Yorumları: 1,564
Konuları: 32
Boğaziçi yazdı:Bazı balıklar kafasız pişer bazıları kafalı.
Mesela çinekopun ve lüferin kafası ayıklanırken atılmaz. Çünkü kafası etlidir ve balığın şanıdır. Kanatlarıda atılmaz.
En güzel yerleri kanat ve yanaklarıdır.
Ama hamsi kafa ile pişmez. İskorpitte tabii ki kızartma oluyorsa kafa olmaz. Balıktan balığa değişir. Ben de 1 kaç balık hariç bütün balıkları kafa ile kızartırım. Çünkü yerken insana bir göz zevki veriyor ve lezzet katıyor.
İstavriti de kafa ile kızartırım.
Burada adetler de önemli hamsi bizde kafa ile kızartılmaz. Hele buğulama yaptığında hamsinin kafası yenmez zaten.
Biraz işçilik yap,hamsinin kılçığınıda çıkart hüseyin...
Yorumları: 2,342
Konuları: 160
Abi bende sana bir tarif veriyim. Romanya'da hamsiyi fritöze bütün olarak atıyorlarmış. Patates kızartması gibi bütün yiyorlarmış. Yani hiç ayıklamadan
Yorumları: 4,292
Konuları: 476
Gölden çıkan gümüş balıklarıda üzel olur unlarsın bütün olarak kızartırsın bütün olarak yersin
Yorumları: 5,547
Konuları: 63
küçük balık dışındaki balıkları kafayla beraber
pişirmek tabaktaki görüntüyle beraber göz
zevkine hitap etmesi lazım diye düşünüyorum
ve öyle yapıyorum .
Yorumları: 16,360
Konuları: 492
balığı kendim için yaparsam kafalı olcak yağda veya tavada bi yemeklik ama kalabalık olduğumuz zaman mesela mah doyurcaz çift mangal çok balık yetiştirmek için mecburen
Yorumları: 2,421
Konuları: 42
biz de balıkları kafasıyla beraber pişiriyoruz,büyükse yanaklarındaki eti kendimize,gerisini ve küçükse kafanın tamamını köpeğimize veriyoruz

)