Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
AV BELGESİ...
harslan1978 yazdı:benim belgem yok,nasıl alıyoruz?,çok evrak lazımmı?belgesi olmayan avlanamıyormu veya cezası varmı, çok soru sordum galiba ,

Tarım ve köyişleri bakanlığından alınacak belge amator balıkkcılık belgesi
Bul
buda türkiye deki saçmalıklardan bence.bir foto ve 10 ytl para.kimse sana soru sormuyor.sorumluluklarını anlatmıyor,belgeyi veriyor.diğer işlerimiz gibi görüntüde var,eğitim yok.belge olmadan avlanmanın cezası 800 ytl civarındaydı, değişmediyse.belgenizi alın.
Bul
alıcaz. almak lazım. rengimizi belli edelim en azından
Bul
arkadaşlar daha bugün teknenin yanına sahil koruma geldi ne belge sordu ne bir şey kaptana ehliyet sordu yangıntüpü ilk yardım çantası birde can simidi başka kimseye birşey sormadı benim belgem var ama yinede saçmalık yaptırım yok ceza yok en basidinden bilgilendirme yok iki resim 10 ytl para parayı ver kartı al parayı veren düdük çalar hesabı yani
Bul
RIFAT YAMAN yazdı:arkadaşlar daha bugün  teknenin yanına sahil koruma geldi  ne belge sordu ne bir şey kaptana ehliyet sordu yangıntüpü  ilk yardım çantası  birde can simidi  başka kimseye birşey  sormadı   benim belgem var ama  yinede saçmalık  yaptırım yok  ceza yok en basidinden  bilgilendirme yok  iki resim  10 ytl para parayı ver  kartı al  parayı veren düdük çalar hesabı yani

sevgili abilerim bu amatör balıkçı belgesini çıkartmalarının amacı belli devlet babanın kasasına para gitsin çevre ve canlılar kimsenin umrunda değil
Bul
gecen hafta yeniledim hatırlatma için teşekkürler
Bul
Arkadaşlar almak isteyen arkadaslar için biraz bilgi veriyim.Ben almadan once ınternette bıraz arastırdım.Bazı yerlerde 20 ytl , bazı yerlerde 30 ytl yazıyordu.Fakat gıttım ve 5 ytl ye aldım.Neyse Gereken evraklar ;
-2 adet resim
-Nufus cuzdanı fotokopısı
-İkametgah
-Dilekce ( orda gorevliler veriyo)
Ayrıca ordakı gorevlılere sorarsanız sorumluluklarınızı ve kuralları soylerler.istanbulda gürpınar'da ve çatalca'da var sanırım.Almak isteyenler olursa tarif ederim.Ayrıca gecen gun aldııgm bır habere gore arkadasımın teyzesının oglu belgesı olmadıgı ıcın 550 ytl ceza almıs.bunun gereklılıgını sız dusunun artık.Saygılar.
Bul
rusan yazdı:Arkadaşlar almak isteyen arkadaslar için biraz bilgi veriyim.Ben almadan once ınternette bıraz arastırdım.Bazı yerlerde 20 ytl , bazı yerlerde 30 ytl yazıyordu.Fakat gıttım ve 5 ytl ye aldım.Neyse Gereken evraklar ;
-2 adet resim
-Nufus cuzdanı fotokopısı
-İkametgah
-Dilekce ( orda gorevliler veriyo)
Ayrıca ordakı gorevlılere sorarsanız sorumluluklarınızı ve kuralları soylerler.istanbulda  gürpınar'da ve çatalca'da var sanırım.Almak isteyenler olursa tarif ederim.Ayrıca gecen gun aldııgm bır habere gore arkadasımın teyzesının oglu belgesı olmadıgı ıcın 550 ytl ceza almıs.bunun gereklılıgını sız dusunun artık.Saygılar.
teşekkürler rusan
Bul
arkadaşlar bu belgenin alınması zorunluğu değil yeni açıklandı okuduğum yeri tam hatırlamıoyorum ama şöyle geçiyordu alıması ve av sırsında yanında bulundurululması zorunlu değildir ama size bişeyi örnek göstercem ben yiğenime çıkartmak için bütün belgeleri hazırladım
ayrıca eski açıklamada yaş sınırı tanınmıyordu bütün belgeleri vermiş gidip yiğenim işte almışlar su ürünlerinden 1 hafta sonra gelin alın demişler neyse gitmiş almaya ordaki görevliden yanıt şu yaşınız küçük olduğu için vermiyoruz bakanlığa yazı yazdık cevabını bekliyoruz sonuçta belgeyi alamıyor bu arada yiğen 16 yaşında demiş bana sorarlarsa belgen nerde diye ben ne diyeceğim bişey olmaz kimse sana gelipte amatör balıkçılık belgen nerde diye sormazz gerisini siz düşünün ama bilmiyorum belki burdaki görevliler boş bırakıo işi ama ne kadarda olsa düşündürüyor
Bul
su ürünleri yönetmeliğini okur iseniz orada açıkça belirtiliyor. sportif amaçlı olta ile yapılan amatör b alıkçılık için tarım köy işleri bakanlığı tarım il ve ilçe müdürlüklerinden talebiniz halinde amatör avlanma ruhsatı alabilirsiniz. ancak sirkülerde belirtildiği üzere amatör olta balıkçılığı yapmak için bu belgenin alınması şart değil. Anlıyacağımız gibi amatör balıkçılar için böyle bir belge alma zorunluluğu yok...
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Amatör Balıkçı Belgesi SerenaY66 16 4,655 15-06-2006, 10:30
Son Yorum: turna_06

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi