Yorumları: 11,006
Konuları: 243
izmirde 10 ytl ye çıkıyor,, gereksiz ise neden hala bu uygulamayı yapıyorlar acaba ?
[SIGPIC][/SIGPIC]
Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Yorumları: 6,298
Konuları: 143
ya ben bugün gidip belgeyi aldım,ve bu belgeyi alan benimle müracaat eden en az 200 kişi vardı..belgenin adı:gerçek kişiler için su ürünleri ruhsat teskeresi(sarı renkte.)
antalya için olmassa olmazı,keyifçi teknelerinde av yapabilmek için bu olmassa teknenin sahibi balığa çıkarmıyor..kendi teknesiyle amatör balıkavı yapanlardanda amatör balıkcı belgesi isteniyor..valla ben anlamadım ama sahil güvenliği gidip kime şikayet edeceksin,birde bu var..sirkülerde böyle birşey yok,ama gelde anlat anlatabilirsen...
en azından belge 2013 yılına kadar geçerliymiş..25 ytl ye aldım,hadi hayırlısı..
gelen gideni aratıyor
A▒N▒T▒A▒L▒Y▒A J▒İ▒G▒G▒İ▒N▒G
>((((0> ▒T▒E▒A▒M▒ ><((((0>
Yorumları: 22,029
Konuları: 258
ANTALYALI07 yazdı:ya ben bugün gidip belgeyi aldım,ve bu belgeyi alan benimle müracaat eden en az 200 kişi vardı..belgenin adı:gerçek kişiler için su ürünleri ruhsat teskeresi(sarı renkte.)
antalya için olmassa olmazı,keyifçi teknelerinde av yapabilmek için bu olmassa teknenin sahibi balığa çıkarmıyor..kendi teknesiyle amatör balıkavı yapanlardanda amatör balıkcı belgesi isteniyor..valla ben anlamadım ama sahil güvenliği gidip kime şikayet edeceksin,birde bu var..sirkülerde böyle birşey yok,ama gelde anlat anlatabilirsen...
en azından belge 2013 yılına kadar geçerliymiş..25 ytl ye aldım,hadi hayırlısı..
gelen gideni aratıyor
Aytekin.sirkülerde var fakat iki yıl geçerlidir diyor,senin aldığın beş yıllık buda 2004 yıllından sonra yenisinin çıktığının gösteriyor.Saygılarımla.
Bornova - izmir
Yorumları: 6,298
Konuları: 143
orhan abi amatör balıkçı belgesi bende vardı,( 2 yıl geçerli olan)kiralık teknelerle çıkarken bu belge geçerli değil diyor sahil güvenlik..onun için gidip gerçek kişiler için su ürünleri ruhsat teskeresi aldım(sarı renkte)su ürünlerine sordum,neden değişti amatör balıkcı belgesi diye,sahil güvenliğe sor dediler.bu iki belge birbirinden farklı.amatör balıkcı belgesi 2 yıl diğeri 5 yıl geçerli...sirkülerde gerçek kişiler için su ürünleri ruhsat teskeresi diye bir şeye ben rastlamadım..garibime gidende bu,
A▒N▒T▒A▒L▒Y▒A J▒İ▒G▒G▒İ▒N▒G
>((((0> ▒T▒E▒A▒M▒ ><((((0>
ANTALYALI07 yazdı:orhan abi amatör balıkçı belgesi bende vardı,( 2 yıl geçerli olan)kiralık teknelerle çıkarken bu belge geçerli değil diyor sahil güvenlik..onun için gidip gerçek kişiler için su ürünleri ruhsat teskeresi aldım(sarı renkte)su ürünlerine sordum,neden değişti amatör balıkcı belgesi diye,sahil güvenliğe sor dediler.bu iki belge birbirinden farklı.amatör balıkcı belgesi 2 yıl diğeri 5 yıl geçerli...sirkülerde gerçek kişiler için su ürünleri ruhsat teskeresi diye bir şeye ben rastlamadım..garibime gidende bu,
İki yıl öncesine kadar amatör balıkcı belgesi olmadan teknede misafir bile olsan çıkamıyordun daha sonra bu kaldırıldı sanıyorum,beş yıl geçerli olanı sahil güvenlikten sormak gerekli bende merak ettim cezalar ağır.Saygılarımla.
