Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
dip balıkları
yok arkadaş oje moje beni bozar tabii herkesin kendi tercihidir (bu yazıları hanımlara okutmayın)bu ne yaaaaaaaa oje haaa şekerler siziiii muhahahahaha
Bul
arkadaşlar bilgileriniz için teşekkürler
Bul
arkadaşlar dip oltası yapıyorsunuz....tabiki kurşun kullanacaksınız...yoksa ne oltayı atabilirsiniz nede bedeni dibe batırabilirsiniz...kurşuna bir karış misina bağlayıp fırdöndüye takacaksınız...daha sonra resimdeki oltayı da fırdöndüye takıp atacaksınız...kurşuna bir karış misina bağlayın diyorum çünkü bağlamayıpta direk fırdöndüye takarsanız balığın vurduğunu hissedemezsiniz...ayrıca oje mükemmel bir olay...başlarda arkadaşlarda çok gülerdiler oje ne iş diye...şimdi baktım takım sandıklarından düşürmüyorlar üstelikte 1 ytl ve senelerce kullan,deneyin zarar gelmez...tekrar görüşmek üzere...kazasız avlar..
Bul
KARTALLI KARDEŞ BİZİM BU GEBZENİN DENİZİNDE BU YÖNTEMLE KIYIDAN BALIK ALABİLİRMİYİZ?BİR DE YEM OLARAK İSTAVRİTMİ KULLANACAZ?
Bul
ilginç bir yöntem ben deniyeceğim yalnız kurşunu kaç gram takayım?
Bul
                Ben de bu dip oltasını,yanımda olta atan bir arkadaştan görüp öğrendim.İş yapıyormu ? evet benim yanımda teke yem kullanarak gelincik aldı.hemde ben,yemli çapariyle gelincik yavruları toplayıp toplayıp salarken o iri gelincikler aldı.Ben bu takımın ispari,karagöz,lapin,mezgit,hatta Eşkina'da bile çalışacağını düşünüyorum.
Bul
Oje kullanmak iyi fikir. Bakalım başka neler göreceğiz. Paylaşım için teşekkürler.
Bul
serenay karaçekirge dediğin canlıyı alabalıkta denedinmi hiç?alabalıkta çok iyi sonuç veriyormuş.
Bul
tavsiyen için çok tşkler ayrıca ressamlık süper valla ellerine sağlık
Bul
kartallı yazdı:[attachment=1727]

arkadaşlar merhaba,bilenler vardır ama bilmeyenler için eklemek istedim...çok verim aldığım bir olta şeklidir...lüfer oltasına çok benzemektedir ve dip balıklarının bir numaralı düşmanıdır...oltanın yapılışı hakkında biraz bilgi vereyim...gönül rahatlığıyla her yerde kullanabilirsiniz...özellikle ispari,sivriburun karagöz,iri istavrit,izmarit,mırmır,barbun,kefal,yakalandığına bizzat kendim şahit oldum...iğneler 10 mustad veya benzer kalite iğne olmalı ki balık kırmasın, misina 016 ve üzeri fakat 0.22 ye kadar kullanın derim bu iğnelerde...mantar olarak kurufasulye büyüklüğünde bir mantar olsun ve kozmetikçiden aldığınız gri parlak ojeyle mantarı boyayın...60 cm bedene bağladığınız iğneleriniz bir iğne yardımıyla mantardan geçirin ve oltanızı oluşturun mantarınızı iğneye tam oturmayın,mutlaka arada 2 cm mesafe bırakın...ve sonucu görün...saygılarımla hepinize rasgelsin...( bilgisayarda çizim bilmediğim için çizimi bu şekilde ekledim kusura bakmayın)görüşmek üzere....

[COLOR="Indigo"]Değerli Arkadaşım,
Verdiğin bu harika bilgiler ve emeğin için kendi adıma sana çok teşekkür ediyorum! Ellerine sağlık! Çizdiğin resmi maalesef ben göremiyorum... resmin yerine 'attachment=1727' diye bir yazı görünüyor... belki benim bilgisayarımdan kaynaklanıyor olabilir... Bu nedenle, tarif ettiğin bu olta takımında köstek uzunluklarını ve köstekler arası mesafeyi bildirirsen çok sevinirim. Tekrar teşekkür eder, saygılar sunarım![/COLOR]
[COLOR="Black"]Erol Safak
1961 / İstanbul[/COLOR]
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  sinop balıkları dent61 34 7,997 19-02-2010, 12:07
Son Yorum: fotokopici

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi