22-10-2009, 23:50
aygroup yazdı:Sataşmayın Arkadaşıma...
Ahmet abi biliyorsun meyva veren ağacı taşlarlarmış
ÇORLUDAN SELAMLAR 1962
Trofe Kavramı
|
22-10-2009, 23:50
aygroup yazdı:Sataşmayın Arkadaşıma... Ahmet abi biliyorsun meyva veren ağacı taşlarlarmış
ÇORLUDAN SELAMLAR 1962
23-10-2009, 00:01
eşref sürek yazdı:Ahmet abi biliyorsun meyva veren ağacı taşlarlarmıştesekkurler Esref..sagolasin Huseyin`de(araphuso)kacti okusun bu msj`i ![]()
23-10-2009, 00:02
Sevgili Ahmet abi,
Dediğiniz gibi trofe; kara avlarında avlanabilecek, büyük ve belirgin özellikleri olan hayvanları vurmakdır. Bir çok sözlükte de bu şekilde yazıldığını görebiliriz. Amerika'da “trofe” olarak değil “Trophy fish” olarak büyük balık avlarında kullanılıyor. Bu şekilde bir çok yabancı sitede geçiyor. Tam türkçesi bulunabilir mi? Düşünmek lazım. Bir de şunu demeden geçemeyeceğim; Daha sahte balık kelimesine bile "rapala" diye marka ile tabir kullanırken, trofeyi çözmek biraz hayal gibi maalesef...Ama türkçe karşılıklarını biz geliştirmezsek, birilerinin doğruları ve yanlışları yerleşip genelekselleşiyor, kabul görüyor. Güzel bir konuya değinmişsiniz.Tebrik ederim ![]()
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)
Ava ve avına saygı duyan tüm dostlara rastgele...
23-10-2009, 00:07
fish or die yazdı:amatörün trofe kavramını rauf abi alt üst etti orfozla İyi hoşda Murat,isparozla kupesin trofesini nasıl yakalayacağız ![]() ![]()
Bornova - izmir
23-10-2009, 00:14
orhanekmekci yazdı:İyi hoşda Murat,isparozla kupesin trofesini nasıl yakalayacağızbenim son konumdaki gibi yaparsiniz ![]()
23-10-2009, 15:33
Ahmet abı guzel bır konu acmıssın .
Kıyıdan bunları yakalamak bıraz zor . Bızım burada yakaladıgımız en buyuk balık oda Balon balıgı ![]() Trofe olarak gecermı ??? Saygılarımla,
23-10-2009, 16:12
Bana görede her balık için farklı boy ve kg olarak değerlendirilmeli diyorum..3 kg ve üzeri her balık trofe sayılamaz diyorum..
Örnek: 3 kg ve üzeri Alabalık tutan varmıdır tabiiki doğal alabalıktan bahsediyorum.. Tabii bueradaki bütün arkadaşların görüşünede saygım sonsuzdur.. Ahmet abi paylaşım için teşekkürler..
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
23-10-2009, 16:43
Sevgili Ahmet
Doğru ve güzel anlatımın icin teşekkürler. Amerikan av ve balıkcılık dergilerinin en eski müdavimlerinden birisi olarak tespitlerinin tamamen doğru olduğunu söyleyebilirim.Bu dergilerde balıklar icin eskilerde Trophy kelimesi kullanılmıyor olsada son senelerde iri ve güzel bir balık icin bu kelime kullanılır olmuştur. Bizlerde esinlenerek kullanır olduk,yakışmaktadırda bence. Sevgiyle kal.
24-10-2009, 00:08
yycolak yazdı:haydi gelde bunlara trofe deme Hakikaten bu rauf ağabey tüm hedeflerimizi yerle bir etti.. ![]() ![]() Yalçın...Bir trofe de senden bekliyoruz..Sevgiler...
24-10-2009, 00:09
fish or die yazdı:amatörün trofe kavramını rauf abi alt üst etti orfozla Evet Murat...Bir önceki mesajda da Yalçına aynı şeyi söyledim..İşimiz zor.. Sevgiler... |
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|