Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Havalar çok kötü dikkatli olalim arkadaşlar
Balık uğruna bile hayatımızı çoğu zaman hiçe sayıyoruz.
F.Mehmet koray 1948 Ank.
[Resim: 24az5mo.gif]
Bul
Deniz kazasında ölen arkadaşlara tanrıdan rahmet diliyorum yakınlarına baş sağlığı kurtulanlara geçmiş olsun

Hava raporunu dinleyelim diyen arkadaşlara
Arkadaşlar neyi dinlerseniz dinleyin inanın kendinizi kandırırsınız en tehlikeli hava esmiyor gibi olan sakin havadır

Geçmiş senelerde kaç senesi hatırımda değil ama ocak ayının 20 si olduğunu unutmuyorum günlerden pazar balık ta yok canım sıkıldı hava çarşaf gibi yemeklik balık tutmaya çıktım tahmini yerleri yoklaya yoklaya bir kaç balık tuttum bazen şeytan dürter ya insanı biraz daha derken minareden bayağı uzaklaştım ve yalnızım deniz hala çok güzel üzerimde motorsiklet kıyafetleri var ufak kayıkla çıkmıştım yani kamarasız 5 metrelik özel kayık hava kapalı yağış yok ocak ayı olmasına rağmen üşütmüyor saat 11.5 civarı güney batı tarafı karardı simsiyah bana çok uzak bir mesafe arasıra gözüm takılıyor o tarafta şimşekler çakıyor bulutlar çok hızlı hareket ediyor bende çapara sallıyorum arkadaşlar yaşamak lazım ne zaman geldin be mübarek bir yağmur ve beraberinde lodos yönlü bir fırtına yağmur denizin üzerinde uçuyor sanki konumum çok güzel çok açıktayım ve hava arkamdam geliyor tekme karpuz kıç yeke elimde bırakamıyorum havanın şitdetine göre gaz kesip fırsat buldukça gaza yükleniyorum baş tarafta bol paça yağmurluklar var fakat alamıyorum yağmur ve fırtına olanca şitdetiyle üzerine koyarak devam ediyor panik yok gözüm karaya yakın yerdeki balıkçı arkadaşlarda onların konumu çok kötü kıyıa paralel gidiyorlar her an alabora olabilirler önümde bir acemi arkadaş var mesafe aşşağı yukarı 5veya 6 yüz metre kendi limanına gitmeye çalışıyor bir taraftan ona bağırıyorum fakat duymuyor ben menderek içine doğru yol alıyorum neyse uzatmayayım mendirekten içeri girdik kıyı yollu gelen arkadaşlar benden önce içeriye girmiş korkuyla havanın kalmasını bekliyorlar onların yanına gittim benimle beraber gelmelerini söyledim ve limana gittik arkadaşların üstünü kuruttuk çay falan içtik hava kaldı yaklaşık bir saat esti yani kaçak yaptı tekneler ahşap fiber benzeri olsa çok kötü sonuçlana bilirdi sizlerle paylaşmak istedim buna benzer neler varda yazmak balıkçı için biraz zor oluyor saygılar
[SIZE="3"][/SIZE]
Her Zaman Doğruyu Söyle;Ne Dediğini Hatırlamak Zorunda Kalmazsın.
Kıyıcı
Bul
buna benzer bir olayı ben ereğlide yaşadım hatta sitedede yazmıştım,aynen dediğiniz gibi hava uzaktam çaka çaka geliyordu ama okadar güzel lüfer tutuyorum ki hayatta bırakamam ve bırakmıyorumda,hava kısa sürede geldi vurdu beni,o zaman komşumun ufak ahşap teknesiyle açılmışım kıyıya yakınım ama hava öyle vurdu ki 5 dakika fırtına içinde dediğin gibi teknenin ucundan bırak bişey almayı teknenin ucunu göremiyorum o kadar kötü yağıyor,hava durduğunda olmam gereken yerden hem çok uzakta hemde açıktaydım çok şşaırmıştım ama kulağıma küpe olmuştur.
sonrasında sarozdaki organizasyonumuzda ozan ben ve rusan tekneyle çapari yapıyoruz çok bol istavrit,kolyoz karışık çekiyoruz hava yine aynı gelmeye başladı ozana kaçalım dedim o bu balık bırakılırmı abi diyor ama biliyorum başımıza geleceklari,hava yaklaşınca kaçtık kıyıya yanaştığımızda hava patladı ama ne patlamak çadırlar uçtu.
işin özeti hava uzaktan kararmışsa ve geliyorsa kaçın.bu işin şakası olmaz.
Bul
geçmiş olsun arkadaşlar.her balık sevdalısının böyle bir anısı illaki vardır.denizin şakası olmaz.önce güvenlik.76
Bul
kıyıcı yazdı:Deniz kazasında ölen arkadaşlara tanrıdan rahmet diliyorum yakınlarına baş sağlığı kurtulanlara geçmiş olsun

Hava raporunu dinleyelim diyen arkadaşlara
Arkadaşlar neyi dinlerseniz dinleyin inanın kendinizi kandırırsınız en tehlikeli hava esmiyor gibi olan sakin havadır

