Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
istanbulda köpek balığı
arkadaşlar ben bir gün Foça' da bu söylenenin belki yarısı bile dğildi gördüğüm ama resmen tırstım 5 mt'lik teknemde doğrusu ne yapabileceğimi bile bilmiyordum ve halen bilmiyorum.İlk aklıma gelen motoru çalıştırıp kıyıya doğru gitmekti.Sonra sese duyarlılığı aklıma geldi vazgeçtim iki kez daha göründü ve 2 gün sonra Karaburun da balıkçı ağlarında çıktı muhteşem bir şeydi gazete de çıkan.Öyle dışarıdan göründüğü gibi kolay değil bu işler Sağlıcakla kalın
Bul
arkadaşım yunus memeli bir deniz canlısıdır ve çok sevimlidir eğer birkere dokunmuş olsaydın yakalamayı düşünmezdin bile mrs 303 bu arada köpek balığı yüzgeci dünyanın en meşur yemeklerinderdir ve resmen sanayisi vardır okyanuslarda avcılığı yapılmakta ama onada yakında yasak geliyor onların bile neslini tehlikeye sokuyor insan oğlu
Bul
mrs303 yazdı:Aslında yakalamak çok zevkli olabilir, ama birşey merak ettim. Köpek balığını yakalayınca ne yapıyorsunuz ? Denize gerimi bırakıyorsunuz, yoksa yenebiliyormu ?. Eğer yenmiyorsa ve sadece zevk için yakalanıyorsa aynı şeyi Yunus içinde düşünürmüydünüz ?

dostum küçük köpekbalıklarını salıyoruz daha çok büyügünü tutmak nasip olmadı ama haberdede gördügün gibi meraklıları çok bizde lokantalara veririz heralde
yunus için olta ile ilgili hiçbişey düşünmedim düüşünmemde hatta bazen yunus süresi levrekteyken gelir oltamı çekerim hayatta oltaya gelmiyecek kadar akıllılardır ama genede olurda zatat veririm diye oltamı çekerim yunus başşka köpek başka sizin bu soruyu neden sordugunuzu anlamadım ama sizede yunusa zarar vermeyi tavsiye etmem
Bul
RaPaLaCı yazdı:Benim bildiğim eti yeniyor,ve çok pahalı.Lüks restononlara satıyorlar.Yunus sevimli ve insana yakın bir hayvan,onu avlamayı asla düşünmeme.
                 Nihaaaaaat,Aliiiiiiiiiiii köpekbalığı yakalarken oltaya kemik mi bağlıyoruz.  Smile))))

ibrahim abi benim tuttuklarım levrege dolasırken izmarite atlıyor hemende köpek olugu belli oluyor kafa vurusundan ama büyüklerine büyük kalın iple çelikle kalın kanca takıp yem olarakta etli kemik kullanmak gerekir sanıyorum aliço bi dötürse yerine alacagız da gidemedik bitürlü
Bul
gidersiniz inşallah bir gün oda olur siz hazırlıkları sağlam yapın ben akdenizde pek görmedim bizim buralara uğramıyorlar herhalde birde yunus balıklarına dokunmayalım insanın denizdeki tek dostu bence ve çok hisli hayvanlar
Bul
arkadaslar benim cok kotu tecrubem gecti kopek baligi konusunda
bundan yaklasik 4 sene once arkadasin teknesi ile acilmistikyemleme yaparken teknenin yanina yaklasan kopekbaligini bu baligi cektigimiz demir kanca ile ensesine tutturup 2 kisi iceriye almistik
yaklasik birbucuk metre boyunda idi 2 dakkalik duraklamadan sonra bu balik tamamiyla felaket cikarmisti teknenin icinde ben kendimi tavana zor attim oteki arkadas cabinin icine saklandi digeride motorun uzerindeydi butun kamislarimizi kirdi petrol borusunu parcaladi butun kablolar icerde ne varsa parcaladi isirirken birde donuyordu timsah gibi oldurene kadar yarim saatimizi aldi geri donusu yapmak icin gerekli kuruluslarda radyo ile yardim aldik acilan masrafin haddi hesabi yoktu
ondan sonra diger balikcilardan ogrendigimiz kadariyla yakalaninca kuyrugundan baglayip suruklemek lazimmis olene kadar
bir daha kopekbaligimi tovbeeeeee
Bul
bahri ozmen yazdı:arkadaslar benim cok kotu tecrubem gecti kopek baligi konusunda
bundan yaklasik 4 sene once arkadasin teknesi ile acilmistikyemleme yaparken teknenin yanina yaklasan kopekbaligini bu baligi cektigimiz demir kanca ile ensesine tutturup 2 kisi iceriye almistik
yaklasik birbucuk metre boyunda idi 2 dakkalik duraklamadan sonra bu balik tamamiyla felaket cikarmisti teknenin icinde ben kendimi tavana zor attim oteki arkadas cabinin icine saklandi digeride motorun uzerindeydi butun kamislarimizi kirdi petrol borusunu parcaladi butun kablolar icerde ne varsa parcaladi isirirken birde donuyordu timsah gibi  oldurene kadar yarim saatimizi aldi geri donusu yapmak icin gerekli kuruluslarda radyo ile yardim aldik acilan masrafin haddi hesabi yoktu
ondan sonra diger balikcilardan ogrendigimiz kadariyla yakalaninca kuyrugundan baglayip suruklemek lazimmis olene kadar
bir daha kopekbaligimi tovbeeeeee

geçmiş olsun bahri kardeş çok geçmiş olsun
Bul
köpek balıgı sakattır şakaya gelmez geçmiş olsun size bişey olmamış allahtan
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Mıgrı ve Yılan balığı Mufi 16 3,361 05-07-2012, 16:48
Son Yorum: orhanekmekci
  Kurbağa (balon) balığı hakkında bilmediklerim.. dodidodi 9 2,790 10-10-2011, 03:55
Son Yorum: merttekol
  Siz seçin in balığı! muhammed tr 10 2,702 08-09-2011, 13:23
Son Yorum: muhammed tr
  Kurbağa balığı (uranoscopus scaber) hasansenturk72 10 4,349 31-05-2011, 12:05
Son Yorum: hasansenturk72
  Balığı Nasıl Öldürebiliriz? SerenaY66 39 7,742 17-07-2008, 17:16
Son Yorum: Promete
  Köpek balığının faydası... okay 7 3,140 17-11-2007, 21:58
Son Yorum: H.A.R.U.N
  Balon balığı yemirmi. sefarat 12 4,974 29-03-2007, 21:34
Son Yorum: kemalekdal
  İstanbulda Levrek Meraları mrs303 5 5,164 13-01-2007, 11:04