02-05-2007, 18:56
teşekkürler ender abi.çok faydalı bilgiler.
deniz canlıları sokması ve arı sokması tedavisi
|
02-05-2007, 18:56
teşekkürler ender abi.çok faydalı bilgiler.
02-05-2007, 19:25
nihat amonyak konusunda sana katılıyorum benide arı soktuğunda amonyak sürdüm acıyı kesti zaten balık çantamda bir şişe amonyak daima bulunur rastgele
02-05-2007, 19:47
eşref sürek yazdı:nihat amonyak konusunda sana katılıyorum benide arı soktuğunda amonyak sürdüm acıyı kesti zaten balık çantamda bir şişe amonyak daima bulunur rastgele konuyu açan arkadaşın mesleğine bakarsanız daha faydalı olur kanaatındayım.amonyak ağrıyı giderebilir ama tıpta herzaman zarar-yarar oranına göre bir madde kullanılır.kullanılmamalıdır diye geçiyor ise sağlık müdürlükleri yayınlarında mutlaka yararından çok başka şeyler vardır.onun yerine başka şey öneriyorlar zaten.soğuk su ve sirkede ağrıyı keser. aşağıdaki linkte deniz canlıları ve diğer böcek sokmalarıyla ilgili geniş bir slayt var www.bolu.saglik.gov.tr/subelerimiz/egt/ilkyardimsunu/hayvanisirmalari.ppt
02-05-2007, 19:57
özgür doktor beye saygı duyuyor teşekkür ediyoruz ben cevabı verdim haklıdır ama diger linklerdede kullanılabilecegi yazıyor tıbben belki kullanılmıyor ama faydası oldugu kesin ben kullandım doktor beyi suçlamadık tabiiki o dogrusunu yazmak zorunda bizleri bilgilendirmek zorunda
02-05-2007, 20:34
Ben de çocukluğumda yaşadığım tecrubemi aktarayım. Bir kaç yerden arı sokmuştu. Sızlanarak eve gittiğimde ninem kuru soğanı ortadan bolup bölgeye sürdü ve ağrısı ve şişmesi anında kesilmişti. Tıp literatüründe olduğunu zannetmem. Kendi deneyimim isteyen yemeklerde kullansın isteyen arı sokmasında
![]()
02-05-2007, 22:22
Arkadaşlar teşekkürler bayağı bir arı sokması bilgisi edindim nihat sayende arı anatomisinide öğrendim bende çamur sürülür diye biliyordum
02-05-2007, 23:02
Arkadaşlar beni defalarca arı soktu ama ağrı sızı dışında bir şey olmadı levrekçi arkadaşımızın anlattığı olay ise çok
önemli.Bu anaflaksi denen olay 10binde bir olan olay ama ölümcüldür.Vücut zehire karşı aşırı tepki verir.ses tellerinin bulunduğu kısım spazm olarak daralır ve kişi havasızlıktan ölür.Allah vermesin ama arı sokan bir yakınınız aniden morarır ve hırıltılı seler çıkartarak kendini kaybederse yapabileceğiniz tek bir şey dışında onu kurtaramazsınız.bu olaya tıpta trakeostomi denir. Boyunda orta hatta en çıkıntılı yer olan adem elması denen yerin 1cm altından boylamasına 1cm kesip nefes borusuna ulaşılır nefes borusuda bıçak uçuyla delinip içine bir tükenmez kalemin borusu sokulur. Bir not daha Denize girip aniden kalp krizi geçirerek öldü denilen kişilerin bir kısmı tragonya çarpmasından oluşan anaflaksi sonucudur.
03-05-2007, 00:47
bilgiler için teşekürler....
03-05-2007, 09:35
verdiğin bilgiler çok güzel devamını bekliyoruz......
04-05-2007, 12:35
Bilgiler için teşekkürler arkadaşlar. Katılımlardan anladığım kadarıyla sanki tıpla alternatif tıp karşılaştırması yapılmış gibi geldi bana. Bence başta tıp olmak üzere her ikisindende yararlanılabilir. Ama, kullanılan tedavi yöntemi veya ilaçların mantıklı ve bilimsel bir amacı ve açıklaması olmalı diyorum. Herkese deniz canlıları ve arı sokmasından uzak, sağlıklı günler dilerim.
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|