Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kıyıdan yemli takım ile Levrek avcılığı...
SpinAvcısı yazdı:
merhaba yardımcı olmak isterim.

tabikide kıta farkı ve yer farkı olabılır ama genel olarak tespit ettiğim ise şudur levrekte en verim aldığım sistem sardalye kıbrıstır. bu şekilde levrek dısında balıklarda yakalayabilirsin.7 iğneli 4-5 bırakma yap çan bağlama bir kağıt parçası bağla (ses çıkarmaması için) haraket ettiğinde hemen vurma bekleki iğneler otursun o oynadıkça 4-5 saniye sonra cekebilirsin. hiç verim alamaz isen farklı bir avlak bölgesi mesela sıgda avlanıyorsan bıraz daha derin derin ise biraz daha sığ ama oldukça sessiz olmalı konusmamalısın ve sigara bile içmemelisinsigaraya dokundugun ellerin ile yeme temas eder isen sıkıntı yaşarsın.aksam 21:00den gece 01.00 arası ve sabaha karsı 04:00 07:00 arası en guzel verim aldıgım sular bu sekilde yakaladığım levrek sayısı çok fazladır iyi avlar denemede fayda vardır herzaman. misina kalınlığı 30lugu geçmemelidir.

Sevgili Koray, yazdıklarına değer veriyor ve saygı duyuyorum.Ama her daim ve her stilde geçerli olmayabiliyor emin ol...

Mesela senin bu yazdıklarının dışında ben başka bir şeyler yazacağım.Ama biliyorum ki, belki bir başka dostum benim yazdıklarıma da o karşı gelebilir. Smile

O yüzden baştan her dostumun düşüncesine ve tarzına saygı duyuyorum diye söze başladım.

Arkadaşım benim stilim yemli takım ile av yapmak.Ve av şartlarım çok zor ortamları içeriyor.İdealim de genelde trofe tarzı bir şeylere hitap edebilmek.Tabiki bu bur amaç.Çünkü deniz ananın ille de bankamatiğe gider gibi kişiye ille de balık denk getirecek diye bir garantisi yok.
Benimkisi tamamen amaç.İdeal yani...Tabiki ne büyük faktör şans ve nasip..

Şimdi geleyim esas konuya.Ben de adına internet denilen bu sanal alemden etkilendim tabiki.Hani ince misina avcı misina diye.Evet bu tür söylemler tabiki de doğrudur.Ama bana uygun bir bilgi olmadığını bu sene acı bir şekilde yaşadım.Son bir kaç avımda 0,35 pahalı ve flourocarbon kösteklerim hep koptu.Ya balığı kaçırdım ya da son anda çoraplarıma kadar ıslanarak zor bela balıkları kurtardım.Şimdi kösteklerim aynen eskiden olduğu gibi 0,50 den yapıyorum.

Bunlar bu sene bana denk gelen levrekler...Daha irileri inşallah siz dostlarıma denk gelmesini can ı gönülden dilerim

[Resim: 707l.jpg]

[Resim: ovx3.jpg]
ozii yazdı:Koray merhaba şu sardalya kıbrıs nasıl yapılır bu konuyu biraz açabilirmisin ayrıntılı olarak bizlere

Sevgili Ozan, dıb kıbrıs denilen takım bu...Şimdi resim arşivimi araştırdım ve buldum.Smile6-7 iğneden filan oluşuyor.İğneler ard arda geliyor.İlk iğneden başlıyorsun sardalya ya kibarca saplamaya.ve son iğneyi de saplayında kuyruğuna fiyonk atıyorsun.Atarken düşmesin diye.İstesen böyle seyyar kurşun kullanırsın.İstersen süzüle süzüle insin diye kurşun takmadan gidebildiği kadar ileriye fırlatıp boşluğunu alır ve beklersin.

[Resim: dibkbrstakm.jpg]
ishak BALLICA yazdı:Abisi Levrek avlamak için bir çok yol,yöntem var...Tekneden sabah ve akşam suyunda sırtı ile sahte gezdirmek.Veya Canlı balık ile bırakma yapmak.Veya at çek denilen tarz ile çalışmak.Veya dip kıbrıs deniilen sistem ile deneme yapmak.Vs...Tüm bunlar ile levrek alınabilir emin ol.

Benim sistemim ise klasik oltaya yem takım beklemek.;ş görüyor mu..Tabiki görüyor...Ama en büyük handikabı son derece azim ve sabır gerektiriyıor.

abiciğim burada saygısızlık yapmak istemem ama ben gromoloz tekniği ile levrek yakalayan biriyim ben arkadasımıza sitede veya baska bıyerde zor gorebıleceği sistemden bahsettim.tüm türkiyeyi gezip bu levreği araştırdım benim icin en çok levrek avı önemlidir çünkü kandırmak bazı tekniklerle çok zordur.bana böylede yakalanıyor emin ol tarzında konusmazsanız sevinirim çünkü burada konu açan ben değilim bilgimi arkadasımla paylaşmaktayım sizin için sorun oluyorsa buyrun bütün yorumlara siz cevap verin ben aradan çekileyim burada herkeze saygı çerçevesinde kalmaya çalışıyorum iyi gunler.
[SIZE="5"]Sportif balıkçılık, canlı topla tenis oynamaya benzer.[/SIZE]
Bul
Sevgili Koray, yazdıklarına değer veriyor ve saygı duyuyorum.Ama her daim ve her stilde geçerli olmayabiliyor emin ol...

En verim aldığım sistem bu diye bahsettim zaten butun levrekciler her hava kosullarında levrek avının farklılık gösterdiğini bilir.gösteriş yapmayı pek sevmem ishak abiciğim fakat levrek çok fazla tutmusumdur ve nasıl tutuldugunuda bilen değil bilmeyen arkadaslarımızla paylaşsak ve bana sorulan sorulara cevap olarak sizin yazmanızı doğru bulmadım.photoshopta arkadasıma hazırlamakla ugrastıgım çalışmayı silmek zorunda kaldım.lütfen bunu yapmayın iyi aksamlar.

Bul
Sevgili Koray, yazmış olduklarını okudum.Ve senin yaşının gençliğine verip yorum yazmıyorum.Abisi sen yoluna...Ben yoluma...
[quote=ishak BALLICA]Sevgili Koray, yazmış olduklarını okudum.Ve senin yaşının gençliğine verip yorum yazmıyorum.Abisi sen yoluna...Ben yoluma...[/QUOTE

Kimse size saygisizlik etmedi.herhangibirsey yapmadi sadece sizin yazdiklariniz uzerine konusuldu.yasim 27 cocukta sayilmam.kinusmak istemiyorsaniz saygi gosteririm.ben saygili bir insanim kimsenin dusuncesine mudahale etmem ishak abicigim.iyi gunler dilerim inslll
Bul
ishak BALLICA yazdı:Sevgili Ozan, dıb kıbrıs denilen takım bu...Şimdi resim arşivimi araştırdım ve buldum.Smile6-7 iğneden filan oluşuyor.İğneler ard arda geliyor.İlk iğneden başlıyorsun sardalya ya kibarca saplamaya.ve son iğneyi de saplayında kuyruğuna fiyonk atıyorsun.Atarken düşmesin diye.İstesen böyle seyyar kurşun kullanırsın.İstersen süzüle süzüle insin diye kurşun takmadan gidebildiği kadar ileriye fırlatıp boşluğunu alır ve beklersin.

[Resim: dibkbrstakm.jpg]

Teşekkür ederim ilginize
OZAN ELGİN BUCA/İZMİR

USTA BALIKÇI OLMAK İÇİN ÖNCE DENİZE VE YAVRU BALIĞA SAYGIYI ÖĞRENMEK GEREKİR
Bul
bu konuyu görmemişim sevgili ishak güze av olmuş tebrikler daha bollarına rast gele.AlkisAlkisAlkis
Bul
SpinAvcısı yazdı:[quote=ishak BALLICA]Sevgili Koray, yazmış olduklarını okudum.Ve senin yaşının gençliğine verip yorum yazmıyorum.Abisi sen yoluna...Ben yoluma...[/QUOTE

Kimse size saygisizlik etmedi.herhangibirsey yapmadi sadece sizin yazdiklariniz uzerine konusuldu.yasim 27 cocukta sayilmam.kinusmak istemiyorsaniz saygi gosteririm.ben saygili bir insanim kimsenin dusuncesine mudahale etmem ishak abicigim.iyi gunler dilerim inslll

Sevgili Koray'ım, senin ne kadar efendi bir insan ve iyi bir avcı olduğunu biliyorum abim.Bazen bilmeden de olsa birbirimizi yanlış anlar ve kırabiliriz .İşte bu yüzden bunu yazma gereği duydum.Eğer seni kırmışssam özür dilerim abim.İnan zerre kadar içimde bir kötü niyet yoktur.
ishak BALLICA yazdı:[quote=SpinAvcısı]

Sevgili Koray'ım, senin ne kadar efendi bir insan ve iyi bir avcı olduğunu biliyorum abim.Bazen bilmeden de olsa birbirimizi yanlış anlar ve kırabiliriz .İşte bu yüzden bunu yazma gereği duydum.Eğer seni kırmışssam özür dilerim abim.İnan zerre kadar içimde bir kötü niyet yoktur.

yukarıda ki yazıyı okuyunca seni tebrik etmek geldi içimden. abisi olarak güzel bir örnek davranış,erdemli bir davranıştır.AlkisAlkisAlkisyanlış anlaşılmaya gidecek bir konuyu tatlıya bağlamışsınız.
büyüksün İshak.Gulumse
bu raporunda gözümden kaçmış her halde.raporun amatörlerin ders alacağı durulukta yazılmış.ellerine,emeklerine sağlık,daha iyi avların olsun.
tüm balıkçı dostlara Selams
tahsinmersin@hotmail.com
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  (KEFAL) Kıyıdan Avlanma Tekniklerimiz 4 Boğaziçi 30 13,061 30-06-2016, 04:45
Son Yorum: nurideniz34
  (ÇİNEKOP) Kıyıdan Avlanma Tekniklerimiz 1 Boğaziçi 51 15,146 30-06-2016, 04:43
  Kıyıdan balık avı teknikleri ve malzemeleri LeVrEkCi 8 2,974 30-06-2016, 04:41
  Antalya kıyıdan musmusti 13 4,157 19-03-2013, 11:35
Son Yorum: DeLi_KuRT
  izmir kıyı avcılığı tculas 14 3,543 14-01-2013, 15:01
Son Yorum: Salih Reis
  KIYIDAN AT-ÇEK poseydon 12 6,106 17-12-2012, 15:26
Son Yorum: ANTALYALI07
  Kıyıköy yer- takım bilgisi bigbossares 11 2,858 30-09-2012, 21:06
Son Yorum: Mufi
  Levrek avi için malzemeler ata_berk 23 5,066 16-09-2012, 21:37
Son Yorum: bill74
  kıyıdan levrek tutmak icin tuncaemre 21 8,864 05-08-2012, 23:10