Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
tatlı suda hangi balık
Tatlısu da tamamen Aynalı Sazan kovalarım.
İlk başta balığı yeme alıştırırım.15-20 gün boyunca hergün hiç üşenmeden gider botu şişirir dikili şamandıramın oraları bol bol yemlerim.10 gün geçtikten sonra yemlemeye gittiğinizde artık balıklar sizin yolunuzu gözler olmuştur. O atlamaları yemi havada kapmaları suda yarattıkları kıpırtı bir harikadır.15-20 gün geçtikten sonra 4 tane kamışımı alır tüm teşkilatı toplar havanın aydınlanmasına 1 saat kalamerada olurum.Hüppppp kamışlar suya başla beklemeye hele hele gelen balıklar birde 10 kg ve üzeri olursa o kamışı basması makinadan çıkan balans sesleri ile beraber kamışın ucundaki alarmın ötmesi,balığın biryandan bırak beni dermişçesine asılması bir yandan benim bırakmam seni dermişçesine usul usul avans vermem balık bana doğru döndügünde balansı uygun ağırlıkta sıkıp makinayı sarmaya başlamam arada makina sarmayınca kamıştan esnetme yaparak gel bakayım demem hele hele son 5-10 metrede balığın sağa sola fırlamaya çalışması senin ustaca o hamleleri boşa çıkartman balığın suyun üstünde artık belirmeye başlamasıyla kepçecinin hava sogukta olsa neredeyse gögüs hizasına kadar suya girmesi kepçeyi daldırması senin balığı birazda kepçeye yönlendirmen ve mutlu son,balık hapiste.Artık başlarsın ; 10 dk. çektigin balığı bir ömür boyu anlatma zamanıdır.
Bul
ya su tatli su baliklarini bir turlu benimseyemedim neden dir bilinmez.ama balik baliktir tuzlu yada tuzsuz
Bul
tatlı su balıkçılığı bir başkadır ama biz bursada fazla fırsat bulamıyoruz öğrenciliğim karadenizde geçti orada bol bol tatlı su balığı tuttum dere kefali hemde dere kefali bile hamsi yiyor çok zevklidir ama nekadarda olsa yinede denizin tadını tutmuyor...
Bul
Avcı Altan yazdı:Tatlısu da tamamen Aynalı Sazan kovalarım.
İlk başta balığı yeme alıştırırım.15-20 gün boyunca hergün hiç üşenmeden gider botu şişirir dikili şamandıramın oraları bol bol yemlerim.10 gün geçtikten sonra yemlemeye gittiğinizde artık balıklar sizin yolunuzu gözler olmuştur. O atlamaları yemi havada kapmaları suda yarattıkları kıpırtı bir harikadır.15-20 gün geçtikten sonra 4 tane kamışımı alır tüm teşkilatı toplar havanın aydınlanmasına 1 saat kalamerada olurum.Hüppppp kamışlar suya başla beklemeye hele hele gelen balıklar birde 10 kg ve üzeri olursa o kamışı basması makinadan çıkan balans sesleri ile beraber kamışın ucundaki alarmın ötmesi,balığın biryandan bırak beni dermişçesine asılması bir yandan benim bırakmam seni dermişçesine usul usul avans vermem balık bana doğru döndügünde balansı uygun ağırlıkta sıkıp makinayı sarmaya başlamam arada makina sarmayınca kamıştan esnetme yaparak gel bakayım demem hele hele son 5-10 metrede balığın sağa sola fırlamaya çalışması senin ustaca o hamleleri boşa çıkartman balığın suyun üstünde artık belirmeye başlamasıyla kepçecinin hava sogukta olsa neredeyse gögüs hizasına kadar suya girmesi kepçeyi daldırması senin balığı birazda kepçeye yönlendirmen ve mutlu son,balık hapiste.Artık başlarsın ; 10 dk. çektigin balığı bir ömür boyu anlatma zamanıdır.
Bul
işte bukadar altan kardeş bravo.
Bul
hulusi türk yazdı:işte bukadar altan kardeş bravo.

Teşekkür ederim abi ben senin ve benim yaşadıklarımı anlattım pelitözündekileri hala unutamıyorum o balık yakaladığımız anları inşallah tekrar görüşürüz abicim sevgiler saygılar
Bul
her balığın kendine özgü güzeliği ve tutuluş şekli vardır yayının zevkini turna vermez turnanın zevkini kefal kefalin zevkini palamut hepsinin zevki çok farklı
Bul
Tatlı suda degısılmez favorım turna balıgı. Yayın balıgını hıc tutmadıgım ıcın bılmıyorum.Ama o da turna kadar zevklıdır. Turnanın tutması da bana gore cok basıt ve istanbulda guzel av bolgelerı olması bu balıgı daha cazıp hale getırıyor
Bul
konuyu daha yeni gördüm,benim için en zevkli av alabalık avı oldu,yemi yutmadan ağzına alıp mantarı sağa sola götürmesi,sonra dalga geçer gibi bırakması sonra tekrar alıp götürmesi vee mantarın gömülmesiyle başlayan mücadele...alabalığın artık tek tük bulunması avını çok daha değerli kılıyor
Bul
Ege yazdı:konuyu daha yeni gördüm,benim için en zevkli av alabalık avı oldu,yemi yutmadan ağzına alıp mantarı sağa sola götürmesi,sonra dalga geçer gibi bırakması sonra tekrar alıp götürmesi vee mantarın gömülmesiyle başlayan mücadele...alabalığın artık tek tük bulunması avını çok daha değerli kılıyor

kardeşim benim öğrenmiş alabalığıSmile) helal sana egemen valla işi kapmışsın. ama alabalığa şeffaf şamandıra ve tüy ile at-çek yapmayı dene daha zevkliSmile
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  hangi balıklar boru kurdu sever? merso7525 11 3,702 09-09-2013, 19:10
Son Yorum: ishak BALLICA
  Tekne ile Balık avlamayı nasıl öğrendim. Öğreniyprum. Torik Orhanbaba 31 5,907 10-12-2012, 10:35
Son Yorum: Torik Orhanbaba
  TATLISU BALIGINI HANGI SEHIRDE NERESINDE AVLAYALIM BILGINIZE maxx 23 9,623 28-10-2012, 11:43
Son Yorum: Uzun_ahmet
  mucizevi balık Can ARSLAN 6 2,574 26-10-2012, 14:48
Son Yorum: ring
  İsTanbul için balık durumu FuRkAn * 40 8,254 22-10-2012, 10:01
Son Yorum: LeVrEkCi
  BALIK AĞLARI... LeVrEkCi 14 5,377 10-09-2012, 10:54
Son Yorum: samuray
  Balık Takvimi ( Kemal Mutlu) Lapsetur 11 4,319 01-10-2011, 20:59
Son Yorum: ufuktan26
  garip bir balık 4 muhammed tr 9 1,980 16-09-2011, 19:57
Son Yorum: muhammed tr
  Suda ölen balık yenir mi, yenmez mi ? expert0540 26 8,219 06-09-2011, 11:05