Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
miyem yazdı:slm arkadaşlar burayı google de eşkina ile ilgili bilgi ararken tesadüfen buldum. Çünkü dün akşam kiloluk bi eşkinayı tesadüfen tuttum :0507: avlamanın yasak olduğunu biliyorum ancak hayvan yemi öyle bi yutmuş ki iğneyi çıkarırken zedeledim ve salmamın hiç bir anlamı kalmadı... gerçi açık konuşayım salmazdımda... burayı çok sevdim umarım tekrar görüşürüz... saygılar:0507:
miyem yasak kalktı zaten aramıza hoşgeldin
Yorumları: 3,283
Konuları: 164
:0507

:aa yasak kalktımı... ne güzel..hemen yarı akşam eşkinaya gidelim ..teke bulabilirmiyiz bilmiyorum ama ...buluruz herhalde..eşkinayı özledim..vurdummu oltanın kıçı yerden kalkıyo..baba bir balık gelirse ozaman çok zevkli..takım sağlam olsunki patlatmasın.ben eşkinanın 4 kiloluğunu gözlerimle gördüm amasrada zıpkınla arkadaşlar vurmuştu..7 kiloluğunda avlandığını arkadaş anlatmıştı saroz körfezinde 10 kişi zor yemiş doğru olabilir..ama bizim buralarda okadar büyük yoktur herhalde..1 kg luk çekmiştim en fazla..etide lezzetli bu balığın..herkese rastgelsin..küçükleri almayalım denize geri verelim,büyüsünde gelsin..
Yorumları: 1,564
Konuları: 32
Arkadaşlar soruma kimse cevap vermedi.Nasıl olta kullanacağız,ne cins ve kaç no iğne takacağız oltaya.
Mamafi bu aralar bizim sahilde çok zargana var,onlarla ilgileniyoruz bu aralar.Bayağıda büyümüş ler.lüfer ve çinekop daha uğramadı,atan oluyor ama alan pek yok.Temmuz başından beri ise istavritler bizi terk etti,aslında onlarıda özlemedim değil.
Yorumları: 3,283
Konuları: 164

ben eşkinaya takım olarak senin sistemin aynısını kullanıyorum..üç köstekli takım yapıyorum..yalnız kösteklere küçük mantar takıyorum,eşkina kayalık yerde olduğu için çok takılıyo ve çok takım veriyosun.o yüzden mantarın faydası oluyor.iğneleri ve yemi havaya kaldırıyor,teke ölse bile havada hareket ettiriyor..buda balığı cezbediyor..iğne olarak 4 numara mustad bronz iğne kullanıyorum..kurşunda 25 veya 30gr yeterli...tabi bu takım da dibe atıyosun..birde şamandıralı olarak avlanıyoruz..buda balığın yerine göre değişiyor..atacağımız kayalık yakındaysa şamandıra tercih ediyoruz..takım aynı köstekler mantarsız..kurşun ise 10gr yeterli25gr ma kadar çıkartabilirsin..derinliğide yerine göre ayarlayıp tekeleri kuyruktan takıp atıyoruz ..başka bir sistem bilmiyorum..herhalde başka bir sisteme gerek yoktur.sevgili ayastafanos balıkçısı bu kadar ..saygılar sevgiler..rastgelsin.
Yorumları: 4,292
Konuları: 476
Gündüz den ziyade akşam saat 22'den sonra burada oltaya vuruyor
Yorumları: 1,564

Sağolun arkadaşlar.Balık and ozan arkadaş önerilerin çok makbule geçti.Ben yeşilköy sahilindeyim,her halde şamandıralı takımda burada iyi iş yapar.Zira bizim sahil dolgu olduğu için çok kayalık,biraz açığıda tamamen yosunluk.Mesela lüferde kurşun bedenini kısa tutun ca yemede yosun sarıyor.Onun için ben lüfer takımında kurşun bedenini 50 santim kadar tutuyorum.Eşkina kaya diplerinde dolaşan bir balık olduğu için takımın takılma riski yüksek tabii,ama senin önerdiğin sistemlerin yararlı olacağını düşünüyorum.takımları ona göre tekrar gözden geçireceğim.Fishenman arkadaş, buradada Eşkina gece av veriyor.yazın se nin söylediğin saatlerde.iddialara göre eşkina için attıkları oltalara kiloluk karagöz yakalanı yormuş.Ama ben görmedim.Çanakkalede uzun süre bende yaşadım.Balık çeşidi bizim İstan buldan daha fazladır oralarda ama pek kıyı avcılığı yapılmazdı benim zamanımda.Zaten bu işe meraklı olanların çoğunun teknesi vardı.söylediklerim 25 sene evveli.hadi hepinize rast gele,bererketli avlar...
Yorumları: 1,343
Konuları: 94
BALIK and OZAN yazdı:
ben eşkinaya takım olarak senin sistemin aynısını kullanıyorum..üç köstekli takım yapıyorum..yalnız kösteklere küçük mantar takıyorum,eşkina kayalık yerde olduğu için çok takılıyo ve çok takım veriyosun.o yüzden mantarın faydası oluyor.iğneleri ve yemi havaya kaldırıyor,teke ölse bile havada hareket ettiriyor..buda balığı cezbediyor..iğne olarak 4 numara mustad bronz iğne kullanıyorum..kurşunda 25 veya 30gr yeterli...tabi bu takım da dibe atıyosun..birde şamandıralı olarak avlanıyoruz..buda balığın yerine göre değişiyor..atacağımız kayalık yakındaysa şamandıra tercih ediyoruz..takım aynı köstekler mantarsız..kurşun ise 10gr yeterli25gr ma kadar çıkartabilirsin..derinliğide yerine göre ayarlayıp tekeleri kuyruktan takıp atıyoruz ..başka bir sistem bilmiyorum..herhalde başka bir sisteme gerek yoktur.sevgili ayastafanos balıkçısı bu kadar ..saygılar sevgiler..rastgelsin.
OZAN kardeş bahsettiğin kösteklere mantar taktığının takımın tam bir resmini mümkünse gönderirsen çok sevinirim.
Yorumları: 51
Konuları: 10
arkadaşlar oltaya eşkina ya kapalıdır yazamassınız.çipuraya atarken
eşkina geldi iğneyide yutmuş yapıcak bişey yok.bazen levrek alıyoruz
iki karıştan küçüğünü geri salıyoruz. yani elimizden geldiği kadar dengeyi
bozmuyoruz.rastgele
Yorumları: 7
Konuları: 1
arkadaşlar siteye yeni üyeyim bu fromları okuyorum şimdi bu yıl eşkine avı yasak olmakdan çık dı serbest artık ama sizlerden bir ricam ufak olanları geri salalım denize onlar büyüyeceklşer dimi bizde sonra yine yakalarız onları saygı ve sevgilerle herkese
Yorumları: 1,372
Fisherman yazdı:Gündüz den ziyade akşam saat 22'den sonra burada oltaya vuruyor
Geçen sene Çanakkale Karabiga'ya abimin yanına gitmiştim.Dediğin gibi gece balığa çıkmıştık.(Karabiga plajı ile iskele arasındaki kayalıklardan) Üç köstekli kurşunlu takımla. Yem olarak midye taktık. Şansımıza ne gelirse diye salladık 7 balık aldık. İkisi baya iriydi. Sonra balıkçılardan öğrendik onlar eşkinaymış.(Hatta kafasındaki taşın yararlarından bahsettiler) Eşkinayı ilk defa orada tanıdım. İnşallah bu yaz yine gidicem. Sizlere rastgele