Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
deniz canlıları sokması ve arı sokması tedavisi
teşekkürler ender abi.çok faydalı bilgiler.
Bul
nihat amonyak konusunda sana katılıyorum benide arı soktuğunda amonyak sürdüm acıyı kesti zaten balık çantamda bir şişe amonyak daima bulunur rastgele
Bul
eşref sürek yazdı:nihat amonyak konusunda sana katılıyorum benide arı soktuğunda amonyak sürdüm acıyı kesti zaten balık çantamda bir şişe amonyak daima bulunur rastgele

konuyu açan arkadaşın mesleğine bakarsanız daha faydalı olur kanaatındayım.amonyak ağrıyı giderebilir ama tıpta herzaman zarar-yarar oranına göre bir madde kullanılır.kullanılmamalıdır diye geçiyor ise sağlık müdürlükleri yayınlarında mutlaka yararından çok başka şeyler vardır.onun yerine başka şey öneriyorlar zaten.soğuk su ve sirkede ağrıyı keser.

aşağıdaki linkte deniz canlıları ve diğer böcek sokmalarıyla ilgili geniş bir slayt var

www.bolu.saglik.gov.tr/subelerimiz/egt/ilkyardimsunu/hayvanisirmalari.ppt
Bul
özgür doktor beye saygı duyuyor teşekkür ediyoruz ben cevabı verdim haklıdır ama diger linklerdede kullanılabilecegi yazıyor tıbben belki kullanılmıyor ama faydası oldugu kesin ben kullandım doktor beyi suçlamadık tabiiki o dogrusunu yazmak zorunda bizleri bilgilendirmek zorunda
Bul
Ben de çocukluğumda yaşadığım tecrubemi aktarayım. Bir kaç yerden arı sokmuştu. Sızlanarak eve gittiğimde ninem kuru soğanı ortadan bolup bölgeye sürdü ve ağrısı ve şişmesi anında kesilmişti. Tıp literatüründe olduğunu zannetmem. Kendi deneyimim isteyen yemeklerde kullansın isteyen arı sokmasında Smile
Bul
Arkadaşlar teşekkürler bayağı bir arı sokması bilgisi edindim nihat sayende arı anatomisinide öğrendim bende çamur sürülür diye biliyordum
Bul
Arkadaşlar beni defalarca arı soktu ama ağrı sızı dışında bir şey olmadı levrekçi arkadaşımızın anlattığı olay ise çok
önemli.Bu anaflaksi denen olay 10binde bir olan olay ama ölümcüldür.Vücut zehire karşı aşırı tepki verir.ses tellerinin bulunduğu kısım spazm olarak daralır ve kişi havasızlıktan ölür.Allah vermesin ama arı sokan bir yakınınız aniden morarır ve hırıltılı seler çıkartarak kendini kaybederse yapabileceğiniz tek bir şey dışında onu kurtaramazsınız.bu olaya tıpta trakeostomi denir.
Boyunda orta hatta en çıkıntılı yer olan adem elması denen yerin 1cm altından boylamasına 1cm kesip nefes borusuna ulaşılır nefes borusuda bıçak uçuyla delinip içine bir tükenmez kalemin borusu sokulur.
Bir not daha Denize girip aniden kalp krizi geçirerek öldü denilen kişilerin bir kısmı tragonya çarpmasından oluşan anaflaksi sonucudur.
Bul
bilgiler için teşekürler....
Bul
verdiğin bilgiler çok güzel devamını bekliyoruz......
Bul
Bilgiler için teşekkürler arkadaşlar. Katılımlardan anladığım kadarıyla sanki tıpla alternatif tıp karşılaştırması yapılmış gibi geldi bana. Bence başta tıp olmak üzere her ikisindende yararlanılabilir. Ama, kullanılan tedavi yöntemi veya ilaçların mantıklı ve bilimsel bir amacı ve açıklaması olmalı diyorum. Herkese deniz canlıları ve arı sokmasından uzak, sağlıklı günler dilerim.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Faaliyetleri Woiwodia 10 5,931 21-03-2013, 19:56
Son Yorum: Woiwodia
  Çok Uluslu Deniz Güvenliği Mükemmeliyet Merkezi Woiwodia 4 2,291 19-11-2012, 18:53
Son Yorum: Woiwodia
  Yalova Belediyesi'nin 'Temiz Deniz, Temiz Çevre, Temiz Yalova' LeVrEkCi 11 3,962 29-04-2011, 09:20
Son Yorum: yycolak
  Deniz Bile Dondu LeVrEkCi 24 3,331 26-01-2010, 04:07
Son Yorum: thunderbolt
  Deniz araçlarında KDV düştü, ÖTV sıfırlandı SerenaY66 7 1,858 23-08-2009, 21:33
Son Yorum: ufuktan26
  Marmara denizi'nde fırtına deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor ! FuRkAn * 13 3,326 23-04-2009, 11:05
Son Yorum: araphüso26
  erdek te deniz çekilmesi LeVrEkCi 13 3,635 12-01-2009, 19:52
Son Yorum: mariner8
  1100 çeşit balık ve deniz canlısı LeVrEkCi 12 2,534 29-12-2008, 10:20
Son Yorum: fotokopici
  Bom boş bir deniz balıkcızakir1 16 3,652 26-04-2008, 22:37
Son Yorum: robinson987
  Deniz Kızı'nın Gözyaşları balıkoltası 4 1,417 19-03-2008, 15:34
Son Yorum: ottoman fishing team

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi