21-12-2005, 14:29
Malzeme..... : 2 adet lüfer balığı, 1 adet soğan, ½ su bardağı zeytinyağı, 1 adet patates, 1 adet havuç, 2 adet yeşil biber, 1 demet maydanoz, 1 su bardağı su, Tuz
Tarif............ :Lüferlerin filetosunu çıkarıp, kuşbaşı doğrayın. Soğanı piyazlık doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Küp şeklinde doğranmış patates, havuç ve yeşil biberi ekleyin. Tuz ve bir bardak su ekledikten sonra kısık ateşte 15 dakika pişirin. Bu karışımın yarısını bir fırın kabının içine koyun ve üzerine balık parçalarını yerleştirin. Kalan harcı kıyılmış maydanozla karıştırıp üzerine yayın. 170 derecelik fırında 15 dakika pişirin.
Tarif............ :Lüferlerin filetosunu çıkarıp, kuşbaşı doğrayın. Soğanı piyazlık doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Küp şeklinde doğranmış patates, havuç ve yeşil biberi ekleyin. Tuz ve bir bardak su ekledikten sonra kısık ateşte 15 dakika pişirin. Bu karışımın yarısını bir fırın kabının içine koyun ve üzerine balık parçalarını yerleştirin. Kalan harcı kıyılmış maydanozla karıştırıp üzerine yayın. 170 derecelik fırında 15 dakika pişirin.