Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Denizlerin katili
yalnız hayvan beslenmeyi şov haline getirmiş dipten yakalayıp havaya sıçramış havada bitiriyor işi enteresan demekki eylence biçimi bu bu hayvanların.
bencede her hayvanıın beslenme şekli var büyük küçügü her zaman yiyor buna kimse bişey diyemez doga kanunu
Bul
o hayvan sadece beslenmek ve hayatta kalabilmek icin olduruyorlar.

ya kendini insan sananlar Sad

denizlerin gercek katilleri kim acaba ...!
Bul
GURHAN yazdı:
DarkDream yazdı:
Balıkcıl yazdı:çok muhteşem çok vahşice bu arada köpek balıklarının neye vurduğunuda öğrendik işte canlı yem

O yavru fokları kancaya takıp atabilir misin gerçekten....

Burhan mırmıra taktıgın kurdun yavru foktan ne farkı var. Smile)) Cansa o da can bu da. Benim için kurt da , yemlik izmarit, ispari de yavru fok kadar sevimli. En önemli insanlık görevi doğal dengeyi bozmamak. Bu noktada ben de Eşref abiye katılıyorum.

Abi ben kurt takmadım ki iğneye.. böyle böcek gibi bişidi. ıstakoza benziyodu. adını hatırlıyamıyorum ama şeffaf renkte bişidi. fazla kıpırdamıyodu. ölü gibiydi canının yandığını pek sanmıyorum.. yani heralde öyledir Smile
Bul
Salih Reis yazdı:o hayvan sadece beslenmek ve hayatta kalabilmek icin olduruyorlar.

ya kendini insan sananlar Sad

denizlerin gercek katilleri kim acaba ...!

dogru salih abi çok dogru tok balık saldırmazda tok insan gözü ne yazık doymuyor tuttukça dur bilmeden tutuyor
Bul
katil diye nitelendirmek o kadar yanlış ki o balık karnını doyurmak amacıyla o ava saldırıyor balığın kasıtlı olarak öldürüp foku orada bırakması söz konusu değil eğer öldürüp bıraksaydı ozaman katil olabilirdi....
Bul
DarkDream yazdı:
GURHAN yazdı:
DarkDream yazdı:
Balıkcıl yazdı:çok muhteşem çok vahşice bu arada köpek balıklarının neye vurduğunuda öğrendik işte canlı yem

O yavru fokları kancaya takıp atabilir misin gerçekten....

Burhan mırmıra taktıgın kurdun yavru foktan ne farkı var. Smile)) Cansa o da can bu da. Benim için kurt da , yemlik izmarit, ispari de yavru fok kadar sevimli. En önemli insanlık görevi doğal dengeyi bozmamak. Bu noktada ben de Eşref abiye katılıyorum.

Hadi yaw çalı karidesi, yani teke kullandın ha. Çok sevimlidir
Abi ben kurt takmadım ki iğneye.. böyle böcek gibi bişidi. ıstakoza benziyodu. adını hatırlıyamıyorum ama şeffaf renkte bişidi. fazla kıpırdamıyodu.  ölü gibiydi canının yandığını pek sanmıyorum.. yani heralde öyledir Smile

Hadi yaw çalı karidesi, yani teke kullandın ha. Çok sevimli bir canlıdır. Kıyamam ,hiç acımadınmı hayvanı canlı canlı takarken. Katil seni..
Bul
Şaka bir yana tüm canlılar hayatta kalmak için kendilerine verilen özellikleri sonuna kadar kullanıyorlar. İnsana da akıl verilmiş bu aklı kullansın hayatta kalsınve bu dünyanın nimetlerinden bu akılla yararlansın diye. Ama biz bu akılla maalesef sadece balık tutmak için onun sevdiği yemi kullanmıyoruz. Bu çok masumca olurdu. Biz ne yapıyoruz dinamit, el bombası, suya elektrik vermek gibi vahşice adına av diyemeyeceğim katliamlar yapıyoruz. Ve bunu yapan kişiler toplum dışı katiller değil içimizde yaşayan insanlar. Sorsanız abi ekmek parası diyecek kadar aymaz, vurdumduymaz kişiler.
Bunun çözüm yolu olmalı diye düşünüyorum ama bakıyorum tek başına eğitim de yeterli değil. Ekonomik kalkınma da çok önemli. Bizim hobi olarak baktığımız balık, deniz, göl vs. bu tip insanların gözünde kolay para için bir kaynak. Sirku mu, kanun mu hak getire. Aynı adama sor hırsızlık mı yapayım, gasp mı yapayım diyecek. Zor meseleler bunlar. Çare şudur da diyemiyor insan. Öyle çok derdimiz, sıkıntımız var ki. Dünyanın en güzel ama bir o kadar da sıkıntılı ülkesinde yaşıyoruz. İçeride, dışarıda derdimiz bitmiyor bir türlü. Neyse konuyu iyice dağıtmadan nokta koyayım.
Allah sonumuzu hayır eylesin vesselam...
Bul
Enteresan çok zıt görüşler ama herkez haklı. Yinede biz amatör balıkçılara düşen doğaya zarar vermemek için elimizden geleni yapmak. Ben balıkta oltaları atınca önce mıntıka temizliği yaparım. Dönerken gittiğimden daha temiz bırakmaya çalışırım. Kurt, solucan, canlı balık, sülük, kurbağa bu yemleri kullanmak aslında beni de rahatsız eder. çünkü onlarda canlı ama en azından aşırıya kaçmamak bir yandan onlarıda düşünmek yine bizim elimizde. ayrıca suda yaşayan diğer hayvanlarında yemlenmesi gerekir. Örneğin artmış olan ekmek, ciğer, mısır gibi yemleri oradan ayrılmadan suya atmanızı bir nebzede olsa balıkların beslenmesine fayda vermenizi tavsiye ederim. Çünkü sizden sonra ben oraya gidebilirim.R A S T G E L E
Bul
köpekbalığı sadece karnını doyurmak için avlanıyor,biz insanlar gibi kürkünü alıp gerisini bırakmıyor
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi