Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
08/10/2008 hal fiatlari
insanlar bu fiatlar karşısında balıkta yiyemeyecek
Dalış Eğitmeni
Bul
balık tuttuk tuttuk tutamadık balık yiyemeyecegiz anlaşılan bu fiatlarla
Bul
Yenicek gibi değilki Nihat. hamsi istavrit 9 ytl idi 2 gün önce. çinekop desen 13-18. palamut 8-9.
gelde ye. Acil önlemler şart artık.
Bul
biz organizasyondan dönerken palamut aldık tanesi 7 ytl pabuç gibiydiler..teşekkürler reisAlkis
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
bundan 4-5 sene evvel çok lüfer var diye depfreez aldım en büyük boyundan o sene balık o kadar bol oldu ki eve giderken kalenderden çapariyle yarım saatte yiyecegim kadar çinekop tutar evde canlı canlı yerdim 500 tane lüfer 40- tane kadar levrek ayrıca kırlangıç,iskorpit kalkan da vardı stokta.
o sene dolaba gerek kalmadı hep canlı tuttuk yedik birde dolap bozuldu farketmedik balıkların büyük çogunlugu erimiş sadece ortadakiler saglam kalmış balıklar gitti dolabıda tamir ettirip sattım(dolap dondurma depfreeze i en büyük boy üstten kapaklı kocaman bişey eve zor girmişti.
o zamandan sonra dolaba hep az balık attık nasıl olsa kışın ucuz olur dedik tutarız dedik bi şekilde yeriz taze balık dedik yaww demez olaydık 3 senedir kışa 30 lüfer 10 levrekle giriyoruz daha kasımda balıksız kalıyoruz.
bu senede balık yapmazsa yandık 5-6 levrek 30 tane lüferleyim ve ufak boy depfreeze araştırıyorum çekmeceli olandan babam lüfer tutmaya devam ediyor lazım olacak.
yani eski sisteme döndük zaman stok zamanıGulumse
lüfer tane eregliden almış amca oglu 20 ytl istanbulda büyükderede 10 ytl miş
Bul
LeVrEkCi yazdı:bundan 4-5 sene evvel çok lüfer var diye depfreez aldım en büyük boyundan o sene balık o kadar bol oldu ki eve giderken kalenderden çapariyle yarım saatte yiyecegim kadar çinekop tutar evde canlı canlı yerdim 500 tane lüfer 40- tane kadar levrek ayrıca kırlangıç,iskorpit kalkan da vardı stokta.
o sene dolaba gerek kalmadı hep canlı tuttuk yedik birde dolap bozuldu farketmesik balıkların büyük çogunlugu erimiş sadece ortadakiler saglam kalmış balıklar gitti dolabıda tamir ettirip sattım(dolap dondurma depfreeze i en büyük boy üstten kapaklı kocaman bişey eve zor girmişti.
o zamandan sonra dolaba hep az balık attık nasıl olsa kışın ucuz olur dedik tutarız dedik bi şekilde yeriz taze balık dedik yaww demez olaydık 3 senedir kışa 30 lüfer 10 levrekle giriyoruz daha kasımda balıksız kalıyoruz.
bu senede balık yapmazsa yandık 5-6 levrek 30 tane lüferleyim ve ufak boy depfreeze araştırıyorum çekmeceli olandan babam lüfer tutmaya devam ediyor lazım olacak.
yani eski sisteme döndük zaan stok zamanıGulumse
lüfer tane eregliden almış amca oglu 20 ytl istanbulda büyükderede 10 ytl miş

Evet 4-5 sene önce bizdede buzdolabı tencere tencere çinekoptan geçilmiyordu. deepfreze dolmuştu. benim lüferi stok yapmam için halden almam lazım. geçen sene kasayla tanesini 4 liraya almıştık ama busene halde bile tanesi 10 lira. tekne olsa boğazda güzel lüfer tutulur stokta yapılır ama yok maalesef.
Bul
aslında bi fiber ayarlasak büyükdere istinye yada sarıyerde benim 6 hp lik motoru takar koylarda sakin akıntısız yerlerde balık tutabiliriz mesela beykoz tarafında dubalara baglayıp gece lüfer tutanlar duymuştum yeterki 4.5 metrelik saglam bir fiber bulalım.
kiralık falan araştırmak lazım hele çapari ile ne güzel balık alınır kimbilir.
Bul
LeVrEkCi yazdı:aslında bi fiber ayarlasak büyükdere istinye yada sarıyerde benim 6 hp lik motoru takar koylarda sakin akıntısız yerlerde balık tutabiliriz mesela beykoz tarafında dubalara baglayıp gece lüfer tutanlar duymuştum yeterki 4.5 metrelik saglam bir fiber bulalım.
kiralık falan araştırmak lazım hele çapari ile ne güzel balık alınır kimbilir.

gece umuryerinde çapa atıp çok güzel sarıkanat-lüfer avları yapılıyor. teknelerin ışıklarını görüyorum uzaktan. gündüzde kavağı geçince büyükliman önlerinde çinekop çaparisi yapılıyor. sakin havalarda çok da güzel olurdu aslında.
Bul
Sorma Nihat bu 4,5 metre fiber tekne benim de aklıma çok fena yazıldı.Geçen sene tekneler balık doluydu.Biz kıyıdan resmen mümüğümüzü çekiyorduk.Oluyordu ama stok yapacak kadar değil Baby
Bul
thunderbolt yazdı:Usta böyle giderse balık yiyemeyecek millet diyorsun kasa kasa fiyat veriyosun Siyirdim Kilogram başına fiyat sanırım daha rahat olacak Gulumse
Listede göremedim ama dün burda Karagöz'ün fiyatı 5 YTL/kg. Bana ucuz geldi şahsen.Temiz ve tatlı bir balık olduğu için değer diye düşünüyorum.Ama Sarıkanat 18 YTL idi.

Nedim abi, karagöz güzel balık ama tutma alanı pek geniş olmadığı için bizim buralara biraz zor düşer. Anca balığın tutulduğu yerlere yakın bulursun.

Bu arada ilginç olan bu günki hal fiyatlarına bakıyorumda bizim balıkçı ile acaip farklı. Örneğin iri çinekop kilo 10 lira lüfer tane 8 lira!
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  23.10.2008 hal fiyatları AFALA 23 3,877 25-10-2008, 22:57
Son Yorum: LeVrEkCi
  23-09-2008 balık halı fiatları AFALA 8 1,960 23-09-2008, 20:34
Son Yorum: H.A.R.U.N
  22-09-2008 balık hal fiatları!!!! AFALA 1 1,384 22-09-2008, 12:07
Son Yorum: fish or die