Yorumları: 25,969
Konuları: 290
abraxsaz yazdı:çağdaş orhan babanın dediğigibi yengeçi takıyoruz bazıları hayvanın gözünü körletiyorlar avcı balıktan kacmasın diye bu sistem bana ters geldiği için bunu uygulamıyorum.
birde iğneyi yengeçin ortasından takıyoruz. rast gele.
abi ortasından derken alt tarafından geçirip sırtından mı cıkarıosun yoksa orta bacaklarından enlemesine mi geçirioruz....
cevaplar için gerçekten teşekkürler....teke olayına gelince illa kepçemi almam lazım bunun pratik bi yöntemini bilen yokmu cok pahalı € zaten mahvetti bizi bide kepçeye para vermeyim ne bilim böle kadın çorabıyla falan bi şeyler yapıılamaz mı
pratik bi yöntem bilen varsa rica ediorum bana yardımcı olsun....
Cagdas,limanin gizli bir kenarina bir ip ile,bir patates cuvali bagla...cuval burusuk-toplu halde olacak..patates cuvali diyorum..cunku bizim burada patatesleri file gibi cuvallara koyuyorlar..bazen soganlarida boyle cuvallara koyuyorlar..bilmem anlatabildim mi..
iste bu saldigin cul seklinde olan cuvali baliga cikacagin zaman kaldirip tekeleri alirsin..yine ayni yere birak ..bir dahakine hazir olsun..
sadece bu sistem fazla gizli kalmiyor..cunku sen bir defa goren yeri belirleyip..senden oncede gecip yokluyorlar//
yani arada yerini degistirirsin
[SIGPIC][/SIGPIC]
[SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret
[/SIZE]
Yorumları: 8,543
Konuları: 276
13-12-2010, 22:17
(Son Düzenleme: 13-12-2010, 22:20, Düzenleyen: Lakerda.)
Çağdaş teke'nin iğneye takılışını tarif eden iki güzel video linki veriyorum izlemeni tavsiye ederim..
Malta'da çıkarmı bilmiyorum,Akdeniz'in tuz oranı Marmara ve Ege'ye nazaran yüksek;orada bulunmuyor olabilir.Burada Antalya civarından arkadaşlarımız da pek teke bulamadıklarını zaman zaman belirtmişlerdir.Eğer bulunduğun yerde var ise Faruk beyin (Albatros-GR) dediklerini de dikkate al..
Rastgelsin..
Bu yöntemde iğnedeki teke uzun süre canlı kalır.Aynı linkte kepçe ile çıkarılış videosu da var (sağ üstte)
http://www.spike.com/video/fishing-live-bait/2886435
Bu linkte de Ozan arkadaşımızın yöntemi var (video)..
http://www.amatorbalikci.net/showthread.php?t=9822
Yorumları: 46
Konuları: 6
abi tüm herkese teşekkür ederim cidden çok fazla işime yarıcağına eminim allah razı olsun ilginize
Yorumları: 8,543
Konuları: 276
abraxsaz yazdı:abi tüm herkese teşekkür ederim cidden çok fazla işime yarıcağına eminim allah razı olsun ilginize
Biz de teşekkür ederiz..
Yorumları: 16,711
Konuları: 238
Yorumları: 20,389
Konuları: 290
bucalıfikret yazdı:evet çağdaş alttarafından geçirip üsten çıkarıyorsun bu sistem balığın çok olduğu zaman yapıyoruz teke konusuna gelelim demir daire biçiminde kıvır ve etrafını tülbentle dik gergin olmasın demirin üç tarafın iple bahla terezi gibi olsun tülbentin içine kokmuş balık parçalarını koy üç dört adet taş parçası koydunmu yeterlidir ağırlık yapsın bu sistem sarkıtmalı olması lazımdır kıyıdan verim alamazsın.kolay gelsin.
sen bu yöntemi hiç denedinmi şekerim.
Yorumları: 16,711
Konuları: 238
yycolak yazdı:sen bu yöntemi hiç denedinmi şekerim.
ben bu sistemi kullanırken sen piyasada yoktun kardeş zeytineli resimlerine bakıver
Yorumları: 2,662
Konuları: 70
bucalıfikret yazdı:ben bu sistemi kullanırken sen piyasada yoktun kardeş zeytineli resimlerine bakıver 
yav sen bu adamla başa çıkamazsın Yalçın abi..
Türk'e kefen giydirmek hangi itin haddine!!!!
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Yorumları: 2,662
Konuları: 70
Çağdaş teke çıkarmak için sağlam kepçe ve yosunluk bölge şart..bol yoğunlu bölgelerde bol teke olur..kepçeyi yosunlara daldır yosunlarla beraber dışarı al içinden teke ve yengeç mutlaka çıkacaktır. ben tekeyi uzun zamandır çıkarmıyorum daha önce levrek avında kullanıyordum ama zahmeti çok olduğundan artık kullanmıyorum..iri ve canlı mamunda aynı görevi görüyor yeter ki balık görsün..çupra avında gece mamun kullan gündüz yengeç..levrek tutmak istiyorsan canlı ısparoz..
Türk'e kefen giydirmek hangi itin haddine!!!!
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Yorumları: 46
Konuları: 6
teşekkurler tavsiyeler için ama maltada mamun nerden bulurum hiç bilmiorum yngeç v tekeyi sanıırm kendim cıkarabiilirm....kendm iyi kötü bi kepçe yaptım askıyla, patates filesiyle falan bakalım işe yarıcakmı ilk fırsatta denicem

olumlu olumsuz raporları yazarım buraya

)