Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tatlı Su Balığı İçin Toprak Solucanı?
ustam61 yazdı:SiyirdimGittiğin yere neyle götürmeyi düşünüyorsun?ben av anındaki olayı anlatmak istemiştim.çok önceleri epey bir solucanı böyle haşlamış,oltaya takacak solucan bulamamıştım.HeheHehe
valla abı gıderken bılmıyorum ama bıseyler yapcaz artık.
yolculuk yarım sat surer.artık gıdene kdar bıraz dayanırlar.zaten aksam gıdecez 8 gıbı,hava da bıraz serınleyecegı ıcın sorun olmaz.baraja gıdınce de sısenın sapına uzun bı ıp baglarız baraja salarız sıseyı dıger ucunuda agaca baglarız.
solucan lazım oldukca cekerız sıseyı ıcınden alır sonra tekrar gerı bırakırız suyun ıcıne.boylelıkle serın serın yuzerlerSiyirdim
Bul
Rast gelsin Mustafacım.Bol şans...Wink
Bul
pekı tatlı su da solucana hangı balıklar gelır?
bı gecede nekadar balık tutulur?
barajlarda denızdekınden daha cok tutuluyor dıye duymustum da.
Bul
musty34 yazdı:pekı tatlı su da solucana hangı balıklar gelır?
bı gecede nekadar balık tutulur?
barajlarda denızdekınden daha cok tutuluyor dıye duymustum da.

O senin marifetine vede balıkların solucana karşı olan ilgisine vede solucanların balıklara yapacağı cilveye göre değişir..Siyirdim

Ne yapacaksın çok tutupta limitleri aşma yeter..
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
valla rast gele inşallah zevk alırsınız.
Bul
evet abiler cumartesı aksam balıga gıttık.gittikk ama balık faslı bıraz kısa ve beklenılen sekılde gecmedıgı ıcın yenı konu acma geregı duymaım ve resımlerı buraya yuklemk ıstedım.

ilk resımde solda kardesım,ortada kuzen(ua1905) sagda da ali abi.
bızı arabasıyla baraja goturen alı abıdır.hıc baraja balıga gıtmemıstık ılk o goturdu bızı saolsunGulumse
bu arada kendısıne ali baba derizWink
evet sizlerınde gordugu gıbı ali baba takıma solucanları takarken kuzen de pür dıkkat alı babayı ızlıyorSiyirdim

ıkıncı resımde benım kamısı görüyorsunuz suya dogru.zaten tek balıgı da benım kamısla tuttukGulumse

ucuncu resımde alı abı takımı ılerı dogru fırlatırken,mehmet te oltayı yayabılecegımız sopa gıbı bırseyler bakıyordu yerden.

bı sonrakı resımde ıse furkan usudugu ıcın arabaya uzanmıstı bende cekıp sızınle paylasmk ıstedım.

altıncı resımde ıse mehmet ve alı baba.mehmetın tıpı bıraz kayık cıkmıs ama olsun resım resımdırSiyirdim

vee asıl resım sımdı.oltaları hep bos cektık.daha dogrusu zıllerın sesını bı turlu duyamadık.balıklar oltayı bıraz oynatıp oynatıp gıdıyorlardı.en sonunda alı baba hadı toparlanın gıdelım dedı.oltayı cekerler baya zorlandım dedım heralde takıldı bıyere.bı cektım baktım balık ve hemen kardesıme seslendım ındı arabadan resmımı cektıSiyirdim
tabı bız balıgı aldık ya donermıyız alı baba bıkac atıs daha yapalım dedık olur dedız bırazdaha durduk ve 12 gıbı donduk.Happy

son resmıde evde cektım.balıgın boyunu tam olarak anlayın dıye avucumun arasına aldım ve balık hala yasıyor kardesım tutturdu oldurmeyelımde besleyelım dıeSiyirdim

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
Güzel oldu gittigimize deydi valla az da olsaGulumseSeerf
Bul
uA1905 yazdı:Güzel oldu gittigimize deydi valla az da olsaGulumseSeerf

evet.bı balıkla donsek te guzel vakıt gecırdık,eglencelı gectı

ustam61 yazdı:Alkismustafa aşağıdaki linkte sazan boy ve adet limitleri yazmakta.bunlara uyarsan başın ağrımaz.son 2 resimdeki balıkların suya iadesi gerekir.
http://www.amatorbalikci.net/showthread.php?t=7983
buradan sirküleri inceleyebilirsin(tarihin 2 yıl önce olmasına bakma hala bu kitap geçerlidir.)
uyarın ıcın saol abı.
pekı bundan sonra tuttugumuzda boyunun 40 cm den fazla oldugunu nasıl anlıcaz?
yanı yanımızda metre fılan olmaz anca goz hesabı bakabılırız oda 3-5 cm lık oynamalar olur artık.
Bul
metreyi kullanacaz tabiki
Bul
uA1905 yazdı:metreyi kullanacaz tabiki
yanında getırrsın ozamanGulumse
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Tatlı su levreği için mepps apo2001 10 1,728 03-07-2016, 22:45
Son Yorum: Ergun ŞİRİN
  Sazan Balığı Mufi 15 6,476 09-05-2013, 23:54
Son Yorum: ersinerden