Yorumları: 941
Konuları: 69
tebrikler güzel av aolmuş yine. Karsuyu denizlere bir insin asıl çinekop ozaman olacak fakat boğazda değil tabi derin oluklarda tekne ile yemli zoka.
DENİZLERİNİZ LİMAN , YÜREKLERİNİZ İMAN, SEPETLERİNİZ BALIK DOLU OLSUN...FARUK KAPTAN
R E N K L E R İ N İ Ç İ N D O Ğ M U Ş U M
..................YEŞİL TİMSAHLAR...........********
Yorumları: 2,720
Konuları: 11
Tebrikler Birol

Afiyet olsun

Rapalaların performanslarını da detaylı vermişsin , teşekkürler
" Çoğu zaman mesele Tanrı'nın ne olduğu değil , bizim onda ne gördüğümüzdür.Sevgi dolu olanlar merhameti görür , zalim olanlar şiddeti . Zeki olanlar aklı görür , aptal olanlar kör inancı , alimler bilimi görür , cahiller mucizeyi "
Yorumları: 3,283
Konuları: 164
Yorumları: 7,892
Konuları: 199
Yorumları: 3,009
Konuları: 29
Birol hiç yoktan iyidir kısmetini yakalamışsın bereketli avların olsun rastgele
ÇORLUDAN SELAMLAR 1962
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
birol ozanın sorusunu bende merak ettim kurşunsuz kullandıgın yozuri kristal minnow 9 cm olan rapala dalan serimiydi yüzen serimiydi.
kurşunsuz kullandıgına göre dalan dır diyeceğim ama merak ettim?
Yorumları: 2,649
Konuları: 156
BALIK and OZAN yazdı:birol tebrikler..son değerlendirmeleri de çok iyi yapıyosun..pazar günü hiç güzel olmadı bizim için..oltalar kıpırdamadı bile.kişi başı 6-7 balık aldık saat 15..e kadar..soğuktan titredik,yağmur çok etkiledi...balık yağmur da pek olmuyor bunu anladım...bende sezonu böyle kapattım gibi görünüyor...çinekop şimdi oralarda çakılıysa inemez bir daha aşağılara..soğuğa pek dayanamaz bu balık yavaş yavaş derin ve daha sıcak suya iner..yalnız o gün güzel iri istavrit vardı ve tadıda çok güzeldi..keşke istavrite çalışsaydım dedim...bundan önceki raporunuda çok beğendim...görerek avlanmak daha başka bir zevk veriyor...karaköyde yapmıştım bunu 2006 da 4-5 metre hatta duvar dibinden balık almıştık....küçük kıraçalarla zokalı takımla at çek yapmıştık...ozaman yine hava böyleydi kar yeni yeni başlamıştı biz 1-2hafta balık almıştık...yine yaparda güzel bir kapanış yapma fırsatı buluruz diye umut ediyorum..bi önceki rapordaki rapalalr yüzüyormu dalıp çıkyormu onu merak ettim...daha balık yakalarsın sen kapatma sezonu.20 bölümüde çek sonra kapat.helal olsun sana ne olursa olsun balığı çıkarıyosun denizden...saygılar..rastgele..

Ozan busene balık gerçekten tuhaf. birgün var diğer gün yok. Hemen bitmez belki ama bu soğuktan sonra kıyılarda pek balık kalmaz. belki bir ihtimal bisüre daha derin sulardan açıktan gelebilir rapalaya veya çapariye. önceki raporumda 2 rapala kullandım. maria olan dalan tip, yo-zuride asılı kalan tip. o gün balık çılgın gibiydi. herşeye saldırdı ama çok kısa sürdü. sular soğuduğu için galiba balık akşamüstü derinlerden çıkıp kıyıları yem için yoklayıp hemen derin suya geri dönüyor. suda da yem olmadığı için kalmıyor kıyıda.
balığı çıkarıyorum ama sabahtan öğlene kadar devamlı at-çek yaparak. o yüzden yoruluyorum ve dayanamayıp öğlen kaçıyorum eve

bugün yanımda bir çelebi vardı. atçek güzel balık aldı. aynı suya atıyoruz nasıl bukadar farketti hayret ettim.
Sanada rastgelsin. Saygılar
Yorumları: 2,649
Konuları: 156
LeVrEkCi yazdı:birol ozanın sorusunu bende merak ettim kurşunsuz kullandıgın yozuri kristal minnow 9 cm olan rapala dalan serimiydi yüzen serimiydi.
kurşunsuz kullandıgına göre dalan dır diyeceğim ama merak ettim?
Nihat yo-zuri crystal minnow'un suspending (asılı kalan ) modeliydi. yani belli bir derinliğe kadar dalıyor. çekmeyi bırakınca o derinlikte kalıyor. dalan tip değil yani. balık zaten suyun üstünde geziniyordu. o yüzden dalan- yüzen farketmedi.
onuda dünkü avımda koparttım

rapalalarım ciddi oranda azaldı. kışın takviye etmem lazım. fırdöndü koptu atarken. birdaha kalitesiz o sarı fırdöndülere tövbe!
bende güzel yozuriler var maria da varda zaman yok haftaya bakacagım artık pazar gününden itibaren havalara baglı olarak takılırım kısmetse.
bu arada dün istinye ido yanı bir balık yapmış çapariyle müthiş çinekop istavrit karışık balık almışlar.babamın dükkan istinyede orada otururken tanıdıkları görmüş koşa koşa gitmişler balık tutmaya.olta takımlarını dün istedi hepsini aldı arabasına