Yorumları: 7,454
Konuları: 123
Lakerda yazdı:Sevgili Bahadır,raporlarını okumaya doyamıyorum.Okuyormuyum naklen yayın mı izliyorum...İnan senin raporların okuyanı olayın içine çekiyor ve yaşatıyor..
Anneler gününde anne ile balık avı da ayrı bir güzellik.Tebrikler..Kofana için de tebrikler..

Sevgili Mehmet abi,
Güzel iltifatlarınız için teşekkür ederim. Ne mutlu siz dostları o anlara ortak edebilmişiz. Sizlere de keyifli ve bereketli avlar diliyorum. Rastgelsin.
Sevgi ve selamlarımla...
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)
Ava ve avına saygı duyan tüm dostlara rastgele...
ALTAYLI yazdı:Abicim, bu paylaşım bence yılın en iyisi olacaktır. Muhteşemsiniz...Yaşamınız boyunca anımsayacak ve tebessümleriniz eksik olmayacaktır. Kutluyorum kardeşim  76:
Sevgili Ercan abi,
Güzel ve teşvik edici sözlerin için teşekkür ederim. Ne mutlu bizlere. Sizlere de keyifli ve bereketli avlar diliyorum. Rastgelsin.
Sevgi ve selamlarımla...
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)
yycolak yazdı:yazacak bir şey yok bahadırcım.allah içinize sindirsin.anacığının ellerinden öperim.tebrikler.harikasınız.
Sevgili Yalçın abim,
Güzel sözlerin ve dileklerin için teşekkür ederiz. Gülen yüzünden gülücüklerin eksik olmaması dileklerimle.
Sevgi ve selamlar...
bucalıfikret yazdı:bahadır raporunu zevkle okudum eline sağlık ikinci rovanş harika olmuş tebrikler annenin ellerinden öperim.   
Sevgili Fikret abi,
Keyif almana sevindim. Güzel dileklerin için teşekkür ederim.
Daha keyifli avlar sizlerin olsun.
Sevgi ve selamlarımla...
Avcı Altan yazdı:muhteşembir paylaşım, emeginize elinize saglık, ayrıca afiyet olsun
Sevgili Altan,
Beğenmenize sevindim. Çok teşekkür ederim.
Sizlere de bereketli ve keyifli avlar dilerim.
Sevgi ve selamlarımla...
Salih Reis yazdı:Bahadır kardeşim canı gönülden tebrikler,
annemizin ellerinden öperim, 
süper bir anlatım ve paylaşım  
bu aralar sırtıya ara vermiştim, dipte de balık yok diye hafta sonu hava güzel olmasına rağmen tembellik yaptım.
senden öğrenmemiz gereken çok şey var demekki.
daha güzelleride rastgelsin. 
Sevgili Salih Reisim,
Teşekkür ederiz. Bu aralar Nihat'ın da dediği gibi sırtılamak lazım, aman ara verme.
Estağfurullah benden öğrenilecek sadece mera olabilir ki, daha önce konuşmuştuk. Yoksa sırtıcılığını biliyoruz 
En kısa zamanda görüşelim.
Sevgi ve selamlarımla...
orhanekmekci yazdı:Annenin şansına havada nefismiş,birde balığı tekneye alsaymışsınız biz sırtıcılar için balıkcı ağları tam bir kabus
Aykutla çıktığınız avda adrenal dolu gelen balık annenin yüzünü güldürmeye yetmiş keyifli paylaşımın için son resimde nefis,afiyetler olsun
Sevgili Orhan abicim,
Teşekkür ederiz. Dediğin gibi balıçı ağları tabiri caizse avın içine ediyorlar. Balık nasıl anlıyorsa ağ bölgesinde kesinlikle yok.
Hepsinden güzeli, son karedeki gibi sevdiklerimizle birlikte  boğmak(Ercan abinin deyimiyle  )
Sevgi ve selamlar...
LeVrEkCi yazdı:bahadır baştan sona zevkle okudum ve seyrettim valideye çok güzel bir hedye olmuş seninde yazdıgın gibi balık olmuş olmamış beraber geçirilen zaman harika olmuş 
kofanaya gelince 2kg kofana tutmak öyle çok kolay bişey değildir ciddi zordur ki size birkaçkez denk gelmesi orada bol olduguna işaret ve bence denemelere devam etmeniz iyi olacaktır.kofana için nacizane önerim vurdugu anda kamışı bırakıp elle çekmeniz daha iyi olur kamış esneyeceği için balığı levrek gibi çekemezsiniz.denizlerin kralı olan kofana çok hırçın vede kuvvetlidir.kepçelemeye gelmez ancak 3-4 kg üstünü mecburen kepçelemeniz gerekir.
bu mayıs balığını tuttunuz tuttunuz agustos ve eylülde rapalaya gelmezler acak canlı isterler.ayrıca eylüldeki kofana bunun 5 misli daha hırçın vede kuvvetli olurlar.
mayıs balığı genelde havyarlı oldugu için daha kolay suniye gelir daha kolay yakalanırlar.
bu arada bu aylardaki balıklar raglou yada gelir.
valideyle ve dostla geçen zaman harika,kaçan ve tutulan balıklar harika,o balıkla aynı sofrada olmak harika.maşallahın var dostum tek kelimeyle harikasın  
Sevgili Nihat,
Beğenmene sevindim Dostum. Umarım en kısa zamanda daha güzelleri senin oltanı ziyaret eder ve bizde keyifle okuruz.
Bilgiler için özellikle teşekkürler. Bu tür tecrübe bilgileri çok değerli. Söylediklerin ışığında sana bir kaç soru sormak isterim;
1- Elle çekmek daha zor olmayacak mıdır? Benim tecrübem; ilk yakalandığında misina geriliyor, daha sonra su üstü sıçrama ve hızla bize doğru yüzüyor. Bize yüzme sırasında 1 turda 80-90cm saran makaramla hızına yetişmekte zorlandım desem yeri var. Bu yüzden kamış+makina ile daha rahat olmaz mı?
2- 3-4 kg'lık kofanaya kadar salla sırt almak doğru demek ki. Ama 3-4kg'lık nasıl kepçelenir? Pek yorulacak balık gibi değil. Siz nasıl kepçeliyorsunuz? Bilmediğimiz bir yöntem var mı, yoksa denk getirip kepçelemeye mi çalışacağız?
Tespitinde haklısın, yaptığım otopside midesi boştu ve bir miktar havyar vardı. Bu arada Ragot raglou'yla da bu merada daha önce av yapmış. Deneyeceğim. Canlı yemde sanırım zargana çekmek gerekir.
Tekrar teşekkürler Dostum.
Sevgi ve selamlarımla...
Krizoberill yazdı:Bahadır bey harika bir anlatımınız la birlikte bende sanki sizlerle birlikte o anı yaşamış gibiyim.. elinize sağlık...
Sevgili Ahmet,
Sizleri o anlara ortak edebildiysek ne mutlu.
Daha bereketli ve keyifli avlar sizlerin olsun. Rastgele.
Sevgi ve selamlarımla...
|