Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
olta sallama yardım....
herkese selamlar, çok bakındım fakat bulamadım, konu açıp sorayım dedim çünki çok büyük bir sıkıntı benim açımdan.oltayı sallamakta ya da uzağa atmakta problem yok fakat atarken misinayı tutan işaret parmağımdan misina kurtulması sert oluyo ve yemler havada düşüyor.akşamları da düştüğünü görmediğim için boşuna beklemeler oluyor.bu misinayı son anda nasıl bırakmak gerekiyor bir türlü çözemedim.kendimce çözüm sert yem(madya)takmakla oldu.karidesi iğnede tutabilmiş değilim. lütfen acil yardım akşama yine avdayım...
[SIZE="6"]KAÇAN BALIK BÜYÜK OLUR[/SIZE]...
Bul
Mutrat kardeşim eğer yem olarak karides kullanıyorsan kurutman lağzım yemi öncelikle yada en güzeli borukurdu kullanman uzak atışlarda kesinlikle dağılmaz ve düşmez ve yemi iğneye iyi dikmelisin sitede bunlarla ilgili konular var rast gelsin şimdiden.
Bul
işaret parmağına sargı bezi bantı sar ama parmak ucun açıkta kalsın 2 tur at 1 veya 1.5 metre sallıcak sekilde ayarla ve parmağına misinayı 4 tur dola ardından yem nekadar yumusak olursa olsun sorun değil yem ipi kullanırsan karidesi kendın bile taktığın iğneden çıkaramassın yakman gerekir ama okadar fazla dolama parmak bağlama sistemini çok az sayıda balıkçı biliyor 100 metre attığımı hatırlıyorum bu teknikle. teknik salladığında kaymamasını önler mısınanın boylece çok uzaga gider ve taktığın kurşunun hakkınıda vermiş olursun kimi zaman 100 gr kursun takarız ama hakkını veremediğimiz için onu çok uzağa atamayız 50 gr olan kursunun hakkını verebildiğimiz için çok daha uzaga gider birde 100 gr kursunun hakkı muhazzam uzaklıktır.bu sistem uzerine calısırsan parmağını aynı zamnda misinada kesmez iyi avlarWink
[SIZE="5"]Sportif balıkçılık, canlı topla tenis oynamaya benzer.[/SIZE]
Bul
iyi yönteme benziyor akşam denemesini yaparım.saol yardımın için. o zaman bende bi problem yok dimi, yani tam misinayı bırakma aşamasında gergin bi ipi çekip bırakma sesi ve acısını hissediyorum.o sarsıntıyla yemler pilot oluyo tabi.bu herkeste böyle mi.yoksa parmağı yanlış yerde mi tutyorum ya da zamanlama mı yanlış, ip çok geriliyor ve o anda bıraktığım için mi böyle oluyor acaba?tecrebe ederek öğrenicez diye umuyorum.tekrar teşekkürler...
[SIZE="6"]KAÇAN BALIK BÜYÜK OLUR[/SIZE]...
Bul
Misinayı bırakma zamanlaması yanlış olabilir.. kamış başının üstünden geçerken misinayı bırakmayı dene, sorun olmaması lazım.. sürekli atarak alışır elin.. ayrıca bant fikrini dikkate al bence de.. ben boğazdaki avlarımda özellikle ağır kurşunla çalışırken mutlaka bant sararım işaret parmağıma..
bir tutkudur balık tutmak..
Bul
muradaydogan yazdı:iyi yönteme benziyor akşam denemesini yaparım.saol yardımın için. o zaman bende bi problem yok dimi, yani tam misinayı bırakma aşamasında gergin bi ipi çekip bırakma sesi ve acısını hissediyorum.o sarsıntıyla yemler pilot oluyo tabi.bu herkeste böyle mi.yoksa parmağı yanlış yerde mi tutyorum ya da zamanlama mı yanlış, ip çok geriliyor ve o anda bıraktığım için mi böyle oluyor acaba?tecrebe ederek öğrenicez diye umuyorum.tekrar teşekkürler...

bantsız yola çıkma kösteği nekadar yukarda tutarsan iyi (benım gorusum)

çnkü kursunu haraket ettirmeden yukarı aşşağı sağa sola yeme aksiyon verebilirsin haraketli yem balığın dikkatini çekicektir köstek kısa olursa kursundan balık korkabılır istediğin aksiyonu veremessin. yem ipini mutlaka dene yemleri ne ufak balık alabılır nede sen atarken yanlıs yere gitse çeksen baksan bile yemlere birsey olmaz rast gele !
[SIZE="5"]Sportif balıkçılık, canlı topla tenis oynamaya benzer.[/SIZE]
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Artık izinsiz olta sallamak yasaklanıyor! nihatkr 27 5,423 30-11-2013, 19:20
Son Yorum: HAŞİM77
  Lütfen Yardım (: emrecengiz 12 2,748 06-03-2013, 00:27
Son Yorum: Antepli 27
  İST/AVLAK tatlısu YARDIM ring 6 1,693 27-10-2012, 21:51
Son Yorum: ring
  Mırmır hakkında yardım Erkan123 20 4,795 18-01-2011, 23:14
Son Yorum: Erkan123