Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
sazan avı
:76: Herşeyden önce bende yeni üye oldum ve bunca zamandır böyle bir sitenin farkına nasıl varmamışım şaşıyorum.Sitedeki dostların hepsine selam ve bu siteyi hazırlayanlarada teşekkürlerimi bildiririm.
Yukardaki eleştiriye fisherman'ın verdiği yanıta aynen katılıyorum.Bende oltayla avlanmanın balık nesline vereceği zarara pek inanmıyorum.zaten bildiğim kadarıyla olta ile avlanma herzaman açık,yanlış biliyorsam uyarın arkadaşlar.Gerçi siteyi daha tam dolaşmadım,herhalde sitede avlanma sezonları ve yasaklar vardır.Anca dolaşıp bakacağım ve herhalde bundan sonra boş zamanlarımı bu sitede geçiririm.Tekrar herkese selamlar...
Bul
Merhaba selim41900,

Hoş geldiniz. Deniz'lerimizde olta ile amatör balıkçıya avlanma konusunda zaman yasağı yoktur sadece adet, boy ve kilo sınırlaması vardır. Fakat iç sularımızda illerimize göre avlanmay yasak zamanları vardır bu amatör balıkçıklar içinde geçerlidir. Bu konuyla ilgili detayları buradan http://www.amatorbalikci.net/showthread.php?tid=138 okuyabilirsiniz
Bul
teşekkürler fiserman gönderdiğin konuyu biraz okudum gerisinide okuyacağım.ilgin için sağol.ayrıca hoşbulduk
Bul
selim41900 aramıza hoşgeldin.
dönem dönem tuncer gibi arkadaslar tepkilerini dile getiriyorlar bu hayatta böyle arkadasların olması cok güzel tabiiki yanlıslar uyarılacak yapılmayacak ama bunların hepsi kalp kırmadan ve arastırılarak yapılacak .daha önceki konuları okusaydın olayın cözülmüş oldugunu görecektin ama demekki okumadan ne yazıkki size uygun olan yerleri okuyarak yorum yapmıssınız.bikere ben 30 yıldır balık tutuyorum ama olta ile balık tutmanın yasak oldugunu bilmiyordum acıkcası bilmemek ayıp degil ögreniyoruz ama bu mantıksız geldigi için ögrenmemisim duymamısım arastırmamısım demekki.bunun yasak oldugunu ögrenen arkadaslar zaten bidaha sanırım balık tutmazlar.yasak olmayan dönemi veya balıkcılık çeşidini secerler.bu arada sportif amaçlı tutulup bırakılan balıklara bende karsıyım sanırım dünyadada sadece tv karsısında salınıyordur balıklar hatta onlara bile bence bi çare bulmuslardır kameralar kapanınca gizli bi misinayla tekrar tutuluyo olabilirler Smile sportif amaçlı balık tutmak ne demek arkadaslar sportif amaclı adam dövmekle aynı şey bence tut balıgı sal yok daha neler ben buna karsıyım ama bu konular konusuldu ve cözüldü bişlmeyenler ögrendi ögrenenlerde bi daha yasakken tutmaz sanırım.yapıcı olalım arkadaslar bu site bilgi kazanmak için ideal biryer zamanla dahada güzelleşecek tüm balıkçı dostlarıma rastgele
Bul
KAREBALIKCI yazdı:windsurfer millet lüfer,çinekop,tırsı yakalıyor sen istavrit,e talimRedfacehade rastgele
kamil abi bu yazıyı yazdıktan sonra aldım o levregi farkındamısın sen beni ne sandın abi yawwww Smile)76evelallah tuttukmu tutarız allah rastgetirsin74
Bul
than58 yazdı:[Resim: goruntu1606kh.jpg]

than abi selam arkanda üç tane kamış duruyor kamışlar kendi halinde duruyor bu kamışlarla balıkları nasıl yakalıyorsun iğne kendiliğinden mi batıyor balığın ağzına ben tek kamış elimde zorla yakalıyorumBig Grin balık iğneye kendiliğinden takıldıktan sonra çekiyorsundur herelde değil mi? Mantığı ne bu yöntemin :0521: ben de uygulayabilirim belki biraz anlatırsan sevinirim
Bul
amateur01 yazdı:
than58 yazdı:[Resim: goruntu1606kh.jpg]

than abi selam arkanda üç tane kamış duruyor kamışlar kendi halinde duruyor bu kamışlarla balıkları nasıl yakalıyorsun iğne kendiliğinden mi batıyor balığın ağzına ben tek kamış elimde zorla yakalıyorumBig Grin balık iğneye kendiliğinden takıldıktan sonra çekiyorsundur herelde değil mi? Mantığı ne bu yöntemin :0521: ben de uygulayabilirim belki biraz anlatırsan sevinirim
resimdeki ben deliğim arkadaş,oltalar kendi halinde duruyor ama bunlar dip oltası ve oltalarda en az (50gr.lık kurşun bazen 75gr.lık ta kullanıyoruz )var.dolayısıyla oltalarda misina gergin duruyor ve biz oltaların başında bekliyoruz balık vurduğu zaman oltaları elimize alıyoruz ve bekliyoruz zaten balık hissediliyor ve ani bir çekişle balığı yakalıyoruz,bazen misina gergin olduğu için balık kendiliğinden de yakalanıyor bu balığın büyüklüğüne bağlı,resimde gördüğün gibi oltaları atıp başından ayrılmıyoruz bekliyoruz tabiki...rasgele..:0507:
Bul
selim41900 yazdı:76 Herşeyden önce bende yeni üye oldum ve bunca zamandır böyle bir sitenin farkına nasıl varmamışım şaşıyorum.Sitedeki dostların hepsine selam ve bu siteyi hazırlayanlarada teşekkürlerimi bildiririm.
Yukardaki eleştiriye fisherman'ın verdiği yanıta aynen katılıyorum.Bende oltayla avlanmanın balık nesline vereceği zarara pek inanmıyorum.zaten bildiğim kadarıyla olta ile avlanma herzaman açık,yanlış biliyorsam uyarın arkadaşlar.Gerçi siteyi daha tam dolaşmadım,herhalde sitede avlanma sezonları ve yasaklar vardır.Anca dolaşıp bakacağım ve herhalde bundan sonra boş zamanlarımı bu sitede geçiririm.Tekrar herkese selamlar...
öncelikle siteye hoşgeldin derim arkadaş umarım iyi vakit geçirebilirsin bu sitede ki geçireceğine de inanıyorum,bende uzun zamandır olta balıkçılığı yapıyorum ve windsurfer'in dediği gibi bazı konuları bilmiyordum,mantiken bakarsan olta ile balık nesline fazla zarar verilemeyeceği gibi gözüküyor ama öyle değil bence yasak sezonda olta da olsa balık tutulmamalıdır,ben önceden tutuyordum ama kısa zamanda bu siteden çok şey öğrendim,balığı yakalayıp bıraksan dahi bu balığa büyük zararlar verebilir onun için ben artık yasak sezonda balık tutmuyorum bunun yerine başka alternatifler arıyorum,örneğin alabalık avına gidiyorum,ben zonguldakta yaşıyorum burda denizde var artık denize gideceğim hatta windsurfer'den levrek konusunda yardım alıyorum yakında levrek avında windsurfer'i gececeğim eee boynuz kulağı geçer ,şaka şaka,bu siteden öğreneceğin çok şey var aynı benim gibi tüm arkadaşların bildikleri konular hakkında sana yardımcı olacağına inanıyorum iyi vakit geçirmen dileğimle büyük balıklar tutarsın inşallah tekrar aramıza hoşgeldin...rasgele..
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Antalya dan SAZAN lar ozoca51 43 9,533 03-12-2015, 18:24
Son Yorum: cemal reis
  Bayram Tatilinde Şarkışlada Gece Sazan Avı Köksal 25 6,254 08-09-2011, 20:37
Son Yorum: araphüso26
  sazan avım Kamil ILIPINAR 28 4,143 24-08-2011, 17:26
Son Yorum: hasansenturk72
  yazdan kalma (irisinden) bir sazan avcıhakan 35 6,429 11-05-2010, 13:52
Son Yorum: avcıhakan
  Soma barajında sazan avı (video ve resim) serdarmüdür 19 6,316 08-01-2009, 18:03
Son Yorum: Albatros-gr
  Yenİ Üyenİn İlk paylaŞimi sazan avi... meto 47 7,341 11-11-2008, 14:58
Son Yorum: fotokopici
  Abim Sazan Yakalamış Köksal 16 3,371 25-08-2008, 17:17
Son Yorum: LeVrEkCi
  kızılırmak sazan avı orhanekmekci 11 3,066 23-04-2008, 18:36
Son Yorum: turna
  geçen sezondan sazan ve yayın avcıhakan 21 4,584 03-04-2008, 13:08
Son Yorum: avcıhakan
  2007 2 adet aynalı sazan araphüso26 14 2,811 18-01-2008, 00:28
Son Yorum: araphüso26

Hızlı Menü: