Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ilk raporum
Albatros-gr yazdı:istavrit icin cok genis degil mi Nihat?

ne yani sen koskoca admine ne demek isiyorsun istavritin genişi olamazmı bak bu sefer daha değişik bir avatarın olabilir haberin ola Siyirdim
72GEZGİNCİİİİ EMMİ

06-FB-58
Bul
mete değişik bir kaç balık almışsın akdeniz türlerinide senin sayende öğreneceğiz galiba teşekkürler emeğine sağlık Seerf
72GEZGİNCİİİİ EMMİ

06-FB-58
Bul
olsun mete kardeş azimli olursan daha bol ve büyüklerine ulaşırsın rast gelsin.
SELİM 1957 GAZİOSMANPAŞA İSTANBUL
Bul
Kamil ILIPINAR yazdı:ne yani sen koskoca admine ne demek isiyorsun istavritin genişi olamazmı bak bu sefer daha değişik bir avatarın olabilir haberin ola Siyirdim

SiyirdimSiyirdim
yine kirmizi isikta gectik desene..Siyirdim
gevezelik etmek iste boyle oluyor...
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
kurusogan yazdı:isimim mete murat abi şuan kızartıyorum abi bakacam birazdan Seerf

afiyet olsun Mete...aksam-aksam da iyi gider hani....Seerf
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
İlk av raporu hiç de fena sayılmaz,güzel bir ortaya karışık olmuş tebrikler..Kıbrıs takımı da kullandığınıza göre kıyı avcılığı yaptınız anlaşılan.
Büyük balık ''tral''.. Rauf abinin raporlarında görüyorduk; hep akya ile karıştılan balık diye söz ediliyordu. Bunlardan biri :
sahteyle TRAL balığı Jig ile LAGOS balığı. - Amatör Balıkçı
Zaten yukarıdaki latince adını da net'te araştırdığınızda aynı balığı göreceksiniz.(Bizdeki adını da)
''Atherina mochon'' diye adlandırdığınız balıkları hiç görmedim bana sorarsanız daha çok bizim Çiftlikköy mezgitlerine benziyor..Smile
Diğer balıklar ise zaten arkadaşların dedikleri gibi meşhur gopez ve kefal..

Kullandığınız takımlar ise zaten iş yapmış görünüyor,kıbrıs oltaya genelde kefal tav olur.2,3 iğneli yemli dip takımlarına ise kullanacağınız yeme rağbet özelliğine göre avlandığınız kıyılarda bulunan türler avlanabilir.Yemli dip oltalarının ve yemli şamandralı takımların açıklamaları forumumuzda olacak,taşlık ve yosunluk ve kırmalık meralara göre takımlar değişebilir(hırsız iğneli,mantarlı,gezer kurşunlu,yaprak kurşunlu,şeytan oltası vb. gibi )olta takımları konusunu bir araştırın.Kıyı avcılığı ve ekipmanları bunlarla da sınırlı değil bayağı detaylı bir konu bu.Zaten bir kaç takımı denedikten sonra tecrübelerinizle doğrusunu siz bulursunuz..
Rastgele..
Bul
Albatros-gr yazdı:istavrit icin cok genis degil mi Nihat?

ben akdeniz balığından anlamam ama resimdeki marmarada tutulan istavriti hatırlayınca neden olmasın diye düşündüm.Gulumse

Bursa’da bir markette satışa sunulan 9 kilo 200 gram ağırlığındaki istavrit görenleri şaşırttı. Marmara Denizi’nde yakalanan dev istavriti 200 TL’ye satışa sunan balıkçı Ömer Kocaman, 25 yıldır balıkçılık yaptığını fakat böylesi büyük bir istavritle ilk kez karşılaştığını söyledi.

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
dostlar balıkları yedim Bobo sagdaki ve üsteki şeffaf dedigim balık gercekten cok lezzetliydi gümüş diyenler var lokum diyenler var her ne olursa olsun artık onun avcılıgını yapacağım inşallah bir daha yakalayabilirim..
Bul
Bereketli olsun nice güzel avların olsun.Alkis
[Resim: attachment.php?attachmentid=23912&stc=1&d=1262543300]
Bul
rocero yazdı:şeffaf balıklara akdenizde lokum balığı diyolar 3 tane olan kubbes(gopez) gibi gördüm iri balık ise tral (kral,çıplak ) balığı yavrusu diye biliyorum...

Aynen katılıyorum yalnız o büyük geniş olan çıplağa çok benziyor ama sanırım trol denilen balık olma ihtimali daha yüksek.Çıplağın alt çenesi daha öne çıkıktı diye anımsıyorum.Gulumse

Mete tebriklerAlkis Bundan sonra da paylaşımlarını bekliyoruz.RastgeleSeerf
[INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][Resim: image.php?type=sigpic&userid=4429&dateline=1291148930][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT]
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  06.10.2016 ilk raporum ormanci61 14 1,124 11-10-2016, 15:48
Son Yorum: kengin
  08.02.2013 Av raporum Antepli 27 38 4,733 17-02-2013, 13:55
Son Yorum: Antepli 27
  Sonunda İlk Balık Raporum.... Gkmn34 19 2,745 02-11-2012, 19:07
Son Yorum: tahsinmersin
  İlk Raporum 26 Temmuz 2011 OZGUR__C 41 5,925 08-08-2011, 17:23
Son Yorum: Krizoberill
  7-8 ve 12 Mayıs raporum mariner8 33 6,037 30-05-2010, 23:11