Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trofe Kavramı
aygroup yazdı:Sataşmayın Arkadaşıma...HappyHappySiyirdim

Ahmet abi biliyorsun meyva veren ağacı taşlarlarmış
ÇORLUDAN SELAMLAR 1962

Bul
eşref sürek yazdı:Ahmet abi biliyorsun meyva veren ağacı taşlarlarmış
tesekkurler Esref..sagolasin
Huseyin`de(araphuso)kacti okusun bu msj`iSiyirdim
Bul
Sevgili Ahmet abi,
Dediğiniz gibi trofe; kara avlarında avlanabilecek, büyük ve belirgin özellikleri olan hayvanları vurmakdır. Bir çok sözlükte de bu şekilde yazıldığını görebiliriz.
Amerika'da “trofe” olarak değil “Trophy fish” olarak büyük balık avlarında kullanılıyor. Bu şekilde bir çok yabancı sitede geçiyor. Tam türkçesi bulunabilir mi? Düşünmek lazım.
Bir de şunu demeden geçemeyeceğim; Daha sahte balık kelimesine bile "rapala" diye marka ile tabir kullanırken, trofeyi çözmek biraz hayal gibi maalesef...Ama türkçe karşılıklarını biz geliştirmezsek, birilerinin doğruları ve yanlışları yerleşip genelekselleşiyor, kabul görüyor.
Güzel bir konuya değinmişsiniz.Tebrik ederimAlkis
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)

Ava ve avına saygı duyan tüm dostlara rastgele...
Bul
fish or die yazdı:amatörün trofe kavramını rauf abi alt üst etti orfozla Siyirdim şimdi ne tutsak minik gelecek Happy ahmet abi güzel bir konu güzel detaylar. bence 3-4 kg bir balık her amatöre trofe sayılır.

İyi hoşda Murat,isparozla kupesin trofesini nasıl yakalayacağızSiyirdimHappy
Bornova - izmir
Bul
orhanekmekci yazdı:İyi hoşda Murat,isparozla kupesin trofesini nasıl yakalayacağızSiyirdimHappy
benim son konumdaki gibi yaparsinizBobo
Bul
Ahmet abı guzel bır konu acmıssın .

Kıyıdan bunları yakalamak bıraz zor .
Bızım burada yakaladıgımız en buyuk balık oda Balon balıgı Siyirdim
Trofe olarak gecermı ???

Saygılarımla,
Bul
Bana görede her balık için farklı boy ve kg olarak değerlendirilmeli diyorum..3 kg ve üzeri her balık trofe sayılamaz diyorum..

Örnek: 3 kg ve üzeri Alabalık tutan varmıdır tabiiki doğal alabalıktan bahsediyorum..

Tabii bueradaki bütün arkadaşların görüşünede saygım sonsuzdur..

Ahmet abi paylaşım için teşekkürler..
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
Sevgili Ahmet
Doğru ve güzel anlatımın icin teşekkürler.
Amerikan av ve balıkcılık dergilerinin en eski müdavimlerinden birisi olarak tespitlerinin tamamen doğru olduğunu söyleyebilirim.Bu dergilerde balıklar icin eskilerde Trophy kelimesi kullanılmıyor olsada son senelerde iri ve güzel bir balık icin bu kelime kullanılır olmuştur.
Bizlerde esinlenerek kullanır olduk,yakışmaktadırda bence.
Sevgiyle kal.
Bul
yycolak yazdı:haydi gelde bunlara trofe deme
başka ne denir be abi
baksana arkadaşlar boyları kadar balıklar yakalamış
birde rauf abi gelirse bak şenliğe
ama kara avcılığındaki yazıların çok doğru
o da benim ilgi alanıma girmiyor
kanlı işleri pek sevmiyorum

Hakikaten bu rauf ağabey tüm hedeflerimizi yerle bir etti..AlkisKeşke daha önceden ayağını kaydırsaydık..Siyirdimİşin yoksa şimdi balık ara hayatın boyunca..

Yalçın...Bir trofe de senden bekliyoruz..Sevgiler...
Bul
fish or die yazdı:amatörün trofe kavramını rauf abi alt üst etti orfozla Siyirdim şimdi ne tutsak minik gelecek Happy ahmet abi güzel bir konu güzel detaylar. bence 3-4 kg bir balık her amatöre trofe sayılır.

Evet Murat...Bir önceki mesajda da Yalçına aynı şeyi söyledim..İşimiz zor..

Sevgiler...
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi