Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Yozgattan kesİkkÖprÜye
teşekkürler arkadaşım. zamanla tecrube sahibi oluruz inşallah.
Şahbaz 1970-Yozgat
Şansın bol, oltan keskin olsun
Rastgele
Bul
rusan yazdı:Güzel av olmuş tebrikler. Turna en iyi eylül ve ekim aylarında bereketli olur. Bu zamanları iyi değerlendirmek lazım. Turna ; güneşin doğuşu ve batışının tam orta saatlerinde en iyi av verir. Sabah 10 dan öğlen en geç 4 e kadar yakalabilir genellikle. Kaşıkla yakalaması çok zevklidir. Ama isterseniz canlı balık kullanarak şamandıralı takım da kullanabilrsiniz. Turna bir kere yedim onu da fırında yapmıltık güzel olmuştu , sizde fırında deneyebilirsiniz. Kaşık konusunda da 2 no kaşık bence idealdir. Daha fazla bilmek istedikleriniz varsa bana sorabilirsiniz. Rasgele

Değerli bilgileriniz için teşekkürler. Gerçekten turna avı çok zevkli ama, bana çok uzak. Genede kar düşmeden bir daha gitmeyi düşünüyorum.
Şahbaz 1970-Yozgat
Rastgele
Bul
rusan yazdı:Hüseyin abi yanlışım varsa düzelt ama benım bıldıgım gunes en tepedeyken turna yakalama sansı en yuksektır. Yanı senın dedıgın gıbı gunes dogarken ve batarken kı zaman dılımının ortası.

kış günleri için geçerli olabilir yaz günlerinde küçük balığın oynak yaptığ ı zamanlar sabah ve akşam saatleri haliyle yemlenme için turnanın seçtiği zaman
fakat illa böyle olacak diye bir kural yokSmile
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
adem77 yazdı:bereketli olsun

Sağol arkadaşım. Teşekkürler
Şahbaz 1970-Yozgat
Rastgele
Bul
araphüso26 yazdı:kış günleri için geçerli olabilir yaz günlerinde küçük balığın oynak yaptığ ı zamanlar sabah ve akşam saatleri haliyle yemlenme için turnanın seçtiği zaman
fakat illa böyle olacak diye bir kural yokSmile

Eylül ve ekim ayları turnanın en verimli olduğu 2 aydır. Diğer aylarda zaten hep boş dondum Gulumse turnayı saat 10'dan once ve oglen 3'ten sonra hiç yakalamadım Hüseyin abi hemde mera çok bereketli olduğu halde. Daha once edındıgım bılgılerde de gunes en tepedeyken en verımlı av zamanıdır dıyordu. Senın dedııgn gıbı ufak balıkların oynak zamanını dusunursek o da dogru. Ama dedıgın gıbı benım dedıgım bu aylar ıcın gecerlı olabılır. Gene de gun boyu denemekten zarar gelmez o zaman Gulumse
Sazanları özledim...
Bul
ibrahim abi tam etçil balık avla zamanı varya çok irileri çıkar şimdi kışa doğru balık geliştiği için iyi tırofe çıkar turnalarda güzel görüküyo eline sağlık
Bul
ibrahim balık işinde bazende şansın olması gerekiyo,ve bu şansada güzel turna balıgı denk gelmiş bereketli ve afiyet olsun.
ahmet ersoy 1957 Kadıköy-İstanbul
Bul
bereketli olsun nede olsa acemi şansı diyelim rast gele.
Bul
balıkcı uğur yazdı:ibrahim abi tam etçil balık avla zamanı varya çok irileri çıkar şimdi kışa doğru balık geliştiği için iyi tırofe çıkar turnalarda güzel görüküyo eline sağlık

Kar düşmeden gitmek istiyorum tekrar ama kısmet bakalım. Çok hoşuma gitti turna evi
Şahbaz 1970-Yozgat
Rastgele
Bul
aahmet yazdı:ibrahim balık işinde bazende şansın olması gerekiyo,ve bu şansada güzel turna balıgı denk gelmiş bereketli ve afiyet olsun.

Teşekkürler. Bu yıl hiç kısmetim yoktu balıkta. Ama kırdık inşallah
Şahbaz 1970-Yozgat
Rastgele
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Yozgattan kesİkkÖprÜye-2 zabhas 20 3,456 14-11-2008, 13:53
Son Yorum: zabhas
  Sazanlar Yozgattan-2 zabhas 9 1,698 18-01-2008, 17:11
Son Yorum: zabhas
  Sazanlar Yozgattan zabhas 20 3,112 11-01-2008, 09:37