Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kıyıdan yemli takım ile Levrek avcılığı...
orhanekmekci yazdı:Paylaşım ve bilgilendirme için teşekkürlerAlkisbugünler Sparus aurata zamanıGulumsebol şanslar dilerim.Rasgele.

Sevgili Orhan hocam, yorumun için teşekkürler.Seninde dediğin gibi Latince adı Sparus aurata olan yani bizlerin de Çupra diye tanımladığımız benim Al yanaklı kalın dudaklı yarim diye tanımladığım bu asil balığın güneye göçü başlamıştır diye düşünüyorum.Çünkü İlk yağmurlar başladı.Bu balık ilk yağan yağmurlar ile yavaş yavaş güneye göç etmeye başlar.

Gel gelelim, kallavi diye tanımladığımız trofelikler genelde İzmir Aliağa/İzmir Foça taraflarında daha çok görülüyor. Yani İzmir in Kuzey tarafları.İzmir Çeşme yarım adası içlerine (balıklıova-gerence-Mersinkoy) kadar pek girmiyor.Ya da ben fakire hiç denk gelmedi.Smile
Albatros-gr yazdı:detayli bilgiler..videolu aciklamali paylasim icin tesekkurler Ishak..Alkis
burada da lodos havarda kiyidan kis aylarinda levrek aliyorlar...
pasalar cok guzel afiyet olsunSeerf
daha da buyuklerine
rastgele

Uzun_ahmet yazdı:İshak bey paylaşımınız bir harika levrek avcılarına faydalı olacağına inanıyorum..Alkis

Cümlemize gönlümüzdeki avların denk gelmesi dileği ile yorum ve fikir beyanlarınız için teşekkürler.Smile
Torik Orhanbaba yazdı:Tek kelime ile mükemmel bir av ve levrekler, tebrikler sevgili İshak kardeşim.Alkis Sevgiler hoşça kal.GulumseSeerf

Cahit Acun yazdı:Sevgili kardeşim,dostum çok güzel bir ava imza atmışsın.Anlatımında,bilgilendirmen de av kadar güzel.Ellerine emeğine sağlık.Sevgiler..

Değerli abilerim, yorumlarını için teşekkürler.Sizleri seviyor ve can ı yürekten ellerinizi öpüyorum.

İyi ki, varsınız.İyi ki sizleri tanımışım.Smile
ANTALYALI07 yazdı:ishak abi gerek güzel anlatımınız,gerek anlatımda kullandığınız fotoğraflarla bir konu bu kadar güzel anlatılırdı,çok zevkle okudum.bilgilerinizi bizlerle paylaştığınız için çok teşekkürler.elinize emeğinize sağlık.gün gelir inşallah birlikte olta atma fırsatımız olur.saygılar sevgiler abicim.
Sevgili Aytekin, yorumun ve güzel sözlerin için teşekkürler.Bir gün bir deniz kenarında beraber olta atmak dileği ile rastgele.Smile
nihatkr yazdı:Bu güzel bilgilendirme için teşekkürler.Alkis

Nihat ım cümlemize rastgele.
bill74 yazdı:Ishak abi bu güzel bilgiler ve video icin cok tesekkürler. Ben at-cek ile avlaniyorum fakat yanima senin kullandigin gibi bir takim alip götürecegim. Rastgele...AlkisAlkisAlkis

Nihat, yemli takımı yemle ve denize at,Sen yine at-çek stiline devam et.Bakarsan yemliye de bir şey yapışır ve o da avın bonusu olur belki.Neden olmasın değil mi ?
Harika bir paylaşım... Teşekkürler İshak Bey, ellerinize sağlık!
[COLOR="Black"]Erol Safak
1961 / İstanbul[/COLOR]
Bul
sevgili İshak abim verdiğiniz birbirinden değerli ve güzel bilgiler için çok teşekkürederim . levreğin en verimli oldugu dönemde bu bilgileri dikkate alanlar güzel balıklar alaabilirler . benim size bir kaç sorum olacak . bulundugum yerde tatlı su ile denizin birleştiği bir nokta var ve kumluk bir bölge . bu tip bölgelerde levrek olma ihtimali nedir ? böyle bir bölgede levrek avlamanın en verimli şekli ne olabilir .
saygılar . . . .
Hakan ÇETİNKAYA Yaş : 33 Yer : Yalova
Ne Mutlu Türküm Diyene
Bul
İshakbey, öncelikle iyi günler.
Anlatımınız benim gibi ultra acemiler için oldukça faydalı.
Acaba kullandığınız olta ve motorun markasını yada önerinizi alabilirmiyim.
Bul
haakaan yazdı:sevgili İshak abim verdiğiniz birbirinden değerli ve güzel bilgiler için çok teşekkürederim . levreğin en verimli oldugu dönemde bu bilgileri dikkate alanlar güzel balıklar alaabilirler . benim size bir kaç sorum olacak . bulundugum yerde tatlı su ile denizin birleştiği bir nokta var ve kumluk bir bölge . bu tip bölgelerde levrek olma ihtimali nedir ? böyle bir bölgede levrek avlamanın en verimli şekli ne olabilir .
saygılar . . . .

merhaba yardımcı olmak isterim.

tabikide kıta farkı ve yer farkı olabılır ama genel olarak tespit ettiğim ise şudur levrekte en verim aldığım sistem sardalye kıbrıstır. bu şekilde levrek dısında balıklarda yakalayabilirsin.7 iğneli 4-5 bırakma yap çan bağlama bir kağıt parçası bağla (ses çıkarmaması için) haraket ettiğinde hemen vurma bekleki iğneler otursun o oynadıkça 4-5 saniye sonra cekebilirsin. hiç verim alamaz isen farklı bir avlak bölgesi mesela sıgda avlanıyorsan bıraz daha derin derin ise biraz daha sığ ama oldukça sessiz olmalı konusmamalısın ve sigara bile içmemelisinsigaraya dokundugun ellerin ile yeme temas eder isen sıkıntı yaşarsın.aksam 21:00den gece 01.00 arası ve sabaha karsı 04:00 07:00 arası en guzel verim aldıgım sular bu sekilde yakaladığım levrek sayısı çok fazladır iyi avlar denemede fayda vardır herzaman. misina kalınlığı 30lugu geçmemelidir.
[SIZE="5"]Sportif balıkçılık, canlı topla tenis oynamaya benzer.[/SIZE]
Bul
SpinAvcısı yazdı:
merhaba yardımcı olmak isterim.

tabikide kıta farkı ve yer farkı olabılır ama genel olarak tespit ettiğim ise şudur levrekte en verim aldığım sistem sardalye kıbrıstır. bu şekilde levrek dısında balıklarda yakalayabilirsin.7 iğneli 4-5 bırakma yap çan bağlama bir kağıt parçası bağla (ses çıkarmaması için) haraket ettiğinde hemen vurma bekleki iğneler otursun o oynadıkça 4-5 saniye sonra cekebilirsin. hiç verim alamaz isen farklı bir avlak bölgesi mesela sıgda avlanıyorsan bıraz daha derin derin ise biraz daha sığ ama oldukça sessiz olmalı konusmamalısın ve sigara bile içmemelisinsigaraya dokundugun ellerin ile yeme temas eder isen sıkıntı yaşarsın.aksam 21:00den gece 01.00 arası ve sabaha karsı 04:00 07:00 arası en guzel verim aldıgım sular bu sekilde yakaladığım levrek sayısı çok fazladır iyi avlar denemede fayda vardır herzaman. misina kalınlığı 30lugu geçmemelidir.

Koray merhaba şu sardalya kıbrıs nasıl yapılır bu konuyu biraz açabilirmisin ayrıntılı olarak bizlere
OZAN ELGİN BUCA/İZMİR

USTA BALIKÇI OLMAK İÇİN ÖNCE DENİZE VE YAVRU BALIĞA SAYGIYI ÖĞRENMEK GEREKİR
Bul
haakaan yazdı:sevgili İshak abim verdiğiniz birbirinden değerli ve güzel bilgiler için çok teşekkürederim . levreğin en verimli oldugu dönemde bu bilgileri dikkate alanlar güzel balıklar alaabilirler . benim size bir kaç sorum olacak . bulundugum yerde tatlı su ile denizin birleştiği bir nokta var ve kumluk bir bölge . bu tip bölgelerde levrek olma ihtimali nedir ? böyle bir bölgede levrek avlamanın en verimli şekli ne olabilir .
saygılar . . . .

Abisi Levrek avlamak için bir çok yol,yöntem var...Tekneden sabah ve akşam suyunda sırtı ile sahte gezdirmek.Veya Canlı balık ile bırakma yapmak.Veya at çek denilen tarz ile çalışmak.Veya dip kıbrıs deniilen sistem ile deneme yapmak.Vs...Tüm bunlar ile levrek alınabilir emin ol.

Benim sistemim ise klasik oltaya yem takım beklemek.;ş görüyor mu..Tabiki görüyor...Ama en büyük handikabı son derece azim ve sabır gerektiriyıor.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  (KEFAL) Kıyıdan Avlanma Tekniklerimiz 4 Boğaziçi 30 12,918 30-06-2016, 04:45
Son Yorum: nurideniz34
  (ÇİNEKOP) Kıyıdan Avlanma Tekniklerimiz 1 Boğaziçi 51 14,981 30-06-2016, 04:43
  Kıyıdan balık avı teknikleri ve malzemeleri LeVrEkCi 8 2,897 30-06-2016, 04:41
  Antalya kıyıdan musmusti 13 4,070 19-03-2013, 11:35
Son Yorum: DeLi_KuRT
  izmir kıyı avcılığı tculas 14 3,453 14-01-2013, 15:01
Son Yorum: Salih Reis
  KIYIDAN AT-ÇEK poseydon 12 6,035 17-12-2012, 15:26
Son Yorum: ANTALYALI07
  Kıyıköy yer- takım bilgisi bigbossares 11 2,777 30-09-2012, 21:06
Son Yorum: Mufi
  Levrek avi için malzemeler ata_berk 23 4,966 16-09-2012, 21:37
Son Yorum: bill74
  kıyıdan levrek tutmak icin tuncaemre 21 8,751 05-08-2012, 23:10