Bornova - izmir
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
okayın bahsettiği haber sanıyorum bu:
Oltalarına AB takıldı
AB'ye uyum yasaları çerçevesinde amatör balıkçılardan istenen ve yaklaşık 1 milyarlık bir maliyetle elde edilebilen 'Miço Yeterlilik Belgesi'ni almaya maddi imkanları yetmeyen balıkçılar zor durumda
Amatör balıkçılara, AB'ye uyum yasaları çerçevesinde 'Miço Yeterlilik Belgesi' alma zorunluluğu getirildi. Miço Yeterlilik Belgesi'nin 1 milyar lirayı bulan bir maliyetle alınabildiğini belirten amatör balıkçılar ise "Biz geçimimizi günlük yakaladığımız 5-10 kilo balıkla sağlıyoruz. Bu parayı verebilmemiz çok zor. Yetkilileri, amatör balıkçıların sonunu getirecek bu uygulamaya son vermeye çağırıyoruz" diyorlar. Balıkçılar ayrıca alınan karar sonrasında, denetimlerini sıklaştıran 'Sahil Güvenlik' ekiplerinin, evrak eksikliği nedeniyle, birçok balıkçıya milyarlarca lira ceza kestiğini de söylüyorlar.
Eski balıkçılar muaf tutulsun
Kararı, 'Ekmek Kavgası' yazılı bir afişle protesto eden Mimarsinan Limanı'ndaki balıkçılardan Birol Enginer, 10 yaşından beri amatör balıkçılık yaptığını, kararla birlikte, Sahil Güvenlik ekiplerinin amatör balıkçılara ceza yağdırdığını anlattı. Enginer, üç ay önce kendisine de 980 milyon lira ceza kesildiğini belirtti. 17 yıldır, 6 metrelik teknesiyle ailesini geçindirdiğini ifade eden Şener Barışlı ise, 10 yıldan fazla amatör balıkçılık yapanların, söz konusu uygulamadan muaf tutulmalarını talep etti.
'Tirol' yasaklanmazsa olta balıkçılığı bitecek
Marmara Denizi'ndeki balık türlerinin giderek yok olması, geçimini balıkçılıkla temin edenleri zor durumda bırakıyor. Denize olan tutkusu nedeniyle kendi başına bir deniz müzesi oluşturan Balıkçılar Derneği Başkanı Haydar Deniz, "Dünyada yasaklanan sonar cihazları ve tirol için yasal önlem alınmazsa, 10 yıl sonra olta balıkçılığı diye bir şey kalmaz" dedi. Deniz, 50 yıl önce kıyıdan kepçeyle balık tutulduğunu, Marmara Denizi'ne açılan her balıkçının, oltasıyla en az 50 kilo balık tutarak geri döndüğünü, bugün ise 3 kilo balığı zor tutttuklarını kaydetti. Deniz, "Gırgırla avlanmak 5 yıl süreyle yasaklansın. O zaman Marmara Denizi, 30 yıl öncesine geri dönebilir. Alınacak önlemler binlerce insana iş ve ekmek kapısını yeniden açar" diye konuştu. Marmara'da soyu tükenmiş balıklardan Kolyoz, Zargana ve Çipura'nın 17 Ağustos depreminden sonra tekrar görülmeye başladığını söyleyen Deniz, "Depremin Marmara tabanında yarattığı kırığın balıklar için yeni ve güvenilir yataklar oluşturduğunu sanıyoruz" dedi.
MİÇO BELGESİ NASIL ALINIR?
Amatör balıkçıların Miço Belgesi alabilmeleri için öncelikle, ortaokul mezunu olmaları şartı aranıyor. İlk kez belge alacak bir balıkçının, sabıka kaydı, savcılık soruşturma belgesi, sağlık raporu, ikametgah belgesi ve nüfus cüzdanı suretiyle birlikte, Karaköy civarındaki özel kurslardan birine kayıt yaptırması gerekiyor. 15 günlük kursun ardından yapılan sınavda başarılı olan adaylar, sınav başarı belgesi ile birlikte İstanbul Liman Başkanlığıína müracaat edebiliyorlar. Bütün bu işlemlerin, yaklaşık 1 milyar liraya malolduğu kaydediliyor.
kaynak: http://www.yenisafak.com.tr
Kayıkla balık yakalama dönemi kapanıyor anlaşılan,bilgilendirmen için tşk ler Nihat.
Bornova - izmir
Yorumları: 15,531
Konuları: 117
yandı gülüm keten helva işler iyice çığrından çıktı
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir
"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
LeVrEkCi yazdı:okayın bahsettiği haber sanıyorum bu:
Oltalarına AB takıldı
AB'ye uyum yasaları çerçevesinde amatör balıkçılardan istenen ve yaklaşık 1 milyarlık bir maliyetle elde edilebilen 'Miço Yeterlilik Belgesi'ni almaya maddi imkanları yetmeyen balıkçılar zor durumda
Amatör balıkçılara, AB'ye uyum yasaları çerçevesinde 'Miço Yeterlilik Belgesi' alma zorunluluğu getirildi. Miço Yeterlilik Belgesi'nin 1 milyar lirayı bulan bir maliyetle alınabildiğini belirten amatör balıkçılar ise "Biz geçimimizi günlük yakaladığımız 5-10 kilo balıkla sağlıyoruz. Bu parayı verebilmemiz çok zor. Yetkilileri, amatör balıkçıların sonunu getirecek bu uygulamaya son vermeye çağırıyoruz" diyorlar. Balıkçılar ayrıca alınan karar sonrasında, denetimlerini sıklaştıran 'Sahil Güvenlik' ekiplerinin, evrak eksikliği nedeniyle, birçok balıkçıya milyarlarca lira ceza kestiğini de söylüyorlar.
Eski balıkçılar muaf tutulsun
Kararı, 'Ekmek Kavgası' yazılı bir afişle protesto eden Mimarsinan Limanı'ndaki balıkçılardan Birol Enginer, 10 yaşından beri amatör balıkçılık yaptığını, kararla birlikte, Sahil Güvenlik ekiplerinin amatör balıkçılara ceza yağdırdığını anlattı. Enginer, üç ay önce kendisine de 980 milyon lira ceza kesildiğini belirtti. 17 yıldır, 6 metrelik teknesiyle ailesini geçindirdiğini ifade eden Şener Barışlı ise, 10 yıldan fazla amatör balıkçılık yapanların, söz konusu uygulamadan muaf tutulmalarını talep etti.
'Tirol' yasaklanmazsa olta balıkçılığı bitecek
Marmara Denizi'ndeki balık türlerinin giderek yok olması, geçimini balıkçılıkla temin edenleri zor durumda bırakıyor. Denize olan tutkusu nedeniyle kendi başına bir deniz müzesi oluşturan Balıkçılar Derneği Başkanı Haydar Deniz, "Dünyada yasaklanan sonar cihazları ve tirol için yasal önlem alınmazsa, 10 yıl sonra olta balıkçılığı diye bir şey kalmaz" dedi. Deniz, 50 yıl önce kıyıdan kepçeyle balık tutulduğunu, Marmara Denizi'ne açılan her balıkçının, oltasıyla en az 50 kilo balık tutarak geri döndüğünü, bugün ise 3 kilo balığı zor tutttuklarını kaydetti. Deniz, "Gırgırla avlanmak 5 yıl süreyle yasaklansın. O zaman Marmara Denizi, 30 yıl öncesine geri dönebilir. Alınacak önlemler binlerce insana iş ve ekmek kapısını yeniden açar" diye konuştu. Marmara'da soyu tükenmiş balıklardan Kolyoz, Zargana ve Çipura'nın 17 Ağustos depreminden sonra tekrar görülmeye başladığını söyleyen Deniz, "Depremin Marmara tabanında yarattığı kırığın balıklar için yeni ve güvenilir yataklar oluşturduğunu sanıyoruz" dedi.
MİÇO BELGESİ NASIL ALINIR?
Amatör balıkçıların Miço Belgesi alabilmeleri için öncelikle, ortaokul mezunu olmaları şartı aranıyor. İlk kez belge alacak bir balıkçının, sabıka kaydı, savcılık soruşturma belgesi, sağlık raporu, ikametgah belgesi ve nüfus cüzdanı suretiyle birlikte, Karaköy civarındaki özel kurslardan birine kayıt yaptırması gerekiyor. 15 günlük kursun ardından yapılan sınavda başarılı olan adaylar, sınav başarı belgesi ile birlikte İstanbul Liman Başkanlığıína müracaat edebiliyorlar. Bütün bu işlemlerin, yaklaşık 1 milyar liraya malolduğu kaydediliyor.
kaynak:www.yenisafak.com.tr
arkadaşlar haber tarihi eski kusura bakmayın tarihe bakmadan kopyalamışım
6 Ağustos 2003
Çarşamba mış haber tarihi.
Yorumları: 15,531
Konuları: 117
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir
"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]