Geçmiş senelerde kaç senesi hatırımda değil ama ocak ayının 20 si olduğunu unutmuyorum günlerden pazar balık ta yok canım sıkıldı hava çarşaf gibi yemeklik balık tutmaya çıktım tahmini yerleri yoklaya yoklaya bir kaç balık tuttum bazen şeytan dürter ya insanı biraz daha derken minareden bayağı uzaklaştım ve yalnızım deniz hala çok güzel üzerimde motorsiklet kıyafetleri var ufak kayıkla çıkmıştım yani kamarasız 5 metrelik özel kayık hava kapalı yağış yok ocak ayı olmasına rağmen üşütmüyor saat 11.5 civarı güney batı tarafı karardı simsiyah bana çok uzak bir mesafe arasıra gözüm takılıyor o tarafta şimşekler çakıyor bulutlar çok hızlı hareket ediyor bende çapara sallıyorum arkadaşlar yaşamak lazım ne zaman geldin be mübarek bir yağmur ve beraberinde lodos yönlü bir fırtına yağmur denizin üzerinde uçuyor sanki konumum çok güzel çok açıktayım ve hava arkamdam geliyor tekme karpuz kıç yeke elimde bırakamıyorum havanın şitdetine göre gaz kesip fırsat buldukça gaza yükleniyorum baş tarafta bol paça yağmurluklar var fakat alamıyorum yağmur ve fırtına olanca şitdetiyle üzerine koyarak devam ediyor panik yok gözüm karaya yakın yerdeki balıkçı arkadaşlarda onların konumu çok kötü kıyıa paralel gidiyorlar her an alabora olabilirler önümde bir acemi arkadaş var mesafe aşşağı yukarı 5veya 6 yüz metre kendi limanına gitmeye çalışıyor bir taraftan ona bağırıyorum fakat duymuyor ben menderek içine doğru yol alıyorum neyse uzatmayayım mendirekten içeri girdik kıyı yollu gelen arkadaşlar benden önce içeriye girmiş korkuyla havanın kalmasını bekliyorlar onların yanına gittim benimle beraber gelmelerini söyledim ve limana gittik arkadaşların üstünü kuruttuk çay falan içtik hava kaldı yaklaşık bir saat esti yani kaçak yaptı tekneler ahşap fiber benzeri olsa çok kötü sonuçlana bilirdi sizlerle paylaşmak istedim buna benzer neler varda yazmak balıkçı için biraz zor oluyor saygılar

Geçmiş olsun ALİ abi...
Bul
LeVrEkCi yazdı:buna benzer bir olayı ben ereğlide yaşadım hatta sitedede yazmıştım,aynen dediğiniz gibi hava uzaktam çaka çaka geliyordu ama okadar güzel lüfer tutuyorum ki hayatta bırakamam ve bırakmıyorumda,hava kısa sürede geldi vurdu beni,o zaman komşumun ufak ahşap teknesiyle açılmışım kıyıya yakınım ama hava öyle vurdu ki 5 dakika fırtına içinde dediğin gibi teknenin ucundan bırak bişey almayı teknenin ucunu göremiyorum o kadar kötü yağıyor,hava durduğunda olmam gereken yerden hem çok uzakta hemde açıktaydım çok şşaırmıştım ama kulağıma küpe olmuştur.
sonrasında sarozdaki organizasyonumuzda ozan ben ve rusan tekneyle çapari yapıyoruz çok bol istavrit,kolyoz karışık çekiyoruz hava yine aynı gelmeye başladı ozana kaçalım dedim o bu balık bırakılırmı abi diyor ama biliyorum başımıza geleceklari,hava yaklaşınca kaçtık kıyıya yanaştığımızda hava patladı ama ne patlamak çadırlar uçtu.
işin özeti hava uzaktan kararmışsa ve geliyorsa kaçın.bu işin şakası olmaz.

Aman DİKKAT et NİHAT abicim balık için hayattan vazgeçmeye degmez ben tekne bot açılmadıgım için kıyıda da bende ufak tefek kazalar geçiriyoruz ama hiç olmazsa ayagımız topraga basıyor...
Bul
Herkeze geçmiş olsun. Gerçektende Yalçının söylediği gibi her deniz sevdalısının bu tür anıları o kadar çoktur ki bitirilemez .Hele hele tekne ile devamlı balığa gidenlerin tedbiri elinden bırakan cezasını çeker. Su ve Ateş ile şaka olmaz.AlkisSeerf
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  izmir'li arkadaşlar bucalıfikret 34 4,909 18-03-2012, 01:10
Son Yorum: polat_can
  Türkler için çok önemli lütfen dikkate alalım arkadaşlar!!! Atakan_YeniFoca 116 15,197 14-02-2011, 07:14
Son Yorum: yycolak
  kötü haber araphüso26 13 2,514 31-03-2008, 13:47
Son Yorum: Uzun_ahmet
  arkadaşlar karaya oturan gemiyi çekmişler memoli3579 6 1,628 29-03-2008, 16:10
Son Yorum: LeVrEkCi
  slm.arkadaslar.. HakoAVUSTURALYA 10 1,804 03-10-2007, 01:28
Son Yorum: eşref sürek
  arkadaşlar dolmabahçe sarayının dibinden iri barbun alıyorlarmış BalıkcıSerdar 7 1,816 07-08-2007, 21:45
Son Yorum: instinct
  Sıcak Havalar Balıkçılara Yaradı LeVrEkCi 1 1,160 03-08-2007, 13:41
Son Yorum: Boğaziçi
  Bu Ne Biçim Balık Böyle Be..!:)denize girmeyin sakın arkadaşlar:) esaka 10 2,551 08-07-2007, 13:05
Son Yorum: SerenaY66
  Neye benzıyor arkadaşlar AFALA 16 3,661 22-11-2006, 11:51
Son Yorum: RaPaLaCı
  selam arkadaşlar yarın sabah sandalla ahmet_beşiktepe 5 1,905 09-11-2006, 22:43
Son Yorum: ahmet_beşiktepe

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: