Sinarit direkt yeme kafadan dalar. ve o kadarcık balığı direkt yutar. yani o balığı alıpta gırtlağından koparmaz birde kafasını hep aşağı aşağı basarki o zamanda onu çekmek mümkünsüz bir hal alır. Sİnarit tutanlar bilirler....
sevgiler
Ayrıca üstadım. Sinaritin diş yapısı koniktir.Kuvvetle sıkarak kırar. ama asla diş yapısı gereği bedeni kesemeyeceği gibi. balığıda parçalayamaz. Çünkü dişleri kesici özelliğe sahip değildir.
sevgiler.
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
az da olsa sinarit olma ihtimali var sinarit çok sert vurur 1 kerede koparır alır dişleri çok keskindir(keskin tabirini yanlış anlamda kullandım büyük ve batıcı dişleri vardır kuvvetli çeneleri vardır anlamında) olabilir daha önce 2 kere sinarit oldugunu tahmin ettigim balık denk geldi oltaya vurdugu gibi aldı gitti durduramadım bile 1 kerede tutttum sinarit oldugunu sonradan ögrendim.
ama su üstünde bir ses oldu dedigine göre kofana olma ihtimali çok daha fazla kofana su üstüne çıkar yamin üstüne paralel olarak atlar kafasını saga yada sola atarak koparır bir keresinde zarganayı kapışına canlı şahit oldum.
Yorumları: 7,892
Konuları: 199
birde orada baya mıgri vardı. bildiğiniz gibi onuna dişleri sağlamdır. olabilirmi?
olabilir mıgrı hiç tutmadım ama her balıga saldırdıgını bilirim yalnız daha çok gece avı yapıldıgına göre gündüz olabilirmi belli olmaz ama en çok lüfer yada kofana saldırısına benziyor senin resimdeki.
Değerli arkadaşım mığrı olma ihtimalide zayıf bir mığrı normal ölçütlerde 1 mt civarında olan bir hayvandır. ve asla gündüz avlanmaz mığrı balığı gündüz yatar ve akşamları avlanır. 60 -65 kilo olanlarıda vardır.
O zaman bu balık sinarit olamayacağına göre, ki mığrı olma ihtimalide çok zayıf. ağzını açarsa o balık gibi 2 tanesi yutar. yılansıgillerden bir balıktır.
O zaman tek alternatif ırk ayrımı gözetmeksizin saldırı yapabilen Lüfer veya kofanadır ki dediğim gibi o balık bir sarıkanat. O balığı biz salıpazarında rapala ile ilk önce bolca tutaırz ve arkasından o balığı uzunoltaya bağlayarak yem olarak kullanırız ve lüfer tutarız Aynı tek iğne istavrit ve izmarit yemlisi gibi yem yaparız. Sonuçta o balığı lüfer gelir ve bir kalemde yer
Tasmalama kuvvetın ve el hassasıyetın ne kadarsa balık yukarı alınabilir. O balıklar genelde soğuk suda ve kanalda lüfer tutarken kullanılır.
Ayrıca Lüferden bahsediyoruz Lüfere diş atacak babayiğit ben balıklar arasında görmedim....
sevgiler
Yorumları: 7,892
Konuları: 199
LeVReKCi yazdı:olabilir mıgrı hiç tutmadım ama her balıga saldırdıgını bilirim yalnız daha çok gece avı yapıldıgına göre gündüz olabilirmi belli olmaz ama en çok lüfer yada kofana saldırısına benziyor senin resimdeki.
Abi mıgriyi oltayla almak zaten çok zordur. Ama dediğin gibi kofana işi ise (banada öyle geliyor) o balığı tutamadım ya

başka bi söze gerek yok. Açtığı yaraya bakarsak nasıl bişey olurdu tahmin edemiyorum.
Bu arada gece yakaladım bu balığı. Dedim ya asıl hedefim levrekti. Ama oradan aldığım levreklerin keyfini hiç bir balık vermedi
Not: Her zamanki gibi çift olta çalıştım biri dipte biride zargana topuyla üstdeydi. Dip oltasıyla hiç balık alamadım ne aldıysam üstden aldım.
levrek tutmanın keyfi bambaşkadır serkan tutan bilir...
kofana lüferde güzeldir çok zevklidir ama yarım dakika sürer 20 dakika oltanın ucunda heyecandan ayılıp bayıldıgımı bilirim levrek gelene kadar balık direttide diretti gelmiyor asılsam olta elimde kalacak 28 numara atmışım uyanıgım ya bekleki hareket etsin ne suüstüne çıkıyor ne gidiyor 2 tane 100 lük misina üst üste sarmışım 1. 100 bitmiş 2. nin yarısı bitmiş bekliyoruz sonra gelmeye başladı ama herşey olabilir heyecandan bacaklarım titremişti o zaman sigara içiyorum sigara yakamıyorum oltayı bırakıpta el ayak kesilmiş yani o kadar heyecanlıdır ve tekneye aldıktan sonrasıda büyük keyiftir her zaman büyük balık zevklidir.
Yorumları: 6,298
Konuları: 143
serkan gerçekten ilginç bir olay....azmin sonucunu almışsın...ama avcı bir balığa avcı başka bir balığın saldırmasıda ilginç
Yorumları: 2,421
Konuları: 42
çok ilginçmiş,esrarengiz bir olay