Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Balık ayıklama pişirme
ufak balıklarda nihatın dedigi gibi yer kapladıgından bende koparırım.büyük balıklar hariç.
Bul
ufak balıklarda goruntu bozulmasın dıye kafası kalıyor. başka bir anlamı yok. düşünsene güzelim lüferi kafasız yatırmışsın ızgaraya. oldu sana malum balık ama buyuk balıklarda yanak etlerı ve kafası yendiğinden ve çok lezzetli olduğundan kafası ile pişer. ayrıca buyuk dip balıkları her zaman ızgarada uçarı kaçan balıklar tavada pişirilirse muazzam olur.
tamamen tercih meselesi,eğer yenmesi gerkiyorsa pişirilir,çok küçük kafalı balıklarıda,kafalı şekilde pişirmek,işin zevkine kalmış tabiki,
zevkler ve renkler meselesi Smile
en lezzetli nasıl olursa öyle pişirmek gerekli Smile
belkide kafalı pişirilen balık daha da lezzetleniyordur Smile
bir bütün halinde, tabiki fleto,şiş vb.şekilde pişirilen balıklar hariç...
Bul
Harun yazdı:Merakettiğim bir konu bazı balıkları ayıklamada balığın kafası kalıyor mesela istavrit kıraça değilse ben kafasını yemiyorum yani kılçığa gidiyor
Kafanın kalmasıda fazladan un yağ zaman ve ateş demektir buda israf oluyor acaba bunun farkındamısınız yoksa görüntü bozulmasın diye kafa dahilmi pişiriliyor
Yani küçük balıklarda kim niye kafayı bırakır kim niye kopartır

abi bu bakımdan hiç düşünmemiştim (zaman, yağ ve fazla un) bende balığın kafasını yemiyorum ve hepsinide kafalı pişiriyorum
Bul
balık kafasız pişer mi hiçSmile
ister kucuk ister buyuk bence en lezzetli yeri..cogu zaman iri balıkta govde etini bırakır kelle ile oyalanırım..gozleri beyni yanakları kadar lezzetlisi yok bence..yemeyenlerinde onunden alıp kendi tabagıma koyarım..papalina hamsi gibilerinde ise cerez niyetine hepsi gidiyor tekseferde..
ayrıca tavada butun gormek goz zevki acısından da daha keyifli bence hele ki kendiniz yakaladı iseniz..
rastgele.
Bul
Renkler ve zevkler tartışılmaz, çok doğru söz..Herkesin zevkine saygı duyarım; benim düşünceme göre de büyük balığı komple,istavrit hamsi gibilerini kafasız pişirilmesi uygun. Tavada boşuna yer işgali ve gereksiz yağ tüketimi..ve bir arkadaşımızın dediği gibi masada fazladan çöp.Göz zevkine gelince ;İyi bir sofra düzeni de insanın iştahını kabartır.Kafası koparılmış hamsi veya istavriti unlayıp kuyrukları üst üste gelecek yelpaze şeklinde 5'erli tavaya koyun, hele bir de balık şeklinde servis tabağınız varsa güzelce yerleştirin,arzuya göre kırmızı soğan,roka,kıvırcık salata vs.masada yerini alsın...
Evet zevkler ve renkler demiştik.Bazı yerlerde balık limonsuz yenmez; bazı yerlerde de limon balığa uymaz derler.Kafa olayı da buna benzer diyorum ben.(şahsi fikrim)

Harun bu konuyu açtığına göre kendinin ilginç bir düşüncesi var herhalde.Ne yazacağını bekleyeceğiz..
Bul
Benim için ufak büyük fark etmiyor balığın yanaklarını bir şekilde yerim ve ayrıca beynide hoşuma gider
Bul
benim için ama kuzenler kafalı yemem diye tuturuoyo mecbur kesiyoruz ama ben kafalarındaki etleride yerim lezzetli olur hemde görüntü bakımından........
Bul
valla küçük büyük galık yerken tamamını görecem kardeşim buda benim seçimim bence pişerken lezzet katıyor
Bul
Bazı balıklar kafasız pişer bazıları kafalı.

Mesela çinekopun ve lüferin kafası ayıklanırken atılmaz. Çünkü kafası etlidir ve balığın şanıdır. Kanatlarıda atılmaz.
En güzel yerleri kanat ve yanaklarıdır.

Ama hamsi kafa ile pişmez. İskorpitte tabii ki kızartma oluyorsa kafa olmaz. Balıktan balığa değişir. Ben de 1 kaç balık hariç bütün balıkları kafa ile kızartırım. Çünkü yerken insana bir göz zevki veriyor ve lezzet katıyor.

İstavriti de kafa ile kızartırım.

Burada adetler de önemli hamsi bizde kafa ile kızartılmaz. Hele buğulama yaptığında hamsinin kafası yenmez zaten.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Survivor da ne kadar çok balık var kurusogan 6 1,944 29-04-2013, 13:15
Son Yorum: polat_can
  Kurnaz balık 34lonely 9 1,700 29-10-2012, 21:04
Son Yorum: maxtar
  Balık yakalamanın kolayını bulmuş AmatörBalıkcı19 11 2,130 08-06-2012, 09:34
Son Yorum: orhanekmekci
  Karda Balık Izgara ufuktan26 35 4,389 24-02-2012, 14:55
Son Yorum: ANKARALI3506
  İstanbul kıyılarında kepçe ile balık avı! maxtar 11 2,614 31-01-2012, 09:19