Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Büyük beyaz ve sularimiz
merttekol yazdı:berkan abi balık bir zamanlar marmaranın yerli balığıymış.zamanında bende ilk başta araştırırken inanamamıştım.orkinos oltalarına binerlermiş.şuan için hala prens adası etrafında raporlamalar olabiliyor.hayvanın şuan genel diyeti yunus.artı geçiş balıklarıyla özellikle orkinosla besleniyor.dahada derin raporlamaları bildireceğim.yeterki bu konunun meraklıları olsun sitemizde

Doğrudur, olabilir.. bir zamanlar Kılıç ta Marmara Denizinin balıklarından biriydi, eniştem ve dedem gençliklerinde Marmara Adası civarında az mı Kılıç avlamışlar, hem de teknelerin önüne kurdukları uzun kalas iskelelere oturup elleriyle zıpkın (mızrak) atarak.. hatta bunun filmi bile çekilmişti, başrolde de sanırım Tarık Akan oynuyordu.. Hatta belirli bir boyun altındaki kılıç balıkları fazla para etmediği için onları satmaz kendilerine ayırırlarmış.. annem anlatırdı sabah kahvaltısında bile kılıç şiş yerlermiş, bense daha tadını bile bilmiyorum, kısmete bak ya Mahcup
Hatta Marmara'da bir zamanlar fok da olduğu söyleniyor, araştırmadım, ne kadar doğru bilemiyorum ama fokların da büyük beyazların menüsünde olduğunu biliyorum Smile
bir tutkudur balık tutmak..
Bul
berkan abi fokların özellikle akdeniz foklarının beyazların menüsündeki yerini çok araştırdım.ülkemizdeki fok popülasyonu çok ama çok az şuan.ülkemizde ve akdenizde yakalanan beyazların karnından çıkanlar ağırlıkla yunus ve iri mürekkep balıklarıyla orkinos özellikle.keşke eski denizlerimiz eski bereket olsada beyaz da bunları kovalasa.eski güzelmiş abi
Bul
Ya böyle şeye aşık olunurmu allahtan tatlısularda yok bunlardan SmileSmile
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
Uzun_ahmet yazdı:Ya böyle şeye aşık olunurmu allahtan tatlısularda yok bunlardan SmileSmile

Aman abi orda da pirana falan olabilir Hi
Bul
Ben beyazlarla ilgilenmiştim bi ara, hala da onlarla ilgili belgeselleri keyifle izlerim.. hatta NGC'de köpekbalığı adamlar diye bir belgesel dizi var, çok keyifli.. Hatta bir ara köpekbalıklarının dinozorlar devrinden akrabaları olan Megalodon'lar çok ilgimi çekmişti, günümüzde hala derin sularda var olup olamayacaklarını düşünüp durmuştum bi ara.. ama senin kadar araştırmadım tabi, belgeseli çıkarsa keyifle izliyorum ama.. Gulumse
Bul
Bir megalodon diş fosili:

[Resim: Megalodon-3.jpg]

Balığın büyüklüğü tasavvur edebilmek açısından Smile
Bul
Bir de şöyle birşey var tabi Smile

[Resim: Steve_in_BIGGEST_jaws_B___W.jpg]
Bul
Mert bey,bizi bu konuda aydınlattığınız için teşekkür ederim.kendi adıma ben Türkiye sahillerinde beyaz köpekbalığı olduğunu bilmiyordum hatta türkiyede köpekbalığı saldırıları olduğunuda bilmiyordum sayenizde öğrenmiş oldum.sanırım küresel ısınmadan dolayı artık büyük beyazlar sularımıza girmeye başladı dikkat etmek lazım.Nayirolamaz
LİMİT ALTI BALIKLARI ALIKOYMAZ DENİZE İADE EDERSEK BALIĞA GİTTİĞİMİZDE ZAMANIMIZI BALIK ARAMAKLA DEĞİL BALIK AVLAMAKLA GEÇİREBİLİRİZ...
Bul
korhan abi bu balık bizim sularımızda çok uzun zamandan beri var.mitolojik adları var.mesela yunanlılar bu balığa büyük lamia canavarı derlermiş eskiden.ha megalodon devrine gidersek köpekbalıkları dünya denizlerinden hiç eksik olmamış.megalodon büyük beyazın büyük büyük büyük dedesi konumundaHappybizim sularımızda kaplan köpekbalığıda mevcut.süveyş kanalından akdenize geçiş yaptıkları tahmin ediliyor.2 rapor var biri iskenderundan biride mersinden
Bul
merttekol yazdı:yalçın abi gökovanın boncuk koyunun zararsızlarından bahsetmiyorum.beyazlar bu bölgedede kimizaman gözükebiliyor. yunan adalarında son 25 yıl içinde ölümcül saldırılar var.ama tarihi bir yaklaşıma girersek adalarda şugüne kadar 9 önemli vaka var

bende onlardan bahsetmedim.lagos bırakmalarına saldıran hatta yolanlardan bahsediyorum.o bölge balıkçılarının anlattıklarına göre hala yılın belirli zamanlarında ziyaretlerini sürdürüyorlarmış.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi