Yorumları: 8,918
Konuları: 138
mustafahoca yazdı:Merhaba arkadaşlar ben malatya da uzun zamandır sazan avı ile uğraşıyorum.Balık tutmak benim için bir yaşam tarzı.En çok 10 kilogramlık sazanlar çektim.Darende taraflarında sazan avlakları bilen varmı ?
Mustafa hocam hoşgeldiniz iyi paylaşımlar. Şu sazanların fotolarını da aktarın gözümüz şeslensin
Yorumları: 25
Konuları: 2
17-02-2008, 11:31
(Son Düzenleme: 17-02-2008, 11:39, Düzenleyen: mustafahoca.)
Herkese tekrar teşekkür ederim.Ben de aranızda olmaktan mutluyum..

Sevgili Altaylı abi belki inanırsın belki inanmazsın ama bacanakla balık tutmaya gittiğimiz yer biraz Malatyaya uzak inan en son gittiğimizde yanımdaki fotoğraf makinası çalışmadı.Ama eğer kısmet olurda bu sene gidersem İnşallah bu kez hepsini göndereceğim.Belki videolarımı bile gönderirim.Ben yaklaşık 13 yıldır bu tutkunun peşindeyim.Avlaklarımızı görseniz inanın İlkbaharda insanın içini açıyor.Yaklaşık 30 tane dip oltam,zıpkınım vb malzemem var.İnşallah bu yaz tatilinin girişinde 20 günlük yıllık izinimi bu aktiviteye ayıracağım sabırsızlıkla o zamanı bekliyorum.Herkese tekrar selamlar...
Yorumları: 1,343
Konuları: 94
hoşgeldiniz aramıza.resimleri merak ediyoruz.
Tuna kardeş öncelikle malatya da mısın? Altaylı kardeşim üye profilimde ben Batman da görev yaparken dicle nehri kenarında ki bir fotoğrafı gönderiyorum bu dicle balığı yaklaşık 13 kilogram.Fotoğraftakilerde öğretmen arkadaşlarım.Yer: Hasankeyf.Herkese selamlar.
Yorumları: 7,892
Konuları: 199
İlk balıkçılık tecrübelerim ve hayatımın 11 senesi oralarda geçti. Oralarla ilgili bildiklerimi kısaca yazayım. Kışın avcılık pek olmuyor, olta ile en güzel avı bahar aylarında sular bulanıklığını giderip yeşile döndüğü zamanlarda yapılıyor. Yem konusundada bir dünya klasiği solucan ilk tercih. Sazanlar için ise aromalı özel hazırlanmış hamurlar, özellikle dut veya kayısı marmelatı karıştırırsan güzel olur.
Ama ne olursa olsun olta avcılığı pek verimli olmuyor. Misal ben gittiğim zamanlarda 4-5 saat içerisinde 2-3 tane bıyık balığı anca tutuyordum. Dönmeme 1 saat kala sığ yerlerde kök altlarına ve taş diplerine elle yoklama çekerek çubuğu doldurup eve gidiyordum.
Malatya da çok sazan avına gittim ama hiç ama hiç yayın balığına denk gelmedim.Acaba malatya da herhangi bir alanda yayın balığı çeken veya tutulduğu avlakları bilen varmı?Ayrıca amatör balıkçılık kartı alınması gerektiği konusunda duyumlar söz konusu bu konuda bilgisi olanlarla paylaşmak isterim teşekkürler....