Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bir yem bu kadar farkeder
tavalıklar çıkmış bol çeşit olarak bereketli ve afiyet olsun faruk abi Seerf
[SIGPIC][/SIGPIC]

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Bul
faruk akşamlık çıkmış afiyet olsun bizim burdada borukurduna basıyor. rast gele.AlkisSeerf
Bul
paylaşım için teşekkürler faruk avınız daim olsun.
SELİM 1957 GAZİOSMANPAŞA İSTANBUL
Bul
orhanekmekci yazdı:Aytekinin şansına bakyem balıkta çok önemlide mamunlarda çok taze kaldıki mırmırında çok sevdiği yem çok ilginç balığın yemeyeceği tutmuşyinede balığa çıkmanın keyfini yaşadıntavalıkta çıkmış,afiyet olsun
tesekkurler Orhan abi..
benim en cok sevdigim yem mamun..ama bazen baliklar sevmiyor..
bir daha gitsem,yine mamunla gidecegim...mirmirlar bunu boyle bilsin..Siyirdim
thunderbolt yazdı:Faruk Abi avınızda beklediğiniz verimi almasanızda yem bilgisi açısından faydalı ve güzel bir gün geçirmişsiniz Hakikaten de boru kurdu şu sıralar buralarda da güzel balık aldırıyor ancak fiyatı biraz fazla olduğu için genelde sülünes tercih ediliyor . Hatta mendireklerde avlananlar yem olarak kayalıklardaki midye ve yengeçleri kullanıyorlar , yani bedava
Bu arada sinarit palazını yine bulmuşsun Ben istavrite çok şaşırdım , "o kadar büyük sahteye nasıl atlamış ? " diye Bir dahaki avınızda gönlünüzce balık avlamınız dileklerimle , afiyet olsun

tsekkurler Nedim..
ben kurt ile avlanmayi sevmiyorum..mamun ile av yapmaktan zevk aliyorum..oyle alismissim..
sen birde hanoslar bir gor...kendinden 2 kat buyuk sahtaya daliyorlar..rastladigimda fotosunu cekerim
YaKaMoZ 54 yazdı:Faruk abi Allah bereket versin ,akşamlık her türlü çıkmış,çarşamba süsünde gitmiştir belki onlar, inşallah bir dahakine çipura doldurursun albatrosun livarına afiyetle abi
tesekkurler Omer..
yok abi,carsamba susune yetisemedik..gec kaldik..eve geldigimizde saat 00:15 oldu..
ANTALYALI07 yazdı:faruk abi demekki yem faktörü her merada zaman zaman değişiklikler gösterebiliyor.
peki mırmırın daha iyi av verdiği bir saat dilimi de olabilir mi acaba.bizim meralarda tekne ile hep gece saat 22:00 den sonra mırmır daha iyi av verir.bencede bunuda araştırmak lazım.
bu arada benim şansımada sinarit palazı çekmişsin eline sağlık faruk abi.
sinarit palazlarının en yakın zamanda büyümesi dileklerimle.şansın bol olsun abi.rastgele.
tesekkurler Aytekin..
senin mesajini geldigimde gordum..
hakikaten ilk sinagrit palazi cikti..gunun en iyi baligi...o av gununde..
o aksam serkanlar mirmirlari saat 10:00 a kadar almislar..baligin saatine belli olmuyor..bazen dedigin saatlerde oluyor..bazende cok gec saatlerde
sizlerede rastgele
Uzun_ahmet yazdı:Faruk abi demekki balığa çıkarken değişik yem götürmekte fayda var,
Biz bunu tatlısuda avlanırkende yaşarız, her zaman yanımızda solucan , mısır, makarna, buğday bulundurmaya çalışırız..
tesekkurler Ahmet..
ben en cok mamun ile avlanmayi severim..
pek degisik yem goturmem(eskiden gotururdum)
balik yerse-yer..yemezse kendi bilir
tahsinmersin yazdı:evet Faruk abi haklısın.bir yem bazen çok fark ettirir.
bundan 7-8 sene evvelki bir olayı anlatayım.Ramiz abiler balıktalar fakat ekibin hiç birinde balık yok.yem sardalya.derken ramiz abinin yemlerinin içinden 2-3 tane hamsi çıkmış oda bunları denemiş ve balıkları almış.3-4 gün sonra tekrar balığa gelmişler bu sefer hamsiyle.yalnız çok bencil bir arkadaşımız daha ekibe katılmış .ama kemal e hamsiden bahsetmemişler.(allah rahmet eylesin).gece herkes balık alıyor bir tek kemalde yok.kemal kıvranıyor kıvranıyor tık yok.herkesin yanına oturuyor gene tık yok.bizimkilerde kemalden kurnaz çaktırmamak için yem gazetesinin üstüne sardalya koymuşlar ama kendileri alttan hamsiyi çıkarıp avlanıyorlar.kemal yemden şüpheleniyor ama hamsi aklına gelmiyor bizimkilerden isteyince gözünün önünde üstten sardalyayı veriyorlar gene deniyor tık yok.herkes çuvalı dolduruyor,kemalde tık yok.
bir yem bazen bu kadar fark ettirir.
yalnız aklıma takılan bir şey daha var 50 m.de çok şey fark ettirir.bunla ilgilide çok anım oldu.onlarıda ayrıyeten yazarız.
Faruk abim güzel bir konuya değinmişsin,teşekkürler.
tesekkurler Tahsin..
cok ilginc bir anin..paylasim icin tesekkurler...
boyle durumlar oluyor...fakat sizinki cok guzel olmus...
cranium yazdı:Bundan birkaç yıl önce, bir akşam yanımda boru kurdu ve mamun var. Balık sadece boru kurduna saldırıyor. Mamunlara dokunmuyorlar. Ertesi akşam yine balıktayım bu sefer tercih edilen sadece mamunlar. Boru kurtlarına hiç dokunmuyorlar. Bende böyle bir olayı yaşadıktan sonra balığa giderken yanımda en azından 2 çeşit yem bulundurmaya gayret ediyorum. Sebebi nedir bilmiyorum.

Abi haziran ayı diğer aylara göre daha bereketli ay, ama şimdiye kadar o verimi alamadık. Sirtide de o kadar olmuyor. İnşallah bundan sonra olur.

Bu arada rapor koyamıyorum çünkü çektiğim fotoğraflar çok karanlık çıkmış. Siz gittikten sonra da sadece 1 mırmır alıp saat 12yi geçe avı sonlandırdık.

Not. Asıl teşekkürler bizden...
tesekkurler Serkan..
ben yine gitsem ,yine mamun ile gidecegim..
mirmirlara oyloe selam soyle...
onlar benim yemime alissinlar..
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
fish or die yazdı:tavalıklar çıkmış bol çeşit olarak bereketli ve afiyet olsun faruk abi Seerf
tesekkurler Murat ..sizlerede rastgele
bucalıfikret yazdı:faruk akşamlık çıkmış afiyet olsun bizim burdada borukurduna basıyor. rast gele.AlkisSeerf
tesekkurler Fikret..
ben mamuncuyum abi..
mirmir sevsin benim yemimi..
son zamanda yem bollugundan iyice simardi bu baliklar..
eskiden bir sulines ile gider balik tutardik..
simdi bu gun,o yem...yarin bu yem...
yok oyle sey..yesin mamunu..baksin keyfine..
rastgele
cilingoz yazdı:paylaşım için teşekkürler faruk avınız daim olsun.
tesekkurler Selim abi..
sizlerede bol balikli avlar dilerim
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
cranium yazdı:Bundan birkaç yıl önce, bir akşam yanımda boru kurdu ve mamun var. Balık sadece boru kurduna saldırıyor. Mamunlara dokunmuyorlar. Ertesi akşam yine balıktayım bu sefer tercih edilen sadece mamunlar. Boru kurtlarına hiç dokunmuyorlar. Bende böyle bir olayı yaşadıktan sonra balığa giderken yanımda en azından 2 çeşit yem bulundurmaya gayret ediyorum. Sebebi nedir bilmiyorum.
Not. Asıl teşekkürler bizden...

Serkan,sizede bereketli afiyet olsunSeerfboru kurdu iyi hoşta haramiler(ispari,kupes,izmarit)hemen canına okuyorlarHadiordansizde durum nasıl.
Bornova - izmir
Bul
orhanekmekci yazdı:Serkan,sizede bereketli afiyet olsunSeerfboru kurdu iyi hoşta haramiler(ispari,kupes,izmarit)hemen canına okuyorlarHadiordansizde durum nasıl.
bizde bu zamanda kupes yok Orhan abi..keske olsa..
gelelim izmarite..o da yok..

hanos taslik meralardaki avlarda oluyor..mirmir avinda olmuyor..
ispari mimir avlarinda gecesine bagli..(aksam mesela 1 ispari cikti bizde)
yani bazi gece cok..bazi gece az oluyor..

..........................................
az once Fikret`e cevabimda da yazdim..
ben kucuk iken,beni abilerim baliga goturuyorlardi..
yem sadece sulines vardi..
bu yem ile her baligi tutuyorduk..
gelelim bu gune..sulines,boru kurdu,cucun,akrobatis,kore kurdu..v.s.
yemler saymak ile bitmiyor..
bu ne abi yaw..
alirim abi mamunumu ,begenir yer..begenmesse kendi bilir..ben baliga kendi keyfimi yapmaya gidiyorum baligin degil...
yarin yine mirmiira gitsem,yine mamun ile gidecegin...en sevdigim yem..
mamunu seven mirmirlar bana gelir..cesitli yem isteyen mirmirlar baska kapiyaSiyirdim
Bul
Albatros-gr yazdı:bizde bu zamanda kupes yok Orhan abi..keske olsa..
gelelim izmarite..o da yok..

hanos taslik meralardaki avlarda oluyor..mirmir avinda olmuyor..
ispari mimir avlarinda gecesine bagli..(aksam mesela 1 ispari cikti bizde)
yani bazi gece cok..bazi gece az oluyor..

..........................................
az once Fikret`e cevabimda da yazdim..
ben kucuk iken,beni abilerim baliga goturuyorlardi..
yem sadece sulines vardi..
bu yem ile her baligi tutuyorduk..
gelelim bu gune..sulines,boru kurdu,cucun,akrobatis,kore kurdu..v.s.
yemler saymak ile bitmiyor..
bu ne abi yaw..
alirim abi mamunumu ,begenir yer..begenmesse kendi bilir..ben baliga kendi keyfimi yapmaya gidiyorum baligin degil...
yarin yine mirmiira gitsem,yine mamun ile gidecegin...en sevdigim yem..
mamunu seven mirmirlar bana gelir..cesitli yem isteyen mirmirlar baska kapiyaSiyirdim
Kupes,izmaritin olması iyimi kötümü dersen hedef bu balıklar oldumu balıksız dönmüyorum taze taze iyi gidiyor hele kupesi günlük yedinmi iyi gidiyorSeerfben genelde mercana takıldığımdan doğal olarak kancalar büyük oluyor kancadaki yemlerin canına okuyorlarHadiordandüşün birde 70 metrelerde bu balıklarla uğraşıyorsunSiyirdimdediğin gibi kıpır kıpır mamunu beğenmeyen gelmesin.Rastgele.
Bornova - izmir
Bul
ben bu yemleri kullanamadıgım için pek bişey diyemiyeceğim ama bazen lüfer canlı zarganaya vurur bazen fletoyada vurur ama balık aç değilse fleto zarganayla oynar ama takılmaz çok enteresan şekilde balık yem seçer.balıkların az da olsa düşünebildiklerini düşünüyorum Gulumse
Bul
abim bereketli olsun tavalıklar çıkmış afiyet şeker olsun.
yemin elbetteki önemi vardır ama, ben ufaklığımda iskelenden midye takıp izmarit alırdım. bazen yemsiz iğneye istavrit bile geldiği olurdu, kayalıklardan hamur takıp atar ispari yakalardım, şimdi sosyete oldu balıklarada yemlerde araki balığı bulasın yem beğenmiyorlar selamlar rastgeleGulumse AlkisSeerfAlkis
balığa hasret yaşamak zor
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Çorbayı kaynatacak kadar dedim oldu :) MaVrUşGiL 30 4,681 26-09-2012, 17:52
Son Yorum: Avramit
  akşam sofrasına yetecek kadar BALIK and OZAN 41 5,634 24-05-2012, 12:23
Son Yorum: hasansenturk72
  Yağmurda bu kadar oldu mariner8 46 6,773 14-12-2009, 11:02
Son Yorum: mariner8
  İftara kadar orhanekmekci 45 6,063 13-09-2009, 05:34
Son Yorum: orhanekmekci
  şimdilik bu kadar izmarit hurriyet 17 3,370 10-07-2008, 01:06
Son Yorum: adem77
  09.11.07 Av Raporu - Bursa - Şimdiye Kadar Tuttuğum En Büyük Balık alien13 42 6,762 13-11-2007, 10:18
Son Yorum: DeNiZKuRdU
  bugünlük bu kadar verdi deniz maceratorr 18 3,257 17-10-2007, 11:07
Son Yorum: andrail gail

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi