Yorumları: 242
Konuları: 22
orhanekmekci yazdı:Paylaşım ve bilgilendirme için teşekkürler
bugünler Sparus aurata zamanı
bol şanslar dilerim.Rasgele.
Sevgili Orhan hocam, yorumun için teşekkürler.Seninde dediğin gibi Latince adı Sparus aurata olan yani bizlerin de Çupra diye tanımladığımız benim Al yanaklı kalın dudaklı yarim diye tanımladığım bu asil balığın güneye göçü başlamıştır diye düşünüyorum.Çünkü İlk yağmurlar başladı.Bu balık ilk yağan yağmurlar ile yavaş yavaş güneye göç etmeye başlar.
Gel gelelim, kallavi diye tanımladığımız trofelikler genelde İzmir Aliağa/İzmir Foça taraflarında daha çok görülüyor. Yani İzmir in Kuzey tarafları.İzmir Çeşme yarım adası içlerine (balıklıova-gerence-Mersinkoy) kadar pek girmiyor.Ya da ben fakire hiç denk gelmedi.
Yorumları: 12
Konuları: 3
Harika bir paylaşım... Teşekkürler İshak Bey, ellerinize sağlık!
[COLOR="Black"]Erol Safak
1961 / İstanbul[/COLOR]
Yorumları: 32
Konuları: 2
sevgili İshak abim verdiğiniz birbirinden değerli ve güzel bilgiler için çok teşekkürederim . levreğin en verimli oldugu dönemde bu bilgileri dikkate alanlar güzel balıklar alaabilirler . benim size bir kaç sorum olacak . bulundugum yerde tatlı su ile denizin birleştiği bir nokta var ve kumluk bir bölge . bu tip bölgelerde levrek olma ihtimali nedir ? böyle bir bölgede levrek avlamanın en verimli şekli ne olabilir .
saygılar . . . .
Hakan ÇETİNKAYA Yaş : 33 Yer : Yalova
Ne Mutlu Türküm Diyene
Yorumları: 3
Konuları: 1
İshakbey, öncelikle iyi günler.
Anlatımınız benim gibi ultra acemiler için oldukça faydalı.
Acaba kullandığınız olta ve motorun markasını yada önerinizi alabilirmiyim.
Yorumları: 368
haakaan yazdı:sevgili İshak abim verdiğiniz birbirinden değerli ve güzel bilgiler için çok teşekkürederim . levreğin en verimli oldugu dönemde bu bilgileri dikkate alanlar güzel balıklar alaabilirler . benim size bir kaç sorum olacak . bulundugum yerde tatlı su ile denizin birleştiği bir nokta var ve kumluk bir bölge . bu tip bölgelerde levrek olma ihtimali nedir ? böyle bir bölgede levrek avlamanın en verimli şekli ne olabilir .
saygılar . . . .
merhaba yardımcı olmak isterim.
tabikide kıta farkı ve yer farkı olabılır ama genel olarak tespit ettiğim ise şudur levrekte en verim aldığım sistem sardalye kıbrıstır. bu şekilde levrek dısında balıklarda yakalayabilirsin.7 iğneli 4-5 bırakma yap çan bağlama bir kağıt parçası bağla (ses çıkarmaması için) haraket ettiğinde hemen vurma bekleki iğneler otursun o oynadıkça 4-5 saniye sonra cekebilirsin. hiç verim alamaz isen farklı bir avlak bölgesi mesela sıgda avlanıyorsan bıraz daha derin derin ise biraz daha sığ ama oldukça sessiz olmalı konusmamalısın ve sigara bile içmemelisinsigaraya dokundugun ellerin ile yeme temas eder isen sıkıntı yaşarsın.aksam 21:00den gece 01.00 arası ve sabaha karsı 04:00 07:00 arası en guzel verim aldıgım sular bu sekilde yakaladığım levrek sayısı çok fazladır iyi avlar denemede fayda vardır herzaman. misina kalınlığı 30lugu geçmemelidir.
[SIZE="5"]Sportif balıkçılık, canlı topla tenis oynamaya benzer.[/SIZE]
Yorumları: 44
Konuları: 3
SpinAvcısı yazdı:merhaba yardımcı olmak isterim.
tabikide kıta farkı ve yer farkı olabılır ama genel olarak tespit ettiğim ise şudur levrekte en verim aldığım sistem sardalye kıbrıstır. bu şekilde levrek dısında balıklarda yakalayabilirsin.7 iğneli 4-5 bırakma yap çan bağlama bir kağıt parçası bağla (ses çıkarmaması için) haraket ettiğinde hemen vurma bekleki iğneler otursun o oynadıkça 4-5 saniye sonra cekebilirsin. hiç verim alamaz isen farklı bir avlak bölgesi mesela sıgda avlanıyorsan bıraz daha derin derin ise biraz daha sığ ama oldukça sessiz olmalı konusmamalısın ve sigara bile içmemelisinsigaraya dokundugun ellerin ile yeme temas eder isen sıkıntı yaşarsın.aksam 21:00den gece 01.00 arası ve sabaha karsı 04:00 07:00 arası en guzel verim aldıgım sular bu sekilde yakaladığım levrek sayısı çok fazladır iyi avlar denemede fayda vardır herzaman. misina kalınlığı 30lugu geçmemelidir.
Koray merhaba şu sardalya kıbrıs nasıl yapılır bu konuyu biraz açabilirmisin ayrıntılı olarak bizlere
OZAN ELGİN BUCA/İZMİR
USTA BALIKÇI OLMAK İÇİN ÖNCE DENİZE VE YAVRU BALIĞA SAYGIYI ÖĞRENMEK GEREKİR
haakaan yazdı:sevgili İshak abim verdiğiniz birbirinden değerli ve güzel bilgiler için çok teşekkürederim . levreğin en verimli oldugu dönemde bu bilgileri dikkate alanlar güzel balıklar alaabilirler . benim size bir kaç sorum olacak . bulundugum yerde tatlı su ile denizin birleştiği bir nokta var ve kumluk bir bölge . bu tip bölgelerde levrek olma ihtimali nedir ? böyle bir bölgede levrek avlamanın en verimli şekli ne olabilir .
saygılar . . . .
Abisi Levrek avlamak için bir çok yol,yöntem var...Tekneden sabah ve akşam suyunda sırtı ile sahte gezdirmek.Veya Canlı balık ile bırakma yapmak.Veya at çek denilen tarz ile çalışmak.Veya dip kıbrıs deniilen sistem ile deneme yapmak.Vs...Tüm bunlar ile levrek alınabilir emin ol.
Benim sistemim ise klasik oltaya yem takım beklemek.;ş görüyor mu..Tabiki görüyor...Ama en büyük handikabı son derece azim ve sabır gerektiriyıor.