Yorumları: 1,343
Konuları: 94
rüzgar burada(hatayda) kışın karadan denize doğru esiyor genellikle.zor olduğu için (ayrıca oltayla balık çekmenin tadı başka olduğu için) ben denemedim ama buradaki balıkçıların kıyıdan avcı balık yakalamak için büyük bir makara üstüne sarılı 40 beden 200-300 metre misina, üstünde 30 tane iğne, kösteklerin uzunluğu 30 cm. araları 50 cm. iğneler 4-5 no, her iğnede kaz tüyü tada küçük yalancı yem bazılarında sübye.takımın en ucuna poşeti şişirip bağlayıp denize bırakıyorlar.rüzgar yavaş yavaş poşetle beraber takımı açıklara sürüklüyor,yemlerde yüzüyor bu arada sonra biraz çekip geri bırakıyorlar.bu yolla çok balık tuttuklarını (hemde aynı anda 6-7 tane) gördüm.
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
slm ozaca hoşgeldin aramıza anlaşılan aramızda bi zehirlenen daha oldu :boss:levregin en sevdigi yemler canlı yemlerdir bunları sayfalardada bulabilirsin kumluk sahillerde hiçbirşey bulamassan kancaya kıskaçları alınmış bir yengec bile taksan levrek alabilirsin fakat levrek hassas bir balıktır kalın oltaya vurmaz 27 numara olta ile avlanmanı tavsiye edeim iyi balık alırsın ama fisherman ınde dedigi gibi nisandan sonra bol olur.özellikle lodos havalarda iskelelerden dökülen böcek ve tekelerle yemlenmek için iskele altlarında bollasırlar.bir arkadasım lodos havada avcılar iskeleye gider orada dalarak gece gündüz farketmez bol levrek alır.aramıza hoşgeldin saygılar
sağol arkadaşım perşembe nöbetten çıkar çıkmaz deneyeceğim.hem gündüz hem gece.
balık ugruna kırıp gecirme kendini yaww balık zavk işidir tabii ekmek kapısı olanlar için başka ama zevk için yapılıyorsa o zaman ortamda güzel olmalı bence yani zevk alarak beklemelisin :boss:
zevk için ama avcı balık tutmak levrek gibi çok zevkli oltayla.1 kere kum levreği aldım.oda yarım kilo kadardı.sizin fotoğraflar daki gibi olmasada 1 kiloluk yakalayıp hem kendimi tatmin etmek hemde benim gibi bir sürü balıkçı arkadaşlara tuttuğumuzu gösterip kariyer yapacağız.kefal çok tutuyorum ama oltayla gelirken hiç çırpın mıyor.kuzu gibi geliyor.10-12 tane tutuyorum (kefal sarması 13 tane iğneli dip takımıyla) ama levrek lüfer başka zevkli.hemde yerken tadı çok farklı.burada herkes levrek tuttuğunu anlatıyor sübye ile kaşıkla.ama bende denedim yok olmuyor.inşallah siz ustalar yardımıyla bu olacak.
denizi gördüğüm zaman fırtınada olsa içim ferahlıyor.iş,yaşam stresini atıyorum.manzaranın tadı farklı zaten.insana mutluluk enjekte ediyor.
balıkcılık balık tutmak cok farklı bi olay insan herseyi unutur levrek aslında sandaldan dolasarak cok daha rahat tutulur uzun olta ile 10 kg luk levrek bile aldım tabii düşün o balıgı cekmek nasıl bi duygu yazarken bile tüylerim ürperiyor en son resimdeki levregi aldım gecen yaz o balık işte o balık tı 10 kg olan dişiydi boyu kısaydı resimdeki ise 92 cm boy yırtıcı bişeydi alana kadar bir ömür verdim teknede kenardan lüfer tutmak daha kolaydır levrek zordur ama tutulabilir özellikle kayalık arkası kumluk olan yerlerde iyi av verir canlı izmarit istavrit kaya balıgı yengeç sübye karides hepsi levrek için uygundur balık vurduktan sonra zorlamadan yorarak balıgı cekmen lazım yorulunca zaten kendisi yatar suyun üstüne sen zehiri kapmıssın şimdiden sana bol avlar rastgele
buralarda (HATAYDA)sizin kadar büyüğünü çeken görmedim.zıpkıncılar bile onların yarısı kadar değil.tekneyle inşallah havalar iyileşince.
nisan ayını bekliyemiyorum nisandan sonra kısmetse her hafta sonu cumartesi pazar sabah 5 akşam 9 denizdeyim kısmetse her tuttugum balık resmini gönderecegim buraya bu arada bende usta balıkcı degilim amatörüm 25 senedir balık tutuyorum ama sadece yazları hafta sonları usta olmak için cok fırın ekmek yemem lazım

ama levrek tutmayı iyi beceririm her yolunu bilirim hemen hemen lüferde aynı şekilde yeterki nisan gelsin
Yorumları: 182
Konuları: 93