluktan içi benzin dolu enjektörü boşluktan biraz sert bir şekilde enjekte ederek makinenin içini temizlemiş oluruz.Biraz güneşe bırakarak benzinin uçmasını sağlarız.Tekrar Makine yagı damlatarak makinenin bakımını yapmış oluruz.
Şayet makinenizde bir sorun yoksa makine yağı damlatmanız yeterli olacaktır.Kamış ve oltalarınız gazete kağıtlarına sararak rutubetten ve nemden uzak bir ortamdan uzak bir şekilde duvara asarak veya yüksek olan eşyanın üzerine koyarak sezonun başlamasını beklemeye koyuluruz.(ayak altı yerlere koymayın)
Bul
herkese bilgiler için teşekkür ederim
Bul
misnaları eğer zor gelmesse vazelinle yağlayıp sararsanız sene ye kadar aynyumuşaklıkta kalır çürüme yapmaz iğneler de greslenirse oksitlenme ve paslanma önlenir
Bul
sana ayrıca teşekkür ederim rıfat abi bu bilgiler sayesinde bilmediklerimizi öğrendik vede yeni başlayanlar için çok iyi oldu.
Bul
sağol ben tşk ederim bir nebze birşey verdiysek
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Misina Nasıl Üretilir? nurideniz34 4 1,163 24-08-2016, 07:57
Son Yorum: bucalıfikret
  üçlü mercan takımı boncukluyu nasıl oltaya takarım? merso7525 0 1,248 20-10-2013, 11:02
Son Yorum: merso7525
  Barometre nedir , nasıl kullanılır? Woiwodia 16 5,164 23-12-2012, 23:21
Son Yorum: Woiwodia
  Tekne ile Balık avlamayı nasıl öğrendim. Öğreniyprum. Torik Orhanbaba 31 5,891 10-12-2012, 10:35
Son Yorum: Torik Orhanbaba
  Yalpa Müşiri (Clinometer) Nasıl Yapılır? Woiwodia 7 2,051 13-10-2012, 00:40
Son Yorum: Woiwodia
  Rapala nasıl baglanır ? Erkan123 6 3,482 22-01-2011, 00:10
Son Yorum: Erkan123
  İstanbul da ki semtler ismini nasıl almış? Tropheus 13 2,821 01-01-2009, 14:02
Son Yorum: turna
  Balığı Nasıl Öldürebiliriz? SerenaY66 39 7,660 17-07-2008, 17:16
Son Yorum: Promete
  BU NASIL BALIK. RaPaLaCı 33 5,878 14-06-2007, 16:10
Son Yorum: Bektashi
  Balık nasıl temizlenir??? çatalca 84 6 2,474 25-11-2006, 03:29
Son Yorum: ALİCO

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi