Yorumları: 612
Konuları: 22
LeVrEkCi yazdı:burak abi biz babamla bu yöntemle lüx ışıgıyla çok lüferler yakaladık ama dediğin gibi eski lüferler yok ki gece avında alalım bu güzelleri..
bizim takımların tek farkı piçoz zoka yı tek kullanırdık 2. kanca takmazdık çok verimli vede zevkli avlar yapardık..
her sene mutlaka en az 1 kez bu av şeklini denerim ama son 3-4 senedir sadece eşşek istavriti geliyor lüferleri unuttuk.
bu paylaşımı her amatör zevkle ve değer vererek okumalı vede bir yerlere not etmeli arkadaşlar çok çok değerli bir paylaşım olmuş.
eline emeğine sağlık abi saol varol 
Sevgili Nihat yorumunla konuya verdiğin katkı için teşekkür ederim.Sevgilerimle.
Hamido yazdı:Değerli bilgileriniz için teşekkürler Burak abi.
Değerli kardeşim teşekkür ederim.Sağlıcakla kal.
turna yazdı:Çok güzel bilgiler, emeğine sağlık.
Sevgili Mehmet Ağabey teşekkür ederim.Sevgi ve saygılar.
Yorumları: 3,396
Konuları: 133
Burak Bey..
Bence tüm bu anlattıklarınız bir kültür olayı..Ve sayıları gittikçe azalan o dönem kuşağı insanları ile beraber bu kültür de yok oluyor..
Anlattıklarınız beni hüzünlendirdi.Çok eskilere götürdü..Benim olta kutumda hala maskallama camları ,cıva ve güderi parçaları durur..
Ama zoka kullanmayalı uzun yıllar oldu..
Yine de çok güzel günlerdi onlar..
Teşekkürler..Sevgiler..
Yorumları: 16,711
Konuları: 238
burak abi değerli bilgilerinizi bizlerle paylaştığınız için teşekkürler rast gele...

Yorumları: 4,310
Konuları: 155
Çok değerli bi paylaşım Burak abi elinize emeğinize sağlık saygılar.
Şerif Eren
YALOVA
Deniz benim için Hayattır.
=0RTAM SANAL AMA DOSTLUKLAR GERÇEK=
Yorumları: 20,389
Konuları: 290
Eski günlere götürdü beni bu konu sevgili Burak abicim.babamla Kızkulesinin açığında 26 kulaç ismiyle anılan bir yerde lüks ışığında gündüzden tutulan izmaritleri filato ederek yemlendirilen bu zokalarla yaptığımız avları hatırladım.Tabii o zamanların lüferlerine şimdi galiba kofana diyorlar.

Eline emeğine sağlık abicim.teşekkürler.

Yorumları: 360
Konuları: 4
Burak Bey çok teşekkürler. Anlatım ve görsel imajlar harikaydı. Elinize emeğinize sağlık. İzmir civarinda her ne kadar lüfer bulamasak da tüm anlatım, çizim ve fotoğrafları kayıt ettim. Çok mersi.
Ne Mutlu Türk'üm Diyene!
Atakan Çetinbilek
Bornova, İZMİR
yalova tatar yazdı:burak abi paylaşım için teşekkürler .bu takımı ben geçen yılbaşında erdek te kullandım hem zokayı döktük ertesi günde avda kullandık . verimli olduğunu gördüm ...
Sevgili Erden teşekkür ederim.Sağlıcakla kal.
eşref sürek yazdı:Burak abi çocukluğumda babamlarla zokalı takımlarla bakırköyde gece avlanırdık
aydınlatma içinde eskiden kullanılan pompalı gazlı fitilli lüks kullanırdık
sonra tüplü lükslerle avlandık tabiki o zamanlar lüfer bol
yem olarakda gündüzden istavrit ve izmarit tutardık
şimdi ise yeniçiftlik sahillerinde aynı yöntemle lüfer avlamaya çalışmaktayız
sadece aydınlatma olarak aküye bağladığımız farları kullanıyoruz
bence en dikkat edilmesi gereken zokanın misinaya bağlandığı deliğin çapaklarının iyi temizlenmesi lazım
kalan çapaklar misinanızın kesilmesine sebep olabilir
bereketli avlarınız olsun rastgele
Sevgili Eşref yorumun ile konuya yaptığın katkı için teşekkür ederim.Sağlıcakla kal.