07-02-2007, 10:19
bana göre balığı görmüyeceksinki nezaman gelecek vuracak diye heyacanlancaksın
Kameralı olta çıktı mertlik bozuldu
|
07-02-2007, 10:19
bana göre balığı görmüyeceksinki nezaman gelecek vuracak diye heyacanlancaksın
07-02-2007, 10:59
olta zevkininde içine edecekler bu gidişle yok küçük çek yok büyük bekle olurmu oltada ne gelirse diye bekle heycan yaşa adrealinin yüksek olsun ama bu heyecan balığı görmeden olsun yani kısaca kullanmammmmm
07-02-2007, 12:01
Kesinlikle kullanmam.
07-02-2007, 15:17
kameralı olta çıktı mertlik bozuldu nerede kaldı balık tutmanın zevki yok bende almayayım kalsın.
07-02-2007, 15:52
zannetmiyom bu video kamerasi genis bir alani gostersin goruluse gore ignenin oldugu alani gostriyor baligi yakalamak icin bir faydasi olacagini zannetmiyorum zannedersem gercek amac baligin igneye takilirken goruntusunu aliyor balik zaten ani bir sekilde igneye saldiriyor baligi begenmeyip oltayi cekme diye bir olayda olcagini zannetmiyom ama evde oturup tv yakaladiginiz baligin igneye saldirisini gormek guzel bir duygu olmali zaten bu amacli icat edilmis olabilir
balik yakalamak icin olan kameralar 25 metre derinligi gosteriyor tekneden kabloyu asagiya indirip genis bir alani gosteriyor bir arastirma yapmistim
07-02-2007, 18:14
bence hiç iyi bir fikir değil......milleti soğutmaktan başka bir işe yaramaz....
balık zevki de kalmaz......ben balık buluculardan da şikayetçiyim zaten.....nerde bizim babadan kalma teknikler......bence ne varsa geleneklerde var.....
07-02-2007, 18:53
Bence burada önemli olan eletin kulanılma amacı. Eğer, balığın kancaya ve yeme olan tepkisini görüntülemek için belgesel amaçlı kullanılıyorsa, (insanları bilgilendirme amaçlı) güzel bir buluş derim. Ama balık avlama amaçlı kullanılıyorsa ''avcılık, hele hele amatör avcılık ruhuna'' aykırı bir buluş. Balığında kaçma veya yemi yeme hakkı olmalı. Balıkla balıkçı arasında adil bir mücadele olmalı. Böyle olmassa doğayı katleder,dengesini bozarız derim. Herkese adil ve mücadeleci avlar diliyorum. Rastgele.
07-02-2007, 19:07
zaten internette bu tür avları çekmişler.turnanın,yayının.sazanın bayağı bir videosu var.Ama burdaki iğnenin ucuna yakın olandan.Balıkta cisimden ürkeceğine tam tersine kamerayı biliyormuş gibi salına salına geliyor.Artist olacak ya.
08-11-2012, 15:38
ozoca51 yazdı:Mucitler dünyasında teknoloji sınır tanımıyor. İnsanoğlunun en büyük hobilerinden biri olan olta ile balık tutmak da yeni bir buluş sayesinde artık çağ atlayacak. Fishcam adı verilen ekipman, tutacağınız balığı bir "yem"in gözünden görmenizi sağlıyor. Kore yapımı aletin değeri 185 pound. Oltanın ucuna takılan kamera ve izleme monitörü sayesinde balığın "yem"e uzandığını görmek mümkün. Bu sayede saatlerce oltanın titrediğini izlemek zorunda kalmıyorsunuz. Ancak İngiltere'de bulunan Sanderson Doğal Çevre Kuruluşu, bu buluşu tepkiyle karşıladı. Bir sözcü "Bu ürün geleneksel anlayışa aykırı. Balık tutmaktan alınan doğal zevki de öldürüyor" dedi. Valla güzel bir icatmış.En azından gittiğiniz yerde isparoz filan varsa oradan ayrılırsınız en azından.Bence güzel icat... ![]()
08-11-2012, 17:56
sessizkuşçu yazdı:Valla güzel bir icatmış.En azından gittiğiniz yerde isparoz filan varsa oradan ayrılırsınız en azından.Bence güzel icat...Oltaya sülünez taktın,gelen balığın isparoz olduğunu görünceye kadar yeme ![]() ![]()
Bornova - izmir
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|