Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hamsi'mi,Levrek'mi,Çupra'mı ?
vetilmed yazdı:Oktay Bey'in 92 cm lik levreği görünce aklıma geldi.Geçen yıl Mart ayında özel bir iş için sinop'a gitmem gerekti ben,şoför ve bir arkadaş sabah 04.00 yola çıktk git,git yol bitmiyor yolun uzaklığından değil samsun'dan sonra hep viraj neyse zor şer gittik işimiz bitti tekrar yola çıktık samsun'a geldik acıktık karnımızı doyuralım dedik merkezde hiçte temiz olmayan bir yere aracımızı eğledik içeri girdik bu arada garson arkadaş salataya elini daldırmış bir güzel ksrıştırıyor. Ne var?Hamsi,Levrek,Çupra var.Hamsiyi hep yiyoruz ben levrek alayım dedim arkadaşlarda öyle dedi.Garson arkadaş özellikle çupra vereyim peki ver dedim geldi küçücük yedik birer tane daha ver geldi onuda yedik çok lezzetliydi çaylarımızı içtik hesabı verelim kaç ytl ?Abi 90.00 ytl ver yeter çuprann tadınada böylece bakmış olduk.
ali arkadaşım sen karadenizlisin bildiğinden şaşmıyacaksın yersen akdenizin egenin balığını tadına böyle baktırırlar.hamsi dururken?
BALIĞI BOL OLDUĞUNDA USTALAR AZ OLDUĞUNDA ACEMİLER TUTARBobo
İSTAVRİTCİ
Bul
Neyse olan olmuş.Tadını unutamadığınıza göre bence değmiş.Ama "Ha bu hamsinun yandan yemişu niye bu kadar pahalıdur da" deseydin belki değerlendirme farklı olabilirdi.Siyirdim
Bul
ALTAYLI yazdı:Olan çipuraya olmuş. Çok lezzetli bir balıktır. Tutmasıda yemesi de ayrı bir keyif. Hele küçüğü olan lidakinin tadına doyamazsınız. Helva gibi helva. Levreği zaten tartışmam bile.
Neyse 3 kişi 6 çipura 90 YTL yanındakilere göre pahalı kalmış

Deniz çipurası hiç yemedim ama, bir keresinde 2 sene önce büyük bir markette kilosu 6 liraya 300-400 gr arası seçmece yapmışlardı. Herkes kapış kapış 10-20 tane alıyordu. 4 kilo da ben aldım buzluğa attım çıkarıp çıkarıp ızgara yaptım. Son derece tazeydi . İlk yiyişte öyle helva tadına bırak izmarit kadar bile lezzeti yoktu. Bembeyaz kokusuz ve tadı olmayan bir löp et olarak yedim. Sadece kanat kısmı ve derisi yağlı olduğu için lezzetliydi. ondan sonrada bir daha almadım.
Amatör ruha rastgele... Katliamcılara zorgele...

HÜSEYİN KABAKCI
İSTANBUL 1981
Bul
çupra güzelde parasıda güzelmiş.afiyet olsun.
Bul
bence hepsi yemeye değer besleme haricindekiler tabiki.doğal yem ile beslenen her şey yenmeye değer
ÇARŞI TROLE VE KÜÇÜK BALIĞI SALMAYANA KARŞI
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi