Yorumları: 41
Konuları: 7
sigarayı bırakan ve bırakmak isteyen arkadaşlarım;25 yıl bilfiil içen içmeyi bırak dumanını adeta yiyen bir insandım vardiyama göre tüketimim 2 ie 3 pk arası değişiyordu,dedim ki evlatlarının rızkını yiyemezsin bırak şu mereti eşimle aynı gün ve aynı anda son sigaralarımızı içtik ve son oldu,mücadelemiz kolay olmadı ama başardık 5 yıldır tam bir tütün düşmanı olduk,unutabildik mi,asla ama içmediğimiz her gün için şükrettik kendi kendimizi tebrik ettik azmettik,ve en önemlisi balık tutarken özellikle gece ve yemli çalışmalarım bana sabrı fazlasıyla öğretti,inancım o ki tekbir formül var:ben irademe sahip bir insanım tutkularımın esiri olmam deyip kesin ve kati bir tavır ortaya koymanız ,mutlaka olması gereken birşey daha var gerçekten sizi seven gerçek dostların motivasyonu gerisi kendiliğinden gelecek inan bana,her dakika ,hersaat,hergün,herhafta kendini tebrik et bakmışın aylar olmuş unutmuşun bile ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN.
Yorumları: 2,342
Konuları: 160
katenerci kemal yazdı:sigarayı bırakan ve bırakmak isteyen arkadaşlarım;25 yıl bilfiil içen içmeyi bırak dumanını adeta yiyen bir insandım vardiyama göre tüketimim 2 ie 3 pk arası değişiyordu,dedim ki evlatlarının rızkını yiyemezsin bırak şu mereti eşimle aynı gün ve aynı anda son sigaralarımızı içtik ve son oldu,mücadelemiz kolay olmadı ama başardık 5 yıldır tam bir tütün düşmanı olduk,unutabildik mi,asla ama içmediğimiz her gün için şükrettik kendi kendimizi tebrik ettik azmettik,ve en önemlisi balık tutarken özellikle gece ve yemli çalışmalarım bana sabrı fazlasıyla öğretti,inancım o ki tekbir formül var:ben irademe sahip bir insanım tutkularımın esiri olmam deyip kesin ve kati bir tavır ortaya koymanız ,mutlaka olması gereken birşey daha var gerçekten sizi seven gerçek dostların motivasyonu gerisi kendiliğinden gelecek inan bana,her dakika ,hersaat,hergün,herhafta kendini tebrik et bakmışın aylar olmuş unutmuşun bile ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN.
Sizi tebrik ederim. Bu hastalığı bilmiyorum ama tahmin edebiliyorum. Çünkü bizim evde sigara içilmez. Gelenlerde bilir.Müsafirler dahi evin içinde içmez. Balkona çıkıp içerler.
Bir de şöyle duydum. İçen %40 yanında duran %60 zararına maruz kalıyor. Bunun sebebi de şu: İçen kişinin beyni , vücudun belli yerlerini kapatıyor. Bir bakıma bağışıklık kazanıyor. Ama içmeyen kişi dıştan gelen bu etkiden tamamen bihaber olduğu (savunma geliştirmeyi bilmediği için) içen kişi gibi vücudunu kapatamıyor. Onun için %60 zararını solumuş oluyor.
Yorumları: 8,918
Konuları: 138
Daha önceleride açılan tüm konularda bırakma yöntemlerini hep dile getirdik ama görüyorum ki bunu başaran pek olmamış umarım sen başarırsın. Kardeşim bu iş kafada birmeli kafada. Eğer gerçekten bırakmak istiyorsan bu iş bitmiştir gerisi hikaye kendimizi kandırmayalım. 6 Yıldır bu meretten kurtulmuş biri olarak bunu söyler bunu bilirim. Ya iradelisinizdir yada iradesiz. Sigara içme isteği insan beyninde 20 saniye sürer bu süreyi atlatın tekrar tekrar atlatın ve bitirin Aklınıza gelince bir bardak su iç bu bile yeter. Hadi bakalım hayırlısı ile Rıfat ve bırakmak isteyenlere
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
rıfat kardeşim ne yaparsan yap kafada biter iş bıraktıktan 3 ay sonra baya istek azalıyor ama hiç bitmiyor 2 seneye yaklaştım şimdi saglıklı bir sigara çıksa ilk ben yakarım ama çıkmadıgına göre hayatta agzıma sürmem.
oglum içme dedi hayatta içmem daha ne bahane arıyacagım ki
Yorumları: 879
Konuları: 28
evet bu konuyu yakın zamanda açmış ve çeşitli tavsiler almış birisi olarak...
1- bugün sabah itibariyle sigarayı bırakmış bulunuyorum.
2- hiç aramıyorum.
3- şu elektronik sigara sayesinde

))
dün bir tane elektronik sigara aldım, hakikaten sigara içmek istedikçe ondan bir kaç nefes çekiyorsunuz ve kesinlikle unutturuyor.
benim oruç tutmadığımı biliyor musunuz bilmem ama sabahtan beri hiç sigara içmedim, iftar yemeğinden sonra bile, hatta kahve ve çayın yanında bile.
uzun müddet araştırma yaptım ve elektronik sigara da karar kıldım, isabet olmuş.
sigarayı bırakmak isteyenlere şiddetle tavsiye ediyorum. eğer ilgilenen olursa fiyatı, tadı vs. konularda fikirlerimi paylaşmaktan mutluluk duyarım.
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
süpersin serdar abi

Yorumları: 675
Konuları: 91
VALLA BENCE DE AZMİN ELİNDEN BİŞEY KURTULMAZMIŞ.TEKNOLOJİDEN MÜSBET ANLAMDA FAYDALANMAK GEREK BUNU HEP SÖYLERİM