Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
boğazın sokak çocuklarını korumaya destek (yunuslar)
TÜDAV'ın (Türk Deniz Araştırmaları Vakfı) boğazda yaşayan yunus türlerinin tespit edilmesi ile ilgili bir çalışması var. istenen boğazda görülen yunus türlerinin doğru olarak tespit edilmesi.

amaç ise türkiye genelinde yaşayan 11 tür deniz memelisinin korunmasına yardımcı olmak.

ekteki link te gözlem formu var. ve tehlikede olan türler ve korunması ile ilgili bilgilerde var. hepimiz boğaz kenarında yada tekneyle balığa çıkıyoruz. ve genelimizde de bu yaşayacağımız anları hatırlamak için fotoğraf makinamızı yanımızı alıyoruz. pekala bu projeye destek verebiliriz.

asagida gözlem için istenen türler ve gözlem formu yer almaktadır

ilgili link : http://www.tudav.org/gozlemformu.htm
Bul
Ben bir gözlemimi forma yazıp yolladım ama buraya hergün geliyorlar. Bazan 50 hatta 30 metrelere kadar yaklaşıyorlar. Hiç ilafsız,iri bir dana kadar olanları var. Alahtan karaya çıkmıyorlar,yoksa florya ya doğrumu kaçarız Ataköye doğru mu kaçarız şaşırırız... BoboBoboBobo
Bul
Ben söyliyim. Deniz kenarına her gittiğimde görüyorum artık. En çok üst resimdekinden görüyorum. Sürü halinde ve yüzerken bazen atlayarak gözlemliyorum. Kış hariç yılın her günü varlar.
Bul
RaPaLaCı yazdı:Ben bir gözlemimi forma yazıp yolladım ama buraya hergün geliyorlar. Bazan 50 hatta 30 metrelere kadar yaklaşıyorlar. Hiç ilafsız,iri bir dana kadar olanları var. Alahtan karaya çıkmıyorlar,yoksa florya ya doğrumu kaçarız Ataköye doğru mu kaçarız şaşırırız... BoboBoboBobo

İbrahim abi amaçlardan biride göçmen ve yerleşik olan türlerin tespitine de katkıda bulunmak
Bul
Şükrü teşekkürler bizim buralarda en sık karşılaştıklarımız afala oluyor daha önceleri akdeniz fokları için bilgilendirmeler yapmıştım şimdi yunuslar içinde kullanıcam. bu konuda tüm arkadaşlarımız duyarlı davranıp bilgilerin altına çevre ve denizlerimizin dostlarını bir araya getiren forumumuzun üyesi olduğumuzuda belirtelim
Bul
ALTAYLI yazdı:Şükrü teşekkürler bizim buralarda en sık karşılaştıklarımız afala oluyor daha önceleri akdeniz fokları için bilgilendirmeler yapmıştım şimdi yunuslar içinde kullanıcam. bu konuda tüm arkadaşlarımız duyarlı davranıp bilgilerin altına çevre ve denizlerimizin dostlarını bir araya getiren forumumuzun üyesi olduğumuzuda belirtelim

teşekkür ederim altaylı bu güzel ve dyarlı davranışın için
evet forumumuzun üyesi olduğumuzu da belirtmek güzel birşey
bu cuma yapılacak organizasyonda gözlem yapabiliriz pekala
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  İstanbullular  Destek Verin.  1 Projem Var mrs303 13 3,090 11-11-2007, 19:06
Son Yorum: balıkçızakir

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi