Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ilk deniz balığımı yakalamak istiyorum.. (ama nasıl)
evet arkadaşlar yıllardır tatlısuda avlanmış olup, bazan da dile getirdiğim gibi, bu zamana kadar denizden nasibimi almadım ya da almak istemedim. ama her zaman hevesim vardı.. bu yıl ki iznimiz memleket hayalleri kurmakla geçse de artık yalan oldu diyebilirim... hal böyle olunca, tatilde istanbulda kaldık. tatil yaparken balıkta tutacağımı ümit ediyorum... neyse fazla laf kalabalığı yapmadan konuya gireyim...
aşağıdaki yer Silivriden biraz ilerde bir mocamp. önceki yıllarda gitmiştim ama konaklamamıştım... bu yıl ki vakit geçirme yerim kısmetse burası. (yer tutuldu Smile) sahilde iskele gibi bir şey mevcut değil.. yaklaşık 100 metre açığa kadar sığ.. yeri gördünüz...
şimdiii ben buraya giderken kamış ve makinem haricinde ne götürmem gerekir... Vallahi kızmayın bana forumdaki konuları birbirine birleştirdim alttan okudum üstten okudum ama kafam karıştı, kancalar, bedenler, şamandıralar, yemler allah'ım allah'ım... inanın sırf ahd ettim... yoksa deniz benim neyime Smile tatlısu yeter de, olmuyor işte Smile
Bul
Şimdi benim gördüğüm kadar orada 100 m.lik sığlığı geçip deniz içinden atmak lazım. Ama takım olarak orada ne kullanılıyor mahallında öğren,oralarda mayzemeci vardır hemen orada halladieersin takım işini. Ama o denizin ortasında malzeme çantasını nasıl zapt edeceksin bilemiyorum. Mesela malzeme çantasını bir leğene (plastik) koyup onu da bir iple falan kendine mi bağlarsın,yani zor iş.
Bul
said bana yakın meralar oralar sahilden ispari,izmarit,mırmır,tekir,dil,kalkan,levrek alabilirsin oralarda ama gündüzleri sahiller çok kalabalık oldugu için benim nacizane tavsiyem sabah herkes uyurken karanlıkla hiç olmassa 1 sabah dene birde geceleri de dene derim 3 köstekli takım yapıp kumdan kurt çıkartıp tak levrek eşkina kalkan herşey gelebilir kayalık yerler varsa yakınlarındaki kumlukları denemeye çalış.kaya altlarından karedes teke çıkartabilirsen kepçeyle o zaman canlı takıp deneyebilirsin .
Bul
ibrahim abi baya zor....Smile yüzen bir iskelesi varmış abi iş görür heralde...iskele yok dedim ama bu hariç Smile nihat abi başkaca bir aktiviteye kaltılmadığım için balık için bol vaktim olacak her şeyi deneme imkânı bulacağım... ama ispari,izmarit,mırmır,tekir,dil,kalkan,levrek tutarsam hele levrek heyecan yaparım ben Smile 40 gr kurşun yeterli olacaktır galiba.. peki iğne olarak ne götüreyim... ? bilgiler için sağolun...
Bul
bizim organizasyonda kullandıgımız takımları ozan yazmıştı organizasyon başlıklı yazının en başında var oradanda bakabilirsin ufak ispari mırmır içinde ufak kanca kulanabilirsin yeri tam olaran bana verirsen ben yazlıga gidip gelirken bi 15 dakika ugramaya çalışırım yanına iki laklak yapar oltalarına bi bakarız
Bul
sevgili arkadaşım sana tavsiyem balıga cıkan birileri varsa anlat durumu takıl peşlerine nasıl olsa balıkcı balıkcının derdinden anlar en temizi böylesi onlar hem orada ne cıktıgını hemde bölgeyi iyi bilirler eger kimse balıga cıkmassa sende tatilin keyfini cıkar.
Bul
resmim sonunda gözüken burun sanki bana kıyıdan olta atılabilecek gibi izlenim uyandırdı.yada hiç olmadı.oraya bağlımı kalıcaksın.sağında solunda kayalık hiçmi bir yer yok.kendince yeni yerler keşfet.ben şahsen gezerek bulur ve hep orda takılırdım.rastgelsin
Bul
bak orada bi balıkçı abinin teknesi var aynen abi merhaba rasgele şu bu diyerek gideceksin yanına ne avlıyorsunuz nerede kaç kulaşta neyle olmazsa abi benıde gotururmusun deyıp aynen tekneye yazılacaksın saidim. en güzel yol zannederim odur. obalıkçı teknesıyle adam tekne paraşütü yaptırmıyor herhalde buyuk ıhtımalen ağ teknesi o hemen git ben geldım de olay bir çay içmeye bakar sen benı dınle ve ilkerin dediği gibi. limanın sonu kayalık gibi duruyor acaba oylemı oyleyse 10 numara.
günler çok çabuk geçiyor... gitmeme daha var ama anca hazır ederim malzemeleri. hiçbir şeyim eksik kalmasın istiyorum. evyallah Nihat abi memnun ve mutlu olurum. sana demli bir semaver çayı sözüm olsun.. gitmeden önce sana yazacağım. Osman doğru söylüyorsun "balıkçının halindan balıkçı anlar" sözünü düstur edineceğim... tabi kafa dengi bulursak.. Evet İlker abi bi o gördüğün burunun varlığından haberdarım, gözüme ilk orasını kestirdim... dedim ya vaktim bol olacak icab ederse km'lerce yürüyeceğiz na'palım.. Smile
Bul
sosyal olmanın önemi. bunu seviyorum işte gittğimiz yerlerde balıkçı abilerle hep sohbet ederdik... hakikaten hiç balık muhabbeti yapmadık... bir soru bile sormazdım... (tatlısucuyuz ya denizde işimiz olmaz diye düşünüyorduk demekki... işte bilgi bilgidir konuşsana zamanında bak lazım oldu) o burunu bende uzaktan gördüm abi hem o zamanlar alıcı gözüyle bakmamıştım... artık detaylı bir şekilde inceleme fırsatı bulacağım...
işin en güzel yanı oraya bir net cafe açmışlar... süper olacak.. sizlerle irtibat halinde olup online destek bulabileceğim. Smile
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Kalamar nasil avlanir? kalamare 31 6,828 19-02-2015, 11:42
Son Yorum: Salih Reis
  Çanakkale İçin Tavsiye İstiyorum umitdulger 1 1,764 15-05-2013, 22:47
Son Yorum: LeVrEkCi
  Kıyıdan Palamut Avı nasıl yapılır ? mrs303 24 25,113 05-03-2012, 22:52
Son Yorum: YaKaMoZ
  Artık balık tutmak istiyorum Volchok 7 3,971 07-02-2011, 20:18
Son Yorum: ALTAYLI
  canlı yemleri nasıl takabilirim abraxsaz 25 4,806 16-12-2010, 10